Tervarit saa vieraita Raahesta

12.02.2021

Tervarit pelaa lauantaina kello 19 Urheilutalolla raahelaista AS Moonia vastaan. Ottelu pelataan edelleen ilman yleisöä, mutta Tervarit tarjoaa futsalväelle ilmaisen ja selostetun nettilähetyksen Solidsportin kautta. Oululaiset pelasivat viime sunnuntaina vahvasti siipirikkoisena Joensuussa SC Riverballia vastaan 4-4 tasapelin. Ottelussa oli Tervareille tarjolle täydet kolme pistettä, mutta viime hetkien paikoista pallo ei löytänyt tietään kotijoukkueen maaliin. Sunnuntaina onnistuivat maalinteossa Eero Kaisto kahdesti, Aleksi Isomäki ja Adrian Rizvani vastasi joukkueen tasoitusmaalista. Tervareiden ykköskenttä oli pelissä alati vaarallinen luoden painetta kotijoukkueen puolustuspäähän muuttuneesta kokoonpanosta huolimatta.

Tervarit lähtee huomiseen otteluun sarjan kuudennelta sijalta 23 pisteellä 15 ottelua pelanneena. AS Moon on neljäntenä 32 pisteessä 17 pelatun ottelun jälkeen. Sarjakärjessä on AU 42 pisteellä, FC Kiisto hengittää alastarolaisten niskaan kahden pisteen päässä ja kolme ottelua vähemmän pelannut TPK on kerännyt 37 pistettä.

AS Moon on aloittanut vuoden 2021 hyvin, sillä joukkue on voittanut seitsemästä ottelusta viisi, yksi on päättynyt tasan ja ainoan tappion raahelaiset ovat kärsineet TPK:lle tammikuun alussa. Joukkue lähtee otteluun kuuden ottelun tappiottamassa putkessa ja vieraiden tavoitteena on saada ehjä loppukausi kauden viidessä jäljellä olevassa ottelussa. Tällä hetkellä kahden parhaan joukkoon nouseminen vaikuttaa vaikealta, sillä kärkikolmikko on kovassa vireessä ja raahelaisten kannalta sarja loppuu kesken piste-eron kaventamiseksi. Jaossa on kuitenkin vielä viisitoista pistettä ja joukkue kohtaa viimeisillä kierroksilla Kiiston ja TPK:n, joten kaikki ottelut voittamalla AS Moon voi nousta 47 pisteeseen.

Raahelaiset ovat sarjan kolmanneksi tehokkain joukkue 89 tehdyllä maalillaan. Omaan päähän on mennyt 55 maalia, joka on sarjan keskikastia. Moonin parhaat pistemiehet ovat Marko Keinänen 23 (8+15) ja Jan-Eric Hämeenkorpi 23 (7+16). Timi Knuutinen on kerännyt 21 (11+11) pistettä ja kapteeni Antti Uusitalo 21 (16+5) paunaa. Maalipuiden välissä Janne Vähäkangas on kantanut totutusti suuren vastuun torjuntatöistä. Tervarit saa vastaansa huomenna rutinoituneen joukkueen, jonka kokoonpanoon on ajettu kokeneen rungon rinnalle nuoria pelaajia. Raahessa on viime vuosina tehty määrätietoista työtä juniorifutsalin parissa ja seuralla onkin omat joukkueensa U17- ja U19-futsalin SM-sarjoissa.

Tervarit lähtee paikalliskamppailuun haastajan roolista. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa pisteet jaettiin 2-2 tuloksella ja viime kaudella Tervarit voitti kotiottelunsa ja vieraissa pisteet jaettiin 3-3 tasatuloksella. Joukkueen paras pistemies Ville Niskala palaa kokoonpanoon pelikiellon jälkeen ja myös Matias Juntunen on myös valmennuksen käytössä. Varmoja poissaolijoita ovat pitkäaikaispotilaat Lari Honkanen ja Kaapo Lepojärvi. Tervareiden mukaan liittyy loppukaudeksi paikkaamaan poissaoloja Omar Soli, joka siirtyy loppukaudeksi lainalle Futsal-Liigan Mad Maxista. Hän ei ole kuitenkaan vielä huomenna valmennuksen käytössä. 21-vuotias Omar on tehnyt neljä maalia valkeakoskelaisille kuluneella kaudella ja on pelannut aiemmin pivot-pelaajana.

Tervareilla on vielä jäljellä seitsemän ottelua ja jaossa on vielä 21 pistettä. Tällä hetkellä Tervarit on tukevasti sarjan keskikastissa ja loppukauden aikana ottaa mahdollisimman paljon pistettä ja katsoa mihin se riittää. Tervareiden lopullinen kokoonpano selviää viimeistelyharjoituksen jälkeen ja kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta sitä on mahdollista seurata ilmaisena ja suorana selostettuna nettilähetyksenä Solidsportin palvelun kautta. Ottelun katsominen vaatii kuitenkin maksuttoman rekisteröitymisen.

Voit rekisteröityä alla olevan linkin kautta:

Lisää tietoa webissä: https://solidsport.com/sign_up

Uutisarkistoon »