IK Myran kaatui lauantaina - tänään vastassa KF Kosova

07.03.2021

Tervarit pelasi eilen lauantain viikonlopun ensimmäisen ottelunsa, kun IK Myran saapui Ouluun. Jo ennen ottelua oli selvää, että sarjanousija Myran putoaa kauden päätteeksi sarjaporrasta alaspäin ja Tervarit sijoittuu sarjan keskikastiin. Tervareilla oli kokoonpanossa muutoksia edelliseen otteluun ja maalissa aloitti Joonas Lehtola ja kokoonpanoon oli noussut Ville Lindholm. Mukaan oli saatu myös Adrian Rizvani, Aki Vähäsöyrinki ja Matias Juntunen, mutta Iiro Vandell puuttui kokoonpanosta. Tervarit lähti otteluun kolmella kentällisellä, kun vierailla oli mukanaan kuusi kenttäpelaajaa ja maalivahti.

Ennakkoon Tervarit oli selkeä suosikki ottelussa ja otti pelin heti pallollisen pelin hallintaansa ja helisytti jo avausminuutilla vieraiden maalin ylärimaa. Vieraat hätyyttelivät Joonas Lehtolan maalia lähinnä nopeilla vastahyökkäyksillä, jotka Lehtola kuitenkin selvitti. Avausmaali nähtiin seitsemännellä minuutille, kun Ville Niskala löysi maalintakatolpalta vartioimatta jääneen Omar Solin. Kotijoukkue ei saanut aikaiseksi lisää maaleja hallinnastaan huolimatta vaan vieraat tulivat tasoihin ennen taukoa, kun Sebastian Åström laukoi paluupallon kotijoukkueen Jukka Taivassalon syötöstä. Näissä lukemissa mentiin tauolle.

Valmennus teki tauolla pieniä muutoksia ketjuihin, mutta Tervarit jatkoi myös toisella jaksolla kolmella kentällisellä. Tervarit meni nopeasti johtoon vajaan minuutin pelaamisen jälkeen Ville Niskalan maalilla. Näissä lukemissa mentiin jakson puoliväliin saakka, kunnes vieraat tulivat ensin tasoihin Atte Taipaleen maalilla ja lopullisen herätyksen tarjosi joukkueelle Nicholas Enroth viemällä vieraat 2-3 johtoon 33.minuutilla. Kotijoukkue tuli lopulta tasoihin vajaa viisi minuuttia ennen loppua otettuaan viidennen kenttäpelaajan käyttöönsä, kun Omar Soli onnistui maalinteossa toisen kerran. Tervarit jatkoi tämän jälkeen viidellä pelaamista ja reilu minuutti tasoituksesta Eero Kaisto teki 4-3 Matias Juntusen syötöstä. Vieraat eivät tästä kuitenkaan lannistuneet ja olivat lähellä tasoittaa ottelun vajaa kymmenen sekuntia ennen loppua, kun Sebastian Åström laukoi kulman jälkeen pallon Tervarimaalin tolppaan. Ottelu ratkesi lopulta kotijoukkueelle seitsemän sekuntia ennen loppua, kun Ville Niskala laukoi tyhjiin 5-3.

Tärkeintä lauantaina olivat voitosta kolme pistettä ja Tervarit nousi voiton myötä 33 pisteeseen kolmen pisteen päähän ottelun enemmän pelanneesta AS Moonista

Päävalmentaja Antti Kaisto kommentoi ottelun jälkeen kenttätapahtumia.

- Pelisuunnitelman mukaisesti saimme paineen luotua vieraiden päähän, mutta emme saaneet ratkaistua ottelua kuin vasta lopussa. Ajatuksena oli pyörittää sunnuntain peli jo mielessä kolmella kentällä, mutta tauolla jouduimme muuttamaan kentällisten koostumusta ja tiivistimme pelaamista toisella jaksolla kahteen kenttään.

- Puhuimme ennen peliä, että saamme tästä ottelusta vaikean jos itse niin haluamme. Näinhän siinä myös kävi. Ehkä tähän vaikutti ottelun aikainen ajankohta sekä selkeä ennakonsuosikin asetelma ennen ottelua. Tämä näkyi pienissä asioissa, jotka johtivat koko pelin ongelmiin.

- Puolustuspelaamisemme oli tänään löysää ja ei voi olla tyytyväinen tämän esitykseemme omassa päässä. Hyökkäyspäässä meillä oli paljon paikkoja ja kolisuttelimme tolppia useaan kertaan. Positiivista oli tänään Rasmus Knuutilan ja Roni Anderssonin pelaaminen. He näyttivät pystyvät pelaamaan tällä tasolla. Olen tyytyväinen myös liivipelaamiseen, että nousimme tasoihin ja myös johtoon sen avulla, analysoi Kaisto.

Tervarit kohtaa tänään kello 15 turkulaisen KF Kosova, joka pelaa myös ensimmäistä kautta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. He pelasivat eilen Oulussa FC OPAa vastaan ja ottivat 1-5 vierasvoiton OPAsta. Samalla turkulaiset varmistavat sarjapaikkansa ja lähtevät paineettomasti iltapäivän ottelun. Joukkue on pelannut tällä kaudella hyvin vieraissa sillä yhdeksästä vierasottelusta he ovat voittaneet kuusi. Kotona on ollut selkeästi ja kotisalista on vain kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Turkulaiset ovat vahva joukkue kamppailupelaamisessa ja selkeästi fyysisempi joukkue Tervarit.

Kaisto ennakoi sunnuntain ottelua lauantain pelin jälkeen

- Saamme vastaamme isokokoisen ja taitavan joukkueen, mutta jonka pelikuri ei ole välttämättä yhtä hyvää kuin meillä. Kosova on sarjasijoitustaan parempi joukkue ja huomenna on edessä kova ottelu. Saamme huomenna mukaan ainakin Jyri Vääräniemen ja Iiro Vandellin, päätti Kaisto

Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta sitä on mahdollista seurata ilmaisena ja suorana selostettuna nettilähetyksenä Solidsportin palvelun kautta. Ottelun katsominen vaatii kuitenkin maksuttoman rekisteröitymisen.

Voit rekisteröityä alla olevan linkin kautta:

Lisää tietoa webissä: https://solidsport.com/sign_up

Uutisarkistoon »