Vierasottelut jatkuvat Raahessa - Asikainen ja Lepojärvi vahvistavat Tervareita

27.11.2020

Tervarit matkustaa huomenna lauantaina Raaheen Futsal-Ykkösen kärkikamppailuun AS Moonin vieraaksi. Ottelu käynnistyy Raahessa kello 15. Tervarit keräsi viime viikonlopun kahdesta vierasottelusta voiton ja tasapelin ja siirtyi sarjakärkeen 14 pisteellä kuuden ottelun jälkeen. AS Moon voitti puolestaan viime viikonloppuna kotikentällään FC OPAn 8-0 ja he ovat sarjassa kolmantena 12 pisteellä viiden ottelun jälkeen.

Moon kuuluu Futsal-Ykkösen pitkäaikaisiin menestyjiin ja on tavoitellut nousua korkeammalle, mutta Futsal-liigan portit ovat jääneet vielä avaamatta. Tämä kausi on alkanut hyvin ja joukkue on aloittanut kauden neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla. Alkukaudesta raahelaiset ovat onnistuneet hyvin hyökkäyspäässä ja ovat tehneet 29 maalia ja omaan verkkoon on mennyt 14 maalia. Joukkueen paras pistemies on ollut alkukaudesta Antti Uusitalo seitsemällä pisteellään (6+1) ja samoissa pisteissä Jan-Eric Hämeenkorpi (1+6).

Viime kaudella Moon sijoittui keskeytyneessä sarjassa sijalle neljä ja vuotta aiemmin kolmanneksi. Raahelaisten perusrunko on säilynyt jo useamman vuoden samana ja he päässevät huomiseen otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Viime kaudella joukkueet pelasivat kaksi kertaa vastakkain, ensimmäinen ottelu päättyi tasan ja toisen vei Tervarit jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2 lukemin.

Tervarit on vaasalaisen FC Kiiston ohella sarjan toinen tappioton joukkue. Tervarit on voittanut neljä ottelua ja kaksi otteluista on päättynyt tasan. Huominen ottelu on kolme vieraspeli peräkkäin oululaisille ja paluu kotiparketille on edessä kahden viikon päästä FC Kiiston saapuessa Ouluun. Tervareiden alkukausi on sujunut positiivisessa merkeissä, sillä peli on kehittynyt jatkuvasti. Hyökkäyspäässä pelaaminen on ollut riittävän monipuolista ja puolustuspelaaminen on ollut tiivistä koko alkukauden. Maalilla Lari Honkanen on päästänyt viidessä pelissä ainoastaan kolme maalia selkänsä taakse ja pelannut kaksi nollapeliä.

Huomiseen otteluun Tervarit pääsee lähes parhaalla kokoonpanolla. Poissa ovat Matias Juntunen ja Aleksi Isomäki. Joukkue on saanut riveihinsä kaksi vahvistusta, kun Aatu Asikainen liittyy joukkueen pelaavaan kokoonpanoon jo huomenna. Asikainen pelasi viime kaudella ToPV:asa Futsal-liigaa 17 peliä ja aiemmin Futsal-Ykköstä ja Kakkosta torniolaisten paidassa. Uusvanhana pelaajana paluun Tervaripaitaan tekee kaudella joukkueen parhaan pistemiehen tittelin jakanut Kaapo Lepojärvi. Huomisen vastus on kotikentällään sarjan vaikeimmasta päästä, joten koko joukkueelta vaaditaan huomenna yhteisen tavoitteen eteen kaikkensa antamista.

Kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelun käynnistymistä Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata ottelun sujumista. Lauantain ottelu on nähtävissä suorana nettilähetyksenä Youtubessa AS Moonin kanavalla.

Uutisarkistoon »