Tervarien nousuvire sai jatkoa lauantaina

30.01.2022

Vuoden 2022 tappioitta aloittanut Tervarit oli lauantaina kotisalissaan vahvempi ja löi KF Kosovan maalein 3-1 (2-0). Voiton takuumiehenä torjui erinomaisen ottelun Tervarien maalinsuulla pelannut Veikka Pekkala. Voittonsa ansiosta punamustat on vielä tiukasti mukana taistelussa sarjapaikasta Ykköseen kaudelle 2022-2023.

KF Kosova sai suosiolla pallonhallinnan itselleen Tervarien keskittyessä puolustusmuotonsa kunnossa pitämiseen sekä vastaiskuihin. Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin vain 63 pelisekunnin jälkeen, kun Teemu Aittola painoi pallon vieraiden verkkoon Heikki Halmetin esityöstä.

Tervarien 2-0 taukolukemat viimeisteli hyvän vireen löytänyt Sami Huhtiniemi ajassa 15.36. Tässäkin osumassa Aittola oli vahvasti mukana ja sai tililleen syöttöpisteen.

Myös vierasjoukkueella oli omat maalintekopaikkansa jo avausjaksolla, mutta Pekkala venyi käsillään ja jaloillaan muutamaan huippupelastukseen. Tervarit puolestaan hukkasi toisessa päässä useita riistoista alkunsa saaneita vastahyökkäyksiä huolimattomiin viimeisiin syöttöihin.

Kosova nousi vielä ajassa 25.33 maalin päähän Simon Thurlingin jalasta omaan rysään kimmonneella pompupallolla, mutta Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaiston helpotukseksi Thurling osui myös toisessa päässä vieden kotijoukkueen 3-1 johtoon.

- Lauantain voitto oli meille henkisestikin erittäin tärkeä. Hävisimme Turussa ihan mallikkaalla esityksellä pelin maalein 4-5, joten tämä revanssi tuli tarpeeseen. Meillä oli ennen ottelua pieniä loukkaantumismurheita ja Antti Uusitalo joutui jättämään ottelun kokonaan väliin ja Jyri Vääräniemi ei ollut täydessä pelikunnossa. Puolustimme etenkin viimeisen ja ratkaisevan kymmenen minuuttia hyvin koko joukkueena. Tämän voiton myötä olemme edelleen tiukasti mukana taistossa, Kaisto kehui.

Viikonlopun muiden ottelujen tulosten myötä Tervarit jatkaa edelleen Ykkösessä sijalla 11 ja matkaa putoamisviivan paremmalle puolelle on enää neljä pistettä. FC OPA on sijalla 10 yhden ottelun enemmän pelanneena PP-70:n tavoin neljän pisteen karkumatkalla. Viime kauden päätteeki Futsal-Liigasta pudonneen Ilveksen tilanne näyttää jo erittäin pahalta: Tampereen tupsukorvien pistetili on edelleen avaamatta.

Tervarit jatkaa kotiotteluiden sarjaa ensi sunnuntaina. Kello 13 alkavassa ottelussa vastaan asettuuSC Riverball Joensuusta.

Uutisarkistoon »