Arkistoidut uutiset 2006/04

Raahe pysäytti punamustien cup-junan

 
Tervarit joutui taipumaan keskiviikkona Heinäpään sumussa pelatussa Suomen Cupin 2.kierroksen kamppailussa viimeisen vartin aikana huomattavasti rutinoidummalle FC Raahelle maalein 1-2 (0-0). Varsin leppoisissa tunnelmissa ensimmäiset 52 minuuttia pelailtu kamppailu sai uutta väriä, kun Tervarien Juha-Matti Huovinen sai katsella punaista väärin ajoitetun taklauksen takia.

Tervarit syttyi taistelemaan vajaalukuisena ja pelasi illan parhaan varttinsa, joka päättyi punamustien 1-0 johtomaaliin n. 70 peliminuutilla. Tervarikärki Antti Kauranen upotti pallon vieraiden verkkoon ohi kokeneen Juha Ansamaan.

Raahe pystyi kääntämään sakenevassa sumussa pelin painopisteen punamustien alueelle ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Tervareidenkin paidassa viime kaudella esiintynyt Jussi Eskola vapautti Tuomas Moilasen puolustuksen keskeltä pahantekoon. Moilanen rokotti oululaisia tuoden vieraat tasoihin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Eskola pelasi itsensä vapaaksi ja teki kamppailun voittomaaliksi jääneen 1-2 maalin yli Mikkö Mäkäräisen.

Tervarit sai pelin viime hetkillä vielä kulman, mutta tilanteeseen noussut Mäkäräinen ei saanut kesytettyä palloa hyvässä vetopaikassa ajoissa ja Raahen puolustus selvitti tilanteen kunnialla.

Tervarien Cup-glooria kaudella 2006 jäi kahden kierroksen ja yhtä monen pelin mittaiseksi.

- Joukkue ei kyennyt tänään pelaamaan sillä tasolla, millä se on parhammillaan esiintynyt. Tervarit ei pelannut keskiviikkona omilla vahvuuksillaan ja ei keskittynyt omaan peliin. Toki voidaan miettiä, oliko valmistautuminen pääsiäisen vuoksi paras mahdollinen, mutta joukkue tarvitsi kuitenkin pidemmän lomajakson ennen raskasta kautta. Pojat ottivat hyvin vastuuta ulosajon jälkeen ja johtomaali oli sillä hetkellä ansaittu, mutta sen jälkeen oma peli levisi käsiin; ei kyetty tekemään niitä juttuja, joista on sovittu ja harjoiteltu.

Suurimmat ongelmat ovat juuri tällä hetkellä tilanteiden päättäminen (avaava syöttö, laukaus) ja toisaalta oman pään pitäminen tiiviinä 90 minuuttia. Ei auta, jos kykenet viemään peliä, mutta et pysty hoitamaan kunnialla niitä muutamaa tilannetta.

Kokonaisuutena paketti on jo kuitenkin ihan asiallisesti kasassa; Pikkaraisen Jussin puuttuminen jättää ison loven keskikenttäämme, mutta siihen pitää löytää vielä ratkaisu ennen kauden alkua, Tervariluotsi Jyrki Kylmälä mietti.

Tervarit Raahe-pelissä:

Mikko Mäkäräinen; Jari Heikkilä, Aarne Hautajärvi, Mikko Päivikkö, Juho Mikkonen; Juho Sassi (Iiro Vandell), Marko Ahonpää, Toni Kuusirati (Tomi Vainionpää), Juha-Matti Huovinen (ulosajo); Henri Pulkkinen, Aki Pyhälä (Antti Kauranen)

20.4.2006

Tervarit eteni Suomen Cupin toiselle kierrokselle

 
Tervarit ja HauPa (Haukipudas) iskivät yhteen Suomen Cupin avauskierroksen kamppailussa sunnuntaina 9.4. HauPa sai pelata avausjakson reippaan myötätuulen kannustamana ja siirtyi jo parin peliminuutin jälkeen paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa 1-0 johtoon. Tervarit nousi kuitenkin puolen tunnin pelin jälkeen 1-1 tasoihin, kun keskikentän moottori Toni Kuusirati vapautti talvikauden maalipyssyn Aki Pyhälän kulman jälkitilanteesta pahantekoon. Pyhälä otti pelivälineen haltuunsa ja sijoitti sen varmasti ohi HauPa-vahti Jukka Marjalan.

68.minuutilla Pyhälä oli jälleen pahanteossa. Kuusirati vapautti pystysyötöllä puolustuksen avustamana Pyhälän läpijuoksuun, joka päätti tilanteen voittoon riittäneeseen 1-2 johto-osumaan.

Hyvätempoisessa kamppailussa kiirettä riitti myös ottelun erotuomarilla, joka joutui kaivamaan rintataskustaan keltaisen peräti kahdeksan kertaa.

Tervarit kohtaa cupin toisella kierroksella kotikentällään Heinäpäässä FC Raahen, joka selvitti arpaonnnen myötä avauskierroksen pelaamatta. Kakkoskierroksen runkopelipäivät pelataan 12.-23.4. välisenä aikana.

Tervarien avaus HauPa-ottelussa:

Kyösti Kokkonen; Juho Mikkonen, Aarne Hautajärvi, Mikko Päivikkö, Jari Heikkilä; Marko Ahonpää, Juho Sassi, Esa Kauppinen, Toni Kuusirati; Aki Pyhälä, Mika Koski

9.4.2006