Arkistoidut uutiset 2003/10

Tervarit aloitti futsal-kauden tappioitta

 
Kaudella 2002-2003 Futsal-Liigan SM-pronssia ottanut Tervarit aloitti kauden 2003-04 kahdella kotiottelulla viime viikonvaihteessa. Lauantaina 25.10 Tervarien kohtasi sarja-avauksessa GePardin (Toijala) ja sunnuntaina 26.10 Tervarit haastoi FS CAMU (Jyväskylä).

Punamustat aloitti kautensa 6-3 (3-1) voitolla edelliskauden kuutosesta GePardista. Tervarit oli joukkueista liikkuvampi ja pystyi ensimmäisten minuuttien tunnustelun jälkeen ottamaan pelin hallintaansa. Lauantain tehomiehiä olivat Jari Hasa (3+0), Petri Hautajärvi (0+3), Adrian Rizvani (2+0), Heikki Halmet (1+1) ja Dritan Stafsula (0+2). Oululaisten maalissa debyyttinsä Tervaripaidassa suoritti Kalle Rönkkö ja puolustaja Harri Saarela. Kumpikin suoriutui tulikasteestaan puhtain paperein.

Futsal-maajoukkueessamme pelaava Tervarien Mikko Pietikäinen loukkasi jalkansa jo alkulämmittelyssä ja joutui lepäämään viikonvaihteen kummatkin kamppailut. Pietikäisen vamman tarkka diagnoosi saadaan tämän viikon kuluessa.

Sunnuntaina Tervarit kohtasi avausottelussaan Akillesta vastaan 7-7 tasapelin pelanneen FS Camu:n. Punamustat puolusti avausjaksolla tunnollisesti ja johti tauolle mentäessä Adrian Rizvanin ja Jari Hasan maaleilla lukemin 2-0.

Toisen puoliajan ensimmäiset minuutit tarjosivat maaleja koko rahan edestä: ensimmäisen kuuden minuutin aikana nähtiin peräti kuusi täysosumaa Tervarien johtaessa 5-3. CAMU tasoitti ottelun, peliaikaa oli jäljellä vielä 3.49. Dramaattisen viimeisen minuutin aikana vieraat siirtyivät 5-6 johtoon Reza Rouh-Gandomin maalilla, mutta Tervareille tarjoutui tasoitusmahdollisuus, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä enää 10 sekuntia. Jussi Törmä otti Rönkön pois maalinsuulta ja vapaapotkua 12 metrin rajalta riensä antamaan viidentenä kenttäpelaajana sisään tullut Petri Hautajärvi. CAMU:n puolustus ei kyennyt putsaamaan maalin eteen kovana ja matalana annettua laukausta ja irtopallon laukoi sisään illan hahmoksi neljällä maalillaan noussut Adrian Rizvani, kun aikaa oli jäljellä enää seitsemän sekuntia. Tasoitusmaali päätti ottelun tasanumeroihin 6-6 (2-0).

- Tervarit esitti ajoittain näyttävää ja tehokasta hyökkäyspeliä; siitä osoituksena 12 maalia kahdessa ottelussa, joista suurin osa rakennettiin pelaamalla. Vastapainona vastustaja pääsi iskemään meidän omista virheistämme; en ole tyytyväinen sunnuntain toiseen puoliaikaan.

Sunnuntain ottelussa Antti Pehkosen ja Mikko Pietikäisen poissaolot näkyivät puolustuspelissämme liiankin selkeästi. Neljä pistettä kahdesta ottelusta on kuitenkin tyydyttävä saldo sarjan alkuun, mutta kuusi pistettä olisi ollut tarjolla. Tasaisessa sarjassa jokainen pistemenetys kirpaisee, sillä lopputurnaukseen selviää runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa nälkäisenä viime kauden hopeajoukkueen FTK:N (Kemi-Tornio) kimppuun Haaparantaan ensi lauantaina, Tervarien luotsi Jussi Törmä tiivisti.

Tervarit viikonvaihteessa:

Kalle Rönkkö, Juho Keskinen; Heikki Halmet, Jukka Korhonen, Antti Pehkonen, Harri Saarela, Mikko Takalo, Sami Tillman, Jani Hyvärinen; Jari Hasa, Petri Hautajärvi, Adrian Rizvani, Dritan Stafsula (Mikko Pietikäinen)

Tervarit - FC GePardi 6-3 (3-1)

10.10 1-0 Jari Hasa (Heikki Halmet)
10.51 1-1 Jari Hakala
12.49 2-1 Hasa (Petri Hautajärvi)
16.44 3-1 Halmet (Hautajärvi)
26.40 4-1 Adrian Rizvani (Dritan Stafsula)
37.14 5-1 Hasa (Hautajärvi)
38.17 5-2 Ron Altschuler
39.09 6-2 Rizvani (Stafsula)
39.27 6-3 Toni Niskala

26.10 Tervarit - FS CAMU 6-6 (2-0)

05.45 1-0 Adrian Rizvani (Dritan Stafsula)
10.21 2-0 Jari Hasa (Petri Hautajärvi)
21.25 2-1 Reza Rouh-Gandom
22.14 3-1 Rizvani (Stafsula)
22.23 3-2 Vesa Mykkänen
23.56 4-2 Rizvani (Stafsula)
25.01 4-3 Jyrki Saarela
25.51 5-3 Hasa (Hautajärvi)
30.55 5-4 Kalle Kautto
36.21 5-5 Kautto
39.18 5-6 Rouh-Gandom
39.53 6-6 Rizvani (Hautajärvi)

27.10.2003

Futsal -liiga starttaa lauantaina

 
Futsal-liiga käynnistyy tulevana viikonloppuna. Tänäkin vuonna tahkotaan viime kaudella tutuksi tulleella kaavalla eli 12 joukkuetta pelaa yksinkertaisen sarjan, jonka päätteeksi neljä parasta selviää lopputurnaukseen taistelemaan mitaleista. Sarjajumbo putoaa Ykköseen ja toiseksi viimeinen karsii paikastaan auringossa.

Futsalin SM-mitaleista on pelattu vuodesta 1997 lähtien. Sarjamuotoisena liigaa on pelattu kaudesta 1998/99 lähtien eli nyt käynnistyvä pelikausi on järjestyksessään kuudes. Alkavalla kaudella pelataan toista kertaa valtakunnallista sarjaa. Sitä aikaisemmat liigat on pelattu alueellisina alkulohkoina, joiden parhaat ovat päässeet välierä- ja lopputurnauksiin. Tämän kauden päätteeksi lopputurnaus pelataan ensi kertaa Tervareiden järjestämänä Kempeleessä 17.-18.1.2004.

Tällä kaudella on mukana maantieteellisesti kattava edustus joukkueita. Painopisteet löytyvät pääkaupunkiseudulta ja Hämeestä, mutta osattomaksi eivät jää Pohjanmaa eikä Pohjois-Suomi. Vain itäisestä osasta maata puuttuu oma liigajoukkue.

Mestaruutta puolustaa espoolainen Golden FT, joka päihitti viime talven finaalissa futsalin historian menestyneimmän seuran kemiläis-torniolaisen F.T.K:n. Tervarit löi Tampereella pelatun lopputurnauksen pronssiottelussa vaasalaisen Ruutupaidat. Uutena joukkueena liigaan nousi vantaalainen Vantaan Veturi – Vandas Lokomotiv (VALO).

Alkavaan liigaan Tervarit lähtee mitalin kiilto silmissä. Jos viime kauden pronssi oli pienoinen yllätys, kuuluu tänä vuonna punamusta joukkue liigan suosikkeihin. Finaalipari GFT ja F.T.K. saavat kantaa suurimmat menestyspaineet, mutta myös Tervareiden nimi vilahtaa suosikkien joukossa. Lopputurnaukseen pyrkinevät myös ainakin Ruutupaidat, FS CAMU (Jyväskylä) sekä naapureiltaan vahvistuksia kaapannut FC Gebardi Toijalasta. Sarjan musta hevonen on nimimiehiä vilisevä sarjanousija VALO.

Futsalin ylivoimaisesti menestynein seura on F.T.K. Se on jokaisena liigakautena ollut mitaleilla ja saalistanut kolmen mestaruuden lisäksi kaksi hopeaa. Seura on myös maratontaulukon kärjessä tukevalla 31 pisteen erolla seuraavaan.

Tervareiden historiassa takana on kolme liigakautta sekä viime kaudella saavutettu pronssimitali. Kaksi ensimmäistä kautta Tervareilla menivät oppirahoja maksellessa. Ensimmäisenä liigavuotena sarjapaikka säilyi reilusti ja toisella kaudella lopputurnaus jäi pohjoislohkossa yhden pisteen päähän. Viime kaudella rutiini riitti jo pudotuspeliviivan oikealle puolelle ja saaliina oli makea mitali. Maratontaulukossa oululaisjoukkue löytyy sijalta 10.

Tervareiden joukkue koostuu lähes kokonaan kolmen oululaisen liiton sarjojen joukkueen – AC Oulun, OLS:n ja Tervareiden – jalkapalloilijoista. Mukana on muutama nimi muistakin joukkueista.

Joukkue on nimellisesti muuttunut viime kaudesta paljon, mutta aktiivisesti pelaava n. 10 miehen ydinjoukko on säilynyt samana ja on vuoden kokeneempi. Yli 10 kokoonpanoluettelosta kadonneen nimen tilalle on saatu kuusi uutta pelaajaa tuomaan harjoitusrinkiin leveyttä, ykkösryhmään särkymävaraa sekä haastetta avainmiehille. Uusina hankintoina Tervareiden joukkueessa pelaavat maalivahti Kalle Rönkkö ja ikinuori Valeri Reshetnev. Molemmat pelasivat futsalia viime kaudella hopeajoukkue F.T.K.:ssa. Rönkkö ja Reshetnev tuovat paljon kaivattua kokemusta Tervareiden futsal-joukkueeseen. Muita avainnimiä ovat Jari Hasa, Petri Hautajärvi ja Dritan Stafsula.

Viime kauden miehistöstä epävarmojen joukossa ovat vielä toiseksi paras pistemies Jarno Auvinen sekä Antti Pehkonen. Auvinen parantelee ristisidevammaa ainakin joulukuulle saakka ja Pehkosen pelaamisesta ei ole vielä sovittu.

Tervareiden valmennuksesta vastaa jo viidettä vuotta peräkkäin seuran monitoimimies Jussi Törmä. Hänen apunaan toimivat kakkosvalmentajana Rauno Ojanen, joka itsekin on pelannut liigaotteluita, sekä maalivahtivalmentajana Kristian Vehkaperä. Tervarit tavoittelee liigassa lopputurnauspaikkaa ja sitä myöten pysymistä mitalikannassa.

Tervareiden kotihallina toimii vuonna 2001 valmistunut n. 350 katsojaa vetävä Kempelehalli. Joukkue joutuu pelaamaan evakossa, sillä Oulun kaupungilla ei ole tarjota futsalille sopivaa halli- tai salitilaa. Saman ongelman kanssa painii kaksi muutakin joukkuetta, sillä F.T.K. pelaa ottelunsa Haaparannalla ja kokkolalainen TP-Seurahuone Kälviällä.

Tervarit avaa kautensa ensi lauantaina vahvistunutta FC Gebardia vastaan klo 13 alkaen. Sunnuntaina tuplaviikonlopun täydentää jyväskyläläinen FS CAMU, jota vastaan ottelu alkaa klo 15.

Lisätietoja futsalista, mm. hienot historiatilastot, löytyvät internetistä osoitteesta www.futsalsuomi.net. (-rp)

Tervareiden miehistö:
Aki Daavittila
Heikki Halmet
Jari Hasa
Petri Hautajärvi
Jani Hyvärinen
Janne Kauppila
Juho Keskinen (mv)
Lasse Ketola
Jukka Korhonen
Mikko Pietikäinen
Valeri Reshetnev
Adrian Rizvani
Kalle Rönkkö (mv)
Harri Saarela
Martti Saarela
Dritan Stafsula
Sami Tillman
Kristian Vehkaperä (mv)

Tervareiden kotiottelut:
La 25.10.03 klo 13:00 Tervarit - FC Gebardi (Toijala)
Su 26.10.03 klo 15:00 Tervarit - FS CAMU (Jkl)
La 01.11.03 klo 15:00 FTK - Tervarit (Kemi, Tornio)
La 15.11.03 klo 17:00 Tervarit - VALO (Vantaa)
Su 16.11.03 klo 18:00 Tervarit - TP-Seurahuone (Kokkola)
La 22.11.03 klo 15:00 Loiske - Tervarit (Lempäälä)
La 29.11.03 klo 18:00 Tervarit - GFT (Espoo)
La 13.12.03 klo 15:00 TPK - Tervarit (Turku)
La 14.12.03 klo 15:00 Akilles - Tervarit (Porvoo)
La 20.12.03 klo 15:00 Ruutupaidat - Tervarit (Vaasa)
Ti 06.01.04 klo 14:00 Tervarit - Ilves FS (Tampere)

Liigan neljä parasta pääsevät lopputurnaukseen, joka pelataan 17.-18.01.2004 Kempelehallissa.

20.10.2003

Kenraaliharjoitus nappiin

 
Tervareiden futsal-joukkueen kenraaliharjoitus viikonloppuna alkavaan liigaan sujui voitokkaasti. Punamustat kävi hakemassa ykköstilan viime lauantaina Kälviällä järjestetystä K-Rauta -turnauksesta.

Kaikki vastassa olleet joukkueet kaatuivat Tervareiden käsittelyssä. Pahiten kyytiä sai viime kaudella neljänneksi Ykkösen pohjoislohkossa sijoittunut APV, joka poistui parketilta 1-5 (0-3) tappio niskassaan.

Tiukimmilla Tervarit oli viime kaudella liigakarsintaan yltäneen, mutta liigasta rannalle jääneen Vetelin Urheilijoiden kanssa. VetU sinnitteli tasalukemissa aivan ottelun loppupuolelle saakka, kunnes Jari Hasa tykitti Tervareille voittolukemiksi 3-2 (1-1).

Tervareiden voiman saivat tuntea myös kokkolalainen liigajoukkue TP-Seurahuone, joka jäi nollille lukemin 0-2 (0-1) sekä Ykkösen tulokasjoukkue Kaustisten Pohjan-Veikot, joka hävisi maalein 1-4 (0-1).

Pisteiden valossa Tervareista tuloksellisinta antia K-Rauta -turnauksessa esittivät joukkueen kapteeni Petri Hautajärvi tehoilla 3+4 ja Jari Hasa tehoilla 4+2. Tulokset ja tilastot Tervareiden turnausotteluista ovat alla. (-rp)

Tervareiden ottelut Kälviällä:
TERVARIT - TP-SEURAHUONE 2-0 (1-0)
04:34 1-0 Halmet (Hautajärvi)
15:52 2-0 Hasa

VETU - TERVARIT 2-3 (1-1)
04:20 0-1 Halmet (Hautajärvi)
12:50 1-1 Ojala
15:40 1-2 Hautajärvi (Tillman)
24:50 2-2 M. Kainu
28:40 2-3 Hasa (Hautajärvi)

KP-V - TERVARIT 1-4 (0-1)
03:30 0-1 Takalo (Pietikäinen)
17:57 0-2 Hyvärinen (Takalo)
20:13 0-3 Hautajärvi (Hasa)
22:45 0-4 Hautajärvi (Tillman)
23:53 1-4 Laxström

TERVARIT - APV 5-1 (3-0)
00:22 1-0 Hasa (Hautajärvi)
08:12 2-0 Ketola (Hasa)
12:23 3-0 Halmet
18:15 4-0 Takalo (Ketola)
19:15 5-0 Hasa (Pietikäinen)
29:18 5-1 ?

20.10.2003

Tervarit hakee turnausvoittoa Kälviältä

 
Tervarit hioo ensi lauantaina kuntoaan alkavaan futsal-liigaan. Punamustat osallistuu tutuksi tulleeseen turnaukseen Kälviällä.

Vastassa ovat isäntäjoukkue kokkolalainen TP-Seurahuone sekä Kaustisten Pohjan-Veikot (KP-V), Vetelin Urheilijat (VetU) ja Alavuden Pallo-Veikot (APV). Kolme jälkimmäistä seuraa pelaa Ykkösessä.

Turnauksen avaa Tervareiden osalta ottelu liigajoukkue TP-Seurahuonetta vastaan. Viime vuonna saman turnauksen vastaavassa ottelussa sattui välikohtaus, jonka seurauksena Palloliiton kurinpitovaliokunta lätkäisi Adrian Rizvanille viiden ottelun pelikiellon.

Kälviän turnaukseen Tervareilta lähtee vajaa miehistö, sillä futsal-pelaajista AC Oulun ja OLS:n mukana jalkapalloilevat ovat joukkueidensa kanssa Ykkösen päätöskierroksella.

Raporttia turnauksesta on luvassa ensi viikolla. Alla turnausohjelma ja Tervareiden miehistö Kälviällä. (-rp)

Tervarit Kälviällä:
Albert Berisha
Heikki Halmet
Jari Hasa
Petri Hautajärvi
Urim Hoda
Jani Hyvärinen
Juho Keskinen (mv)
Lasse Ketola
Jukka Korhonen
Mikko Pietikäinen
Kalle Rönkkö (mv)
Mikko Takalo
Sami Tillman
Jussi Törmä (valmentaja)

Turnausohjelma:
klo 12:00 TP-Seurahuone - KP-V
klo 12:35 APV - VetU
klo 13:10 Tervarit - TP-Seurahuone
klo 13:45 APV - KP-V
klo 14:20 KP-V - Tervarit
klo 14:55 VetU - Tervarit
klo 15:30 VetU - TP-Seurahuone
klo 16:05 TP-Seurahuone - APV
klo 16:45 Tervarit - APV
klo 17:20 VetU - KP-V

16.10.2003

Futsal -liiga käynnistyy

 
Tervareiden futsalkausi alkaa ensi perjantaina, kun SM-pronssia puolustava miehistö kokoontuu ensimmäisiin harjoituksiin.

Tervarit pelaa ja harjoittelee yhä edelleen Kempelehallissa, sillä Oulun kaupungin puolelta ei löydy futsalille sopivaa hallitilaa. Liigakausi käynnistyy lokakuun 25. päivä kotiottelulla toijalalaista FC Gebardia vastaan ja heti seuraavana päivänä on vastassa FS CAMU Jyväskylästä.

Tervareiden joukkue on kokenut vain vähäisiä muutoksia viime kaudesta. Uusina vahvistuksina rinkiin ovat liittyneet FTK:n Kalle Rönkkö ja Valeri Reshetnev. Valmennuksesta vastaa edelleen Jussi Törmä apunaan Rauno Ojanen sekä maalivahteja opastava Kristian Vehkaperä.

Kerromme tarkemmin liigakauden näkymistä avausotteluiden lähestyessä. Tervareiden liigaottelut alla. (-rp)

La 25.10.03 klo 13:00 Tervarit - FC Gebardi (Toijala)
Su 26.10.03 klo 15:00 Tervarit - FS CAMU (Jkl)
La 01.11.03 klo 15:00 FTK - Tervarit (Kemi, Tornio)
La 15.11.03 klo 17:00 Tervarit - VALO (Vantaa)
Su 16.11.03 klo 18:00 Tervarit - TP-Seurahuone (Kokkola)
La 22.11.03 klo 15:00 Loiske - Tervarit (Lempäälä)
La 29.11.03 klo 18:00 Tervarit - GFT (Espoo)
La 13.12.03 klo 15:00 TPK - Tervarit (Turku)
La 14.12.03 klo 15:00 Akilles - Tervarit (Porvoo)
La 20.12.03 klo 15:00 Ruutupaidat - Tervarit (Vaasa)
Ti 06.01.04 klo 14:00 Tervarit - Ilves FS (Tampere)

Liigan neljä parasta pääsevät lopputurnaukseen, joka pelataan 17.-18.01.2004 Kempelehallissa.

8.10.2003