Tervarit palasi raiteilleen -tuliaisina kuusi pistettä

01.03.2021

Menneenä viikonloppuna VR:n kaluston alleen ottanut Tervarit matkasi kiskoja pitkin EBK:n (Espoo) ja VehU:n (Tampere) vieraiksi miesten Futsal-ykkösessä. Neljä edellistä otteluaan voitotta (3 tasapeliä ja tappio) pelanneet Oulun punamustat tarvitsivat käytännössä vain yhden pisteen sarjapaikkansa varmistamiseksi loppukauden otteluistaan.

Tervarit oli liikkeellä 1+8 pelaajan kokoisella ryhmällä, joka edusti myös tulevaisuutta, sillä kokoonpanon keski-ikä oli alle 22 vuotta. Lauantaina vastaan asettunut EBK/FS tiedettiin fyysiseksi ja myös yksilötasolla taitavaksi joukkueeksi, mutta Antti Kaiston laatima pelisuunnitelma piti ja Tervarit otti arvokkaat sarjapisteet loppunumeroin 4-2 (1-1). Maalintekijöinä kunnostautuivat punamustien paidassa debytoinut Mad Max-laina Omar Soli ja Ville Niskala, jotka osuivat kumpikin kahdesti.

-Lauantain peli oli meiltä erittäin onnistunut. Tiedostimme isäntien fyysisen ylivoiman ja pyrimme pitämään pallon liikkeessä. Saimme pelatuksi pallon lukuisia kertoja vastustajan muodon sisään sekä heidän selustaansa, joka pakotti EBK:n liikkeeseen ja sen kautta epämukavuusalueelleen, Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaisto kehui.

Sunnuntaina Tervarit matkaksi Tampereelle, jossa nousijajoukkueena jo sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi varmistanut VehU haki revanssia kärsittyään syyskierroksella Oulussa 1-5 tappion.

Avausjaksolla Tervarien ns. kakkoskenttä nousi isoon rooliin varmistaen punamustille 2-1 taukojohdon. Viikonloppuna miesten valtakunnallisella tasolla debytoinut toisen polven futsal-pelaaja Roni Andersson tarjoili esityön 1-1 tasoitukseen Konsta Jussilalle ja ohjasi 2-1 johtomaalin Ville Angerian antamasta kulmapotkusta näppärällä ohjauksellaan maalin edustalta.

24 tunnin sisään toisen ottelunsa kapealla ringillä taistellut Tervarit joutui toisella jaksolla myös fysiikan lakien hampaisiin, mutta Veikka Pekkala nappasi maalillaan muutaman tärkeän torjunnan ja Omar Soli antoi työnäytteen laukaisutaidostaan 3-2 voittomaalissaan ajassa 35.41 Ville Niskalan syötöstä.

-Sunnuntain ottelussa avausjaksolla olimme selkeästi hallitsevampi osapuoli ja loimme tukun hyviä maalipaikkoja. Ottelun kuluessa väsymys näkyi pelissämme ja VehU sai luoduksi hyvän paineen puolustusalueellemme. Nuori ryhmämme tsemppasi kuitenkin hyvin ja tarjosi riittävästi tukea Veikalle (Pekkala) paineen alla. Kaksi peliä, kaksi voittoa ja niistä kuusi pistettä, olen kokonaisuuteen oikein tyytyväinen, Kaisto summasi.

Tervarien kausi lähestyy loppuaan. Punamustilla on pelaamatta vielä kolme sarjapeliä, kaikki Oulun urheilutalon tutulla parketilla. Nousukarsintaviiva on karannut jo ulottumattomiin, mutta neljännellä sijalla oleva Raahen AS Moon on vielä kovalla loppuvedolla tavoitettavissa.

Lauantaina 6.3. kello 12.00 urheilutalolla vastaan asettuu IK Myran (Alaveteli) ja sunnuntaina kello 15.00 vastassa on KF Kosova (Turku). Rajoitusten vuoksi ovet pysyvät loppukauden säpissä, mutta Tervarit tarjoaa ottelut kannattajilleen ilmaisina livelähetyksinä Solidsportin nettistriimin välityksellä.

Uutisarkistoon »