Tervareilla viikonloppuna ohjelmassa kauden viimeiset vierasottelut

26.02.2021

Tervarit pelaa tulevana viikonloppuna kauden viimeiset vierasottelunsa, lauantaina joukkue pelaa Espoossa kello 18 EBK FS:aa vastaan ja seuraavaksi päiväksi oululaiset matkaavat Tampereelle Vehmaisten Urheilijoiden vieraaksi. Viikonlopun jälkeen Tervareilla on jäljellä vielä kolme kotiottelua, joista kaksi pelataan viikon päästä lauantaina ja sunnuntaina. Futsal-Ykkösen päätöskierros pelataan 21.3. ja Tervarit saa silloin vieraakseen FC Rauman. Tervarit on ennen viikonloppua sarjataulukossa sijalla seitsemän 24 pisteellä 17 pelatun ottelun jälkeen. Lauantain vastustaja EBK FS löytyy taulukosta kolme sijaa alempana sijalta kymmenen 15 pisteellä 19 pelatun ottelun jälkeen. Sunnuntain vastustaja on sarjassa sijalla kuusi 27 pisteellä 19 pelatun otteun jälkeen.

EBK ja Tervarit kohtasivat toisensa Oulussa tammikuun puolivälissä, jolloin Tervarit oli voitokas 7-4 tuloksella. Tämän jälkeen espoolaiset ovat pelanneet kuusi ottelua voittaen niistä kaksi, pelaten kerran tasan ja häviten kolme kertaa. Joukkue on noussut pisteiden myötä pois putoajan paikalta ja on tällä hetkellä pisteen erolla putoamisviivan paremmalla puolella ennen oululaista FC OPA, jolla on kasassa pistettä. Espoolaisilla on lauantain jälkeen jäljellä kaksi ottelua, joten ratkaisut saadaan aikaiseksi vasta maaliskuun puolella. Espoolaisten vahvuutena on ollut myös tällä kaudella hyökkäyspelaaminen ja joukkue onkin tehnyt sarjassa 78 maalia, joka on sarjan viidenneksi eniten. Suurin ongelma on ollut puolustuspelaaminen, sillä joukkue on päästänyt liikaa maaleja, 102 maalia. Se on sarjan toiseksi eniten.

Pelaajistossa on tapahtunut Oulun vierailun hienoisia muutoksia. Eldar Mehinovic siirtyi helmikuussa Futsal-Liigaan Someron Voimaan ja toiseen suuntaan siirtyi loppukaudeksi Guri Qerimi, joka on pelannut kahdessa ottelussa espoolaisten riveissä. Viime viikonloppuna espoolaiset voittivat SC Riverballin kotonaan 4-1 ja joukkue pääsee Tervari-otteluun ilman pelikieltoja. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat ennen viimeisiä kierroksia Albinot Bekaj 21 (19+2) ja Dhiaa Al-Shemari 19 (10+9) pisteellään. Maalissa vastuuta ovat kantaneet yhdessä Eemeli Ahvenniemi ja Eemil Karttunen.

Sunnuntain vastustaja VehU on pelannut hyvän debyyttikauden Futsal-Ykkösessä. Tervarit ja VehU kohtasivat Oulussa sarjan alussa ja kotijoukkue oli silloin vahvempi 5-1. Sunnuntain isäntien kuusi ottelua ovat sujuneet varsin hyvin, sillä saldona on kolme voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Joukkueen sarjapaikka on varmistunut tulevalle kaudelle, joten yksi joukkueen tavoitteista on täyttynyt. VehU on ollut hyvä lisä Futsal-Ykköseen kuluneelle kaudelle ja on täyttänyt hyvin paikkansa sarjassa. Joukkue on perustanut pelaamisensa hyvään ja vahvaan puolustuspelaamiseen, josta kertoo 55 päästettyä maalia. Tämä on sarjan neljänneksi vähiten. Toisessa päässä verkko on heilunut 62 maalin verran, joka on varsin vähän, mutta riittävästi pirkanmaalaisten kannalta sarjapaikan varmistuksen kannalta. Joukkueen paras pistemies on Teemu Hannula 19 (7+12) pisteellä ja Antti Tapolalla 14 (14+0) paunaa. Joukkueelle ei ole pelikieltoja sunnuntaille.

Tervarit lähtee viikonloppuun varmistamaan sarjapaikkaansa ensi kaudelle, johon joukkue tarvitsee vielä kolme pistettä. Viime viikonloppuna joukkue kärsi tappion sarjakakkonen TPK:lle 0-6. Joukkueen tavoitteena on lähteä peleihin perusasioiden kautta eli vahvan työnteon ja puolustuspelaamisen kautta. Hyökkäyspelaamisen haasteista on puhuttu pitkin kautta ja asioita hiottu ja työstetty harjoituksissa toistuvasti. Tekemiseen on haettu rentoutta ja palattu myös tässä asiassa perusasioiden äärelle. Tavoitteena on saada enemmän aikaiseksi hyökkäyspäässä kuin viime viikonloppu ja pelata omaa aktiivisista kummassakin ottelussa. Joukkueella ei ole pelikieltoja huomiseen otteluun, mutta pitkäaikaispotilaat Lari Honkanen ja Kaapo Lepojärvi puuttuvat edelleen kokoonpanosta. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat Ville Niskala 23 (17+6) ja Iiro Vandell 22 (6+16) pisteellään.

Tervareiden lopullinen kokoonpano selviää viimeistelyharjoituksen jälkeen ja kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Ottelut pelataan ilman yleisöä ja otteluiden suorista nettilähetyksistä tullaan tiedottamaan sosiaalisen median kanavissamme.

Uutisarkistoon »