Se oli täysien pisteiden arvoinen reissu

07.03.2022

Tervarit matkasi viikonloppuna lauantaiksi Tampereelle Ilves Futsalin vieraaksi ja sunnuntaina jo kello 13.00 Helsingissä isäntänä toimi HIFK FS. Tiiviillä 1+8 pelaajan ryhmällä liikkeellä olleet oululaiset jatkoivat vuoden 2022 tappiotonta putkeaan ottaen kaksi tyylipuhdasta voittoa maalierolla 11-2.

Viikonvaihteen avasi klassikko-ottelu Ilveksen ja Tervarien mitatessa paremmuuttaan. Viime kauden päätteeksi liigasta pudonnut Ilves ei ole kyennyt paikkaamaan pitkää lähtijöiden listaa ja matka jatkuu suoraan Kakkoseen.

- Ilves tuli lauantain otteluun vain yhdellä vaihtopelaajalla, joten heidän ainoaksi mahdollisuudekseen jäi ottaa jo heti pelin ensihetkistä maalivahtinsa mukaan viidenneksi kenttäpelaajaksi ja saada sen myötä pallonhallinta itselleen. Avausjakson ensimmäinen vartti oli meiltä vielä hakemista, mutta jaksn lopussa Jyri Vääräniemen ja Ari Makowskin maalit vapauttivat pelimme. Joukkue pelasi toisen jakson fiksusti sunnuntain peliin säästellen, mutta petasi hyvällä asenteellaan Veikka Pekkalalle nollapelin, Tervarien päävalmentaja Antti Kaisto summasi.

Punamustat kaunisteli toisella jaksolla voittolukemiksi tennislukemat 6-0 (2-0) ja saattoi siirtyä hotellille valmistautumaan sunnuntain Helsingin vierailulle.

Helsingissä oli Kaiston mukaan ns. työmiesten keli. Tuplavieraspelin rasitukset yhdistettynä tahmaiseen käsipallokenttään sekä uimahallin puolelta nouseva kosteus ja kloorin tuoksu toivat otteluun omat mausteensa. Sarjapaikastaan Tervarien tapaan tiukasti taisteleva IFK ei päästänyt oululaisia kävellen voittoon, mutta ripauksen verran isäntiään pallollisesti etevämpi Tervarit oli läpi ottelun askeleen edellä ja otti tärkeän voiton maalein 5-2 (2-2).

- Pelasimme fiksusti sunnuntaina ja olimme mielestäni vahvempia läpi ottelun. Teimme tarvittavat maalit paikoistamme ja hoidimme hyvällä liikkeellä ja asenteella IFK:n viiden kenttäpelaajan ylivoimapyörityksen toisella jaksolla. Viikonloppu oli fyysisesti erittäin raskas, mutta koko joukkue oli 100-prosenttisesti sitoutunut yhteiseen tekemiseen, mistä osoituksena jokainen kokoonpanossa ollut kaveri sai tililleen tehopisteitä; onnistumisia tuli laajalla rintamalla, Kaisto kehui.

Viikonlopun kahden voiton ansiosta Tervarit nousi sarjataulukossa jo sijalle seitsemän, mutta punamustilla ei ole vielä varaa paukutella henkseleitä. Ykkösen kolme viimeistä joukkueta putoavat suoraan kakkoseen ja ensimmäisenä paikkaa auringosta hamuava, sijalla 10. oleva HIFK on vain kolme pistettä oululaisia perässä yhden ottelun enemmän pelanneena.

Tervarien loppukauden ohjelma on haastava. Ensi lauantaina Ouluun saapuu sarjajohtaja FC Kiisto, jonka jälkeen edessä on jälleen vierasmatka Tamperelle. Tuolloin tuplissa vastaan asettuvat ylemmän keskikastin PJK ja VehU. Kauden päättävät herkulliset kotiderbyt Raahen AS Moonia ja FC OPA:a vastaan.

Tervarit tarvitsevat tukeasi myös katsomossa. Tervetuloa ensi lauantaina 12.3. kello 15.00 Ouluhallin palloilusalissa pelattavaan thrilleriin, kun tammikuussa kauden ensimmäisen pistemenetyksensä nimenomaan Tervareille kokenut FC Kiisto saapuu kylään.

Uutisarkistoon »