Tervarit ryöstettiin Porissa

24.01.2012

Satamakaupungeissa saattoi törmätä merirosvoihin ja muihin hämärämiehiin jo ammoisina aikoina. Pori on ollut jo satoja vuosia tärkeä suomalainen satamakaupunki läntisellä rannikollamme. Aristoteelisen logiikan mukaan on siis mahdollista, että Porissa voi tulla ryöstetyksi vielä 2000-luvullakin, mikäli kaksi edellä mainittua väittämää pitävät paikkansa.

Lauantaina mahdollisen ryöstön kohteena olivat Tervarit ja saaliiksi menetettiin vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria tehty 4-4 tasoitusmaali, joka olisi tuonut tärkeän sarjapisteen pudotuspelikahinoita silmällä pitäen.Tervarit sai luoduksi viidellä kenttäpelaajalla loppumylläkän PoPa:n maalille. Adrian Rizvani ei saanut kurotetuksi pomppivaa palloa verkkoon, mutta lauantaina oululaisten riveissä debytoinut Tomi Poutiainen oli jäänyt takatolpalle vapaaksi ja sai nautiskella pallon isäntien verkkoon. Kotijoukkueen pelaajat astelivat päät painuksissa kohti keskiympyrää oululaisten juhliessa tasoitusta, mutta tuomaristo arvioi tilanteen Rizvanin käsivirheeksi ja levitti kätensä: ei maalia.

Tervarien pelaajavalmentaja Heikki Halmet oli tilanteesta syystäkin tuohtunut:

- Edes tilannetta aivan lähietäisyydeltä katselleet PoPa:n pelaajat eivät protestoineet tasoitusmaalia. Tuomariston toinen osapuoli jääväsi itsensä tilanteesta ulos. Todella kova ratkaisu tuohon paikkaan, Halmet manasi.

PoPa voitti ottelun loppunumeroin 4-3 (2-1) ja hinasi itsensä vielä mukaan taisteluun viimeisistä pudotuspelipaikoista. Pahasti siipirikkoisena vieraisiin matkannut Tervarit oli toisella jaksolla jo 1-4 tappiolla, mutta nousi sisulla vielä mukaan taisteluun. Toni Mäenpään ulosajo kahdella keltaisella vain vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria soi punamustille vielä mahdollisuuden nousta rinnalle, mutta oululaisten puhti ei valitettavasti riittänyt hyväksyttyyn tasoitusmaaliin.

Tervarien kausi jatkuu tulevana viikonvaihteena kahdella todella tärkeällä kotiottelulla. Lauantaina urheilutalolle astelee rakas kilpakumppani vuosien takaa Espoon suunnalta eli GFT ja sunnuntaina Oulun pakkasilmaa haistelee sarjanousija SoFo, jolle Tervareilla on kalavelkoja maksettavanaan syyskierroksen tappion jäljiltä.

PoPa - Tervarit 4-3 (2-1)

5.27 Timo Laurila (Sauli Reunanen) 1-0, 12.54 Heikki Halmet (Ari Makowski) 1-1, 14.37 Jesse Junnila (Vesa Lamminen) 2-1, 22.13 Lamminen (Junnila) 3-1, 23.59 Sami Rantala (Joao Gaetti) 4-1, 28.12 Tomi Poutiainen (Tuomas Leinonen) 4-2, 37.16 Oskari Tervo (Adrian Rizvani) 4-3.
Ulosajo: Toni Mäenpää, PoPa.

Yleisöä: 88.

Parhaat pelaajat:

PoPa: Sami Rantala.
Tervarit: Oskari Tervo.

Kulta: Sami Rantala, PoPa.
Hopea: Vesa Lamminen, PoPa.
Pronssi: Jarno Haanpää, PoPa.

Uutisarkistoon »


 

Kaikki uutiset»