Tervareilla vastassa viikonloppuna IK Myran ja KF Kosova

05.03.2021

Futsal-Ykkönen lähestyy loppuaan ja Tervareilla on jäljellä vielä kolme ottelua. Viikonloppuna pelaa kaksi kotiottelua ennen kahden viikon taukoa ja sarja päättyy sunnuntaina 21.3.2020 kotisalissa FC Raumaa vastaan. Tervarit lähtee viikonloppuun sijalta viisi 19 ottelun jälkeen ja oululaisilla on kasassa 30 pistettä. Lauantain vastustaja IK Myran on sarjan viimeisellä sijalla 4 pisteellä ja he putoavat ensi kaudeksi takaisin Futsal-Kakkoseen. Sunnuntain vastustaja KF Kosova pelaa vielä sarjapaikastaan ja on tällä hetkellä viivan paremmalla puolella sijalla kahdeksan 22 pisteellä 19 ottelun jälkeen. Turkulaisista on kolmen pisteen päässä karsijan paikalla joensuulainen SC Riverball sijalla yhdeksän 19 pisteellä 21 pelatulla ottelulla ja toisena karsijana on oululainen FC OPA, joka on pelannut 20 ottelua keräten 17 pistettä. Toisen putoajan paikalla on viime viikonlopun vastustaja EBK FS 17 pisteellään ja heillä on jäljellä sarjaa kaksi ottelua, kuten myös FC OPAlla.

Sarjan kärjessä on AU 51 pisteellään, joka on varmistanut jo jatkopaikan Futsal-Liigakarsintoihin ja toisena karsintoihin etenee turkulainen TPK, jolla on kasassa 50 pistettä kaksi ottelua vähemmän pelanneena kuin AU. Kolmanneksi sarjassa tulee sijoittumaan vaasalainen FC Kiisto, jolla on jäljellä kaksi ottelua ja kerättynä 43 pistettä. Sarjan neljännellä sijalla on tällä hetkellä raahelainen AS Moon kuusi pistettä Tervareita edellä, mutta heillä on ottelu enemmän pelattuna kuin oululaisilla. Tervareilla on pieni mahdollisuus nousta sarjan neljännelle sijalle, jos pelit menivät sopivasti ristiin ja oululaiset voittava kaikki kolme otteluaan. Tervareiden takana on sijoilla kuusi FC Rauma 28 pisteellä 19 ottelun jälkeen ja seitsemäntenä on VehU 20 ottelua pelanneena 27 pisteellä. Sarjan viimeisillä kierroksilla riittää siis jännitettävää varsinkin sarjan peräpäässä kuka säilyttää sarjapaikan suoraan ja kuka karsii ja putoaa alemmas.

Tervarit pelaa lauantaina kello 12 IK Myrania vastaan Urheilutalolla. Myranin kausi on ollut vaikea sarjan alusta alkaen. Joukkue on voittanut yhden ottelun ja pelannut yhden tasan. Tappiosarake näyttää 18 tappiota. Maalisuhde on 130 maalia pakkasen puolella, 47-177 ja kruunupyylaiset eivät valitettavasti ole missään vaiheessa kautta ole saaneet joukkueen pelaamista Futsal-Ykkösen tasolle. IK Myran on ajoittain pystynyt haastamaan muut joukkueet, mutta pelin sisällä suoritustaso ja puolustuspelaamisen ongelmat ovat johtaneet vaikeaa kauteen. Myranin selkeästi parhaat pistemiehet ovat Sebastian Åström 16 (6+10) ja Kasper Granholm 16 (11+5) pisteellään. Nicholas Enroth on kerännyt 9 (3+6) pistettä. Myran ei lähtenyt viime kauden jälkeen hankkimaan joukkueeseen uusia pelaajia, joten se on nojannut tällä kaudella tuttuihin pelaajiinsa. Joukkue haluaa varmasti päättää sarjan ryhdikkäästi kahdessa viimeisessä ottelussa, joten Tervareiden on syytä lähteä otteluun valmistautuen huolella.

Sunnuntaina pelataan kello 15 ja vastassa on turkulainen KF Kosova, joka pelaa myös ensimmäistä kautta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Heidän kauteensa on kuulunut otteiden epätasaisuus ja he ovat hävinneet liian monta tiukkaan ottelua viimeisellä kympillä. Joukkue on voittanut seitsemän ottelua, yksi on päättynyt tasan ja yksitoista on päättynyt tappioon. Joukkue on tehnyt 72 maalia ja päästänyt 81 maalia. Joukkue on pelannut tällä kaudella hyvin vieraissa sillä kahdeksasta vierasottelusta he ovat voittaneet viisi. Kotona on ollut selkeästi ja kotisalista on vain kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Turkulaiset ovat vahva joukkue kamppailupelaamisessa ja selkeästi fyysisempi joukkue Tervarit, joten oululaisten on syytä perustaa pelaamisensa aktiivisen liikkeeseen, jossa pallo tekee työtä jatkuvasti. Turkulaiset lähtevät sunnuntain otteluun Tervareiden tapaan lauantain ottelu jaloissa painaen, sillä lauantaina vastassa on FC OPA. Tämä ottelu voi ratkaista jo sarjapaikan ensi kaudeksi turkulaisilla, jos he voittavat OPA:n. Kosovalla ei pelikieltoja lauantaille ja joukkue pääsee parhaalla kokoonpanolla viikonloppuun. Parhaat pistemiehet ovat Behar Cimili 24 (14+10) ja Egzon Ibrahimi 23 (8+15) pisteellään.

Tervarit lähtee pelaamaan paineettomasti viikonloppuun tavoitteenaan ohittaa AS Moon. Joukkue otti viime viikonloppuna täydet pistettä kahdesta vierasottelusta ja varmisti lopullisesti sarjapaikkansa. Viime viikonlopun kokoonpano edusti myös tulevaisuutta, sillä kokoonpanon keski-ikä oli alle 22 vuotta. Omar Soli ja Roni Andersson tekivät vahvan debyytin viime viikonloppuna punamustien paidassa täyttäen hyvin paikkansa. Joukkueen puolustuspelaaminen ja maalivahtipelaaminen on edelleen sarjan eliittiä, joten Tervarit nojaa näihin peruskiviin viimeisissä kolmessa ottelussa. Peli on ollut viime viikot hyvässä tasapainossa ja joukkueen tavoitteena on päättää sarja voitokkaasti

Viikolla on uutisoitu Kaapo Lepojärven siirtyminen Tornioon ToPV:n paitaan loppukaudeksi ja Tervarit kiittää Kaapoa kuluneesta kaudesta ja toivottaa onnea hänelle Futsal-Liigan pudotuspeleihin. Muita varmoja poissaolijoita ei ole tällä hetkellä tiedossa, mutta Tervareiden lopullinen kokoonpano selviää viimeistelyharjoituksen jälkeen ja kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta sitä on mahdollista seurata ilmaisena ja suorana selostettuna nettilähetyksenä Solidsportin palvelun kautta. Ottelun katsominen vaatii kuitenkin maksuttoman rekisteröitymisen.

Voit rekisteröityä alla olevan linkin kautta:

Lisää tietoa webissä: https://solidsport.com/sign_up

Uutisarkistoon »