Tervareilla kahden ottelun viikonloppu länsirannikolla

01.01.2021

Tervarit jatkaa pelejään kolmen viikon tauon jälkeen lauantaina ja sunnuntaina kahdella vierasottelulla. Huomenna joukkue kohtaa Raumalla kello 17 FC Rauman ja sunnuntaina vastassa on Loimaalla Alastaron Urheilijat kello 14. Loppiaisena on edessä paikalliskamppailu FC OPAa vastaan Urheilutalolla ja seuraavana viikonloppuna kotiottelu AU:ta vastaan. Tervarit lähtee tärkeään viikonloppuun sarjan viidenneltä sijalta kahdeksan pelatun ottelun jälkeen 15 pisteessä. FC Rauma on sijalla kuusi 13 pisteellä myös kahdeksalla pelatulla ottelussa. Sunnuntain isännät ovat sarjakärjessä 27 pisteellä kymmenen pelatun ottelun jälkeen.

Rauma on yksi Futsal-Ykkösen pitkäaikaisista seuroista. Joukkuetta valmentaa Jere Kyrkkö ja raumalaiset ovat ottaneet neljä voittoa, yhden tasapelin ja kolme otteluista on päättynyt tappioon. Kotikentällä saldona on yksi voitto, tasapeli ja kaksi tappiota. Vastustajan verkkoja lauantain vastus on pöllyttänyt 28 maalin verran ja omasta verkosta pallo on poimittu 24 kertaa. Maalilla on pelannut viime kauden tapaan nuorten futsalmaajoukkueen rinkiin kuuluvat Aleksi Kuusenmäki. Joukkueen paras pistemies on Niila Asunmaa 12 (7+5) pisteellä ja Jesse Wallenius on kerännyt 7 (3+4) pistettä. Viime kaudella kumpikin joukkueista voitto oman kotiottelunsa. Raumalaisilla ei ole pelikieltoja lauantain otteluun. Huomisesta ottelussa on luvassa totuttuun tapaan suora nettilähetys FC Rauman Youtube-kanavalla osoitteessa: https://www.youtube.com/user/FCRaumaFutsal/videos

Sunnuntain vastustaja Alastaron Urheilijat on valmentaja Sami Happosen johdolla kovassa vireessä, kymmenestä ottelusta joukkue on ottanut yhdeksän voittoa ja tappion joukkue on kärsinyt vain kerran. AU on ollut sarjan tehokkain joukkue hyökkäyspäässä 65 maalillaan ja puolustuspelaaminen on ollut myös varsin tiivistä 31 päästetyllä maalilla. Ykköskenttä on ollut tehokas ja kolme heistä mahtuu sarjan pistepörssin kärkinelikkoon. Jani Luomalla on 31 (15+16) pistettä, Tuomas Happosella 23 (14+9) ja Mikke Louhelalla 19 (14+5) pistettä. Viime kaudella AU vei kummatkin joukkueiden väliset kamppailut kotona ja vieraissa. Ennakkoa kirjoitettaessa ei ole vielä tiedossa tullaanko sunnuntain ottelua lähettämään suorana nettilähetyksenä, mutta tulemme tiedottamaan mahdollisista lähetyksistä sosiaalisen median kanavissamme viikonlopun aikana.

Tervareilla on takanaan kolmen viikon tauko tositoimista. Joukkue lähtee matkaan huomenna aamunkoiton aikaan kohti Raumaa lähes parhaalla kokoonpanolla. Varmat poissaolijat viikonloppuna ovat Aatu Asikainen, Heikki Halmet ja Matias Juntunen. Eero Kaisto on viettänyt kuluvan viikon nuorten futsalmaajoukkueen leirityksessä, mutta on valmennuksen käytössä viikonloppuna. Seuraavan viikon aikana Tervarit pelaa neljä kertaa, jonka jälkeen sarja on myös punamustien osalta puolivälissä. Sarjan tasaisuuden vuoksi jokainen piste on tarpeen. Viikonlopun ottelut ovat tärkeitä oululaisille kärkikahinoissa säilymisen kannalta, sillä rästiottelut voittamalla joukkue nousisi kärkikaksikon kantaan.

Otteluiden kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelun käynnistymistä Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata otteluiden sujumista, jos ei ole mahdollisuutta seurata suoria nettilähetyksiä.

Uutisarkistoon »