Sunnuntaina vastassa FC Kiisto Vaasassa

30.01.2021

Tervarit palaa futsalparketille kahden viikon pelitauon jälkeen huomenna sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Vaasaan FC Kiiston vieraaksi kello 15 alkavaan otteluun. Tervarit on ennen ottelua sarjassa sijalla kuusi 21 pisteellään 13 pelatun ottelun jälkeen. Sunnuntain kotijoukkue FC Kiisto on kolmannella sijalla 33 pisteellään 14 ottelua pelattuaan. Kiisto pelaa tänään lauantaina kotonaan SC Riverballia vastaan, kun oululaiset pääsevät huomiseen kamppailuun levänneenä.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa joulukuussa Kiisto haki Tervareista 2-0 vierasvoiton. Kiisto on kärsinyt kuluvalla kaudella ainoastaan yhden tappion, tammikuun alussa kotonaan TPK:a vastaan 0-3. Tasapelejä on kolme kappaletta ja muut ovat päättyneet vaasalaisten voittoon. Voidaan siis todeta Tervareiden kohtaavan huomenna yhden sarjan kovimmista joukkueista ja vielä kotikentällään. Kiiston pelaajavalmentaja Toni Pylkkänen on saanut kotijoukkueen hyvään lentoon, joka kamppailee tänäkin kautena sarjan kärkisijoista.

Vaasalaisilla on ollut alkuvuodesta loukkaantumishuolia ja viimeisistä ottelusta on puuttunut kentällisen verran vakiokoonpanoon pelaajia. Tästä huolimatta tulokset ovat olleet hyviä ja vastuunkantajia on riittänyt laajalla rintamalla. Joukkueen paras maalintekijä ja pistemies on Matias Träskbäck 20 (15+5) pisteellään, Lauri Karrilla on 15 (8+7) pistettä ja Nicolas on kerännyt 14 (5+9) pistettä. Kiistolla ei ole sunnuntaina pelikielloista johtuvia poissaloja.

Tervareiden Futsal-Ykkösen kausi on reilussa puolivälissä ja tammikuun alun otteluruuhkan jälkeen joukkue on pelannut viimeisen kolmen viikon vain kerran, kaksi viikkoa sitten EBK FS:aa vastaan kotona voitokkaasti. Oululaisilla on jäljellä vielä yhdeksän ottelua, joista se pelaa viisi kotona. Hyvän alkukauden jälkeen joukkueen pelit ovat menneet epätasaisesti ja punamustat ovat pudonneet sarjan keskikastiin aivan terävimmän kärjen taakse. Kärkeen on matkaa 15 pistettä, mutta neljänteen sijaan ainoastaan neljä pistettä, joten pelattavaa runsaasti huomioiden Tervareiden rästipeli IK Myrania. Harjoitustauko on tarjonnut hyvän mahdollisuuden rakentaa loppukautta ja hioa pelaamiseen liittyviä kehittämisen osa-alueita.

Tervareiden hankaluudet ovat liittyneet kuluvalla kaudella maalintekoon, jonka vuoksi tasaiset pelit ovat kääntyneet vastustajille liian usein. Puolustus- ja maalivahtipelaaminen on ollut usein sarjan kärkitasoa, mutta 47 tehtyä maali on varsin vähän 13 ottelun jälkeen. Tervareilla ei ole sunnuntaille pelikieltoja, mutta varmoja poissaolijoita ovat Aatu Asikainen ja Lari Honkanen. Tervareiden U19-juniorit pelaavat tänään Raahessa, joten jää nähtäväksi ketä nuorisonelikosta on huomenna mukana Vaasassa.

Tervareiden lopullinen kokoonpano selviää viimeistelyharjoituksen jälkeen ja kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Ottelu pelataan valitettavasti ilman yleisöä, mutta FC Kiisto tarjoaa futsalin ystäville suoran nettilähetyksen Youtubessa. Ilmoitamme ottelulähetyksen linkin huomenna sunnuntaina sosiaalisen median kanavissamme.

Uutisarkistoon »