TPK saapuu vieraaksi lauantaina

19.02.2021

Tervarit saa huomenna lauantaina vieraita Turusta, kun TPK saapuu tervakaupunkiin vastustajaksi kello 18 alkavaan kamppailuun. Turkulaisten pelit jatkuvat Oulussa vielä sunnuntaina, jolloin heillä on vastassa FC OPA. Kumpikin joukkue pelasi edellisen ottelunsa tasan, Tervarit tasasi pisteet AS Moonin kanssa 1-1 lukemin ja TPK SC RIverballin 6-6 päättyneessä ottelussa. Kotijoukkue löytyy sarjasta sijalta seitsemän 24 pisteellä 16 pelatulla ottelulla. Vieraat ovat sarjassa kolmannella sijalla 38 pisteellä 15 pelatun ottelun jälkeen. Sarjakärjessä on AU 45 pisteellä ja toisena olevalla Kiistolla on 43 pistettä, mutta kummallakin on pelattuna jo 18 ottelua. Kärkikolmikko erottuu sarjassa selkeästi, sillä neljäntenä olevalla AS Moonilla on kasassa 33 pistettä. Tervarit taistelee keskikastin sijoituksista yhdessä FC Rauman 28 pistettä keränneen ja VehU:n 27 pisteessä olevan kanssa. Pirkanmaalaisilla on kolme ottelua enemmän pelattuna kuin oululaisilla ja raumalaisilla yksi enemmän.

Syyskierroksella Turussa lauantain ottelun joukkueiden keskinäinen ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Turkulaisten maalista vastasi Iiro Fager ja oululaiset toi tasoihin Aleksi Isomäki. Turkulaiset olivat ottelun hallitsevampi osapuoli ja tylsytti Tervareiden pallollisen pelaamisen terävällä prässipelaamisella. TPK on jatkanut vahvoja otteitaan läpi kauden vaikka heidän kausi on ollut rikkonainen esimerkiksi koronasta johtuvista ottelusiirroista. Turkulaisen valmennuksella on käytössään laaja ja vahva materiaali, jonka merkitys on korostunut kauden aikana, kun joukkue on kärsinyt muun muassa loukkaantumisista. Poissaolijoiden tilalle on löytynyt muita vastuunkantajia ja pelin taso ei ole pudonnut. TPK:lla on ennen vierailua takanaan 13 tappiotonta ottelua ja edellinen ja ainut kauden tappio on sarjan toiselta kierrokselta AU:a vastaan. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Tuomas Hakala 31 (18+13) pisteellä ja Joona Forsström on pisteen päässä 24+6 saldollaan. Maalipuiden välissä on vastuuta kantanut vahva kolmikko Marko Laaksonen-Joni Posti-Juha Marttila.

Kotijoukkue Tervarit lähtee huomiseen otteluun haastajan roolista. Sarjan kärkisijat ovat karanneet ja joukkue voi lähteä pelaamaan loppukauden paineetta pyrkien keräämään mahdollisimman paljon pisteitä kuudesta viimeisestä ottelusta. Joukkueen puolustuspelaaminen on edelleen sarjan kärkitasoa, joka kertoo sitoutumisesta oman maalin varjeluun. Tervareiden kompastuskivi on ollut hyökkäyspelaamisen ongelmat ja erityisesti maalinteko. Tiukoissa kamppailuissa oululaiset eivät ole kyenneet ratkaisuhetkillä upottamaan palloa vastustajan verkkoon riittävästi, jonka vuoksi moni tasainen ottelu on päättynyt tasan tai niukkaan tappioon. Hyökkäyspelaamista on hiottu harjoituksissa tiiviisti, mutta solmu ei ole vielä auennut.

Tervareiden materiaali on sekoitus kokemusta sekä nuoruutta. Kaudella joukkue on pelannut pääasiallisesti kahdella ketjulla, mutta oululaisten kokoonpano on elänyt loukkaantumisten vuoksi ja se on avannut mahdollisuuksia uusille pelaajille. Viime otteluissa maalissa vastuuta kantanut Veikka Pekkala on osoittanut hyviä otteita ja tänä kautena saatu kokemus antaa pohjaa jatkoa varten jatkaa tällä tiellä. Toisaalta kokoonpanon muutokset ovat hankaloittaneet kautta, kun ketjuja on jouduttu muokkaamaan ottelusta toiseen. Tervareilta ovat huomenna poissa pitkäaikaispotilaat Lari Honkanen ja Kaapo Lepojärvi. Tervareiden lopullinen kokoonpano selviää viimeistelyharjoituksen jälkeen ja kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta sitä on mahdollista seurata ilmaisena ja suorana selostettuna nettilähetyksenä Solidsportin palvelun kautta. Ottelun katsominen vaatii kuitenkin maksuttoman rekisteröitymisen.

Voit rekisteröityä alla olevan linkin kautta:

Lisää tietoa webissä: https://solidsport.com/sign_up

Uutisarkistoon »