HIFK kaatui sarja-avauksessa - sunnuntaina vieraaksi FC Rauma

21.10.2022

Tervarit avasi Futsal-ykkösen kauden 2022-23 voitokkaasti Ouluhallin kotisalissaan. Lukuisan määrän hyviä maalintekotilanteita rakentanut ja tuhlannut kotijoukkue otti ansaitut kolme pistettä loppulukemin 2-0.

Avausjaksolla Tervarit päästi piinasta täksi kaudeksi Pudasjärven Kurenpojista punamustiin siirtynyt Joonas Pahkala, joka vei Tervarit 1-0 johtoon ajassa 16.22. Esityön maaliin tarjoili Foodora Marketin kummipelaaja Antti Uusitalo.

Ottelun lopullisesti naulannut 2-0 maali nähtiin 31.peliminuutilla, kun Iiro Vandell laukoi pallon tarkasti tolpan juureen Justus Koivukankaan syötöstä.

Vierasjoukkueen ottelun hahmoksi nousi ison nipun hienoja torjuntoja esittänyt Eemil Karttunen. Kaikkia kolmea kentällistään pelin aikana peluuttanut Tervarit oli läpi ottelun kuskin paikalla ja Veikka Pekkalalle kertyi koko pelin aikana vain muutama todellinen torjunta.

- Harjoitusotteluiden vähäinen määrä ja avausottelun pieni jännitys näkyi pelikentällä, mutta kokonaisuutena esityksemme oli ihan ok, sillä hallitsimme pelin virtausta oikeastaan koko 40 minuuttia ja HIFK ei saanut edes ottelun lopussa pakkopeliään kunnolla pyörimään, kotijoukkueen vastuuvalmentaja Antti Kaisto tiivisti.

- Hivenen tarkemmalla viimeistelyllä taululla olisi voinut noilla paikoilla jopa 7-0 lukemat, mutta pidimme ottelun maalin pelinä liian pitkään, joten meidän täytyy keskittyä myös harjoituskentällä tilanteiden tehokkaampaan päättämiseen. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti Rauma-ottelua, Kaisto kertoi.

FC Rauma on ehättänyt pelata jo kaksi sarjaottelua, joista sillä on saldonaan kaksi tappiota maalierolla 6-12. Avausottelussaan raumalaiset saivat kylmää kyytiä KF Kosovalta ja kärsi 2-7 kotitappion. VeHua vastaan joukkue taisteli vieraissa pitkään jopa voitosta, mutta joutui taipumaan viimeiden viiden minuutin aikana 4-5 tappioon.

Viime kaudella Tervarien ja FC Rauman keskinäiset kohtaamiset menivät tasan 1-1, joten punamustilla ei ole varaa löysäilyyn sunnuntaina.

Ottelun avausvihellys puhalletaan Ouluhallin palloilusalissa kello 15.00. Pääsyliput maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä 5 euroa (opiskelijat, lapset, eläkeläiset).Alle 12-vuotiaille ja Tervarit Juniorien seurayhteisön pelaajille on kaikkiin kotipeleihimme ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa

Uutisarkistoon »