Tervarit nollasi KF Kosovan

23.11.2020

Lauantaina 1-1 tasapelin Futsal-ykkösen ehdottomiin ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa TPK:ta vastaan taistellut Tervarit kohtasi Turun tuplavieraspelien päätösottelussa sarjanousija KF Kosovan. Kosova oli saanut kasaan viidestä pelaamastaan sarjaottelusta kolme pistettä ennen sunnuntaita.

Avausjaksolla kumpikaan joukkue ei kyennyt rikkomaan kuparistaan ja fyysinen kotijoukkue pystyi pitämään Tervarien laadukkaan hyökkäyskaluston kurissa ja nuhteessa. Oululaisten riveistä keltaista korttia varoituksen merkiksi joutuivat katselemaan Jere Moilanen ja Iiro Vandell.

- Emme päässeet ensimmäisen 20-minuutin aikana omaan pallolliseen rytmiimme ja pelissämme oli ehkä hiukan liikaa puristusta. Teimme tauolla kopissa pari pientä viilausta omaan tekemiseemme ja sen myötä saimme myös hyökkäyspelimme toimimaan, Tervarien päävalmentaja Antti Kaisto taustoitti.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 23.38 kun punamustien ikihonka Heikki Halmet vei Tervarit 1-0 johtoon Konsta Jussilan toimiessa tarjoilijana. Helpottavan 2-0 maalin laukoi Iiro Vandell Ville Niskalan syötöstä.

Kosovan paras paikka kavennukseen nähtiin ajassa 36.36, kun Leutrim Gerxhalija pääsi asettamaan pallon 6 metrin rangaistuspisteelle. Lari Honkanen oli kuitenkin sunnuntaina ohittamaton ja otti rankkarista ison torjunnan.

2-0 maalin syöttänyt Niskala pääsi myös maalitilastoihin 3-0 (0-0) maalin isänä minuuttia ennen päätössummerin soimista.

- Näiden kahden ottelun pistesaldo (4 pistettä) täytti minimitavoitteemme tältä viikonlopulta ja olen erittäin tyytyväinen koko joukkueen tekemiseen ja asenteeseen pallottomana. Yksi päästetty maali 80 tehokkaan peliminuutin aikana on kova työnäyte Lari Honkasen johtamalta puolustukseltamme, Kaisto kehui.

Voittonsa myötä paikkansa sarjataulukon kärjessä säilyttänyt Tervarit pelaa jo tulevan viikon lauantaina erittäin ison ottelun, kun oululaisia isännöi vain kahden pisteen päässä, sarjan kakkosena oleva AS Moon (Raahe). Pohjoisen rakas paikallisvastustaja on oululaisille erittäun hyvä mittari tässä vaiheessa kautta, sillä raahelaiset ovat takoneet viidessä pelaamassaan ottelussa jo 29 maalia. Ykkösen huippuottelu vihelletään käyntiin Raahen liikuntahallissa 28.11. kello 15.00 .

Uutisarkistoon »