Tuplavieraspeleistä tuliaisiksi vain kokemusta

13.12.2021

Tervarit pelasi kauden 2021-2022 ensimmäiset tuplavieraspelinsä kuluneen viikonvaihteen aikana. Lauantaina Raumalla FC Rauma oli vahvempi maalein 5-2 (2-1) ja sunnuntaina KF Kosova otti kolme pistettä luvuin 5-4 (1-3).

Kuusi tehtyä maalia kahteen otteluun ja kauden kuluessa selkeästi eteenpäin nytkähtänyt pallollinen pelaaminen eivät tosin kauheasti lämmitä: Tervareilla on kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen kasassa vain kolme sarjapistettä. Viime kausien lopullisia sarjataulukoita selaillessa keskimääräinen pistepotti, joka oikeuttaa suoraan sarjapaikkkaan, on luokkaa piste/pelattu ottelu, joten jäljellä olevista 14 pelistä täytyisi saada kaivetuksi ainakin seitsemän voittoa.

Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaisto valoi uskoa joukkueeseensa pisteiden valossa heikosta alkukaudesta huolimatta.

- Olimme kummassakin ottelussa hyvin mukana ja pystyimme luomaan uhkaa vastustajan maalille. Valitettavasti pallo ei juuri tällä hetkellä pompi meille suotuisasti. Meillä oli Raumaakin vastaan 1-0 johtotilanteessa pari maukasta paikkaa siirtyä 2-0 johtoon, mutta emme kyenneet laventamaan johtoamme, Kaisto harmitteli

- Sunnuntaina ensimmäiset 20 minuuttia pelasimme järkevää ja tehokasta futsalia, mutta toisen jakson ensimmäisellä kympillä päästimme isännät kuskin paikalle. Jos nyt nämä kaksi peliä pitäisi summata, niin pallollinen pelimme menee koko ajan eteenpäin, mutta vastaavasti teemme edelleen liikaa sellaisia mokia pallottomana, jotka valitettavasti näkyvät kovassa sarjassa tulostaululla. Futsal-Ykkönen on oikeasti laadukas sarja tällä kaudella, Kaisto painotti.

Pisteiden valossa Tervarien onnistujia olivat mainion maalivireen löytänyt Jyri Vääräniemi (3+1) ja Teemu Aittola (2+0). Uransa ensimmäisen maalin miesten valtakunnallisessa sarjassa taiteili lauantaina 17-vuotias Lassi Kaisto.

Tervarien kausi jatkuu sunnuntaina 19.12. jolloin Ouluhallin Kiitäjään vieraaksi saapuu PJK Pirkkalasta. Ottelu alkaa kello 15.00.

Uutisarkistoon »