Tervarit taisteli pisteen TPK:lta

21.11.2020

Tervarit avasi Turun tuplapeliviikkonsa lauantaina sarjan ehdottomiin ennakkosuosikkeihin lukeutuvan TPK:n vieraana. Jo perjantaina reissuun lähtenyt Tervarit sai jalkeille varsin iskukykyisen ryhmän, sillä sivussa olivat vain Matias Juntunen ja Aki Vähäsöyrinki.

TPK pelasi läpi ottelun korkealla prässillä, joka oli ainakin tänään myrkkyä punamustien pallolliselle pelaamiselle. Kotijoukkue oli kuljettajan paikalla käytännössä koko ottelun ja loi vieraitaan selkeästi enemmän laadukkaita maalintekopaikkoja.

- Avausjakson pallollinen tekemisemme oli varsin vaikeaa, sillä TPK loi hyvin painetta alakertaamme ja emme kyenneet omaan pelirytmiimme, Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaisto kehui vastustajaana.

Kamppailun avausmaali nähtiin vasta ajassa 25.07, kun turkulaisten rajapotkukuvion ohjasi maalin edustalta sisään Iiro Fager.

Tervarit pääsi pelikellon juostessa kohti maaliaan paremmin peliin sisään. Ottelun viimeiseksi maaliksi jääneen 1-1 tasoituksen runnoi kulmakuviosta maalin edustalta sisään Aleksi Isomäki ajassa 26.49.

TPK sai vielä 10 metrin rangaistuspotkusta mahdollisuuden kääntää peli edukseen, mutta oululaisten maalivahti Lari Honkanen näytti olevansa sarjan eliittiä ryöstämällä torjunnallaan kotijoukkueen johtomaalin.

- Pystyimme nostamaan toiselle jaksolle pienin muutoksin pallollista pelaamistamme, mutta TPK osoitti tänään olevansa sarjan kärkijoukkueita. Lari pelasi maalissa loistavan matsin ja johti myös puheellaan esimerkillisesti puolustustamme, Kaisto kehui.

Tervarit kohtaa sunnuntaina kello 14.00 nousijajoukkue KF Kosovan, joka on kerännyt viidestä pelaamastaan ottelusta kolme pistettä.

- Viikonlopun tavoitteemme oli minimissään neljä pistettä, joten voitto on tietenkin ainoa tyydyttävä tulos tästä ottelusta. Nyt palautellaan ja käydään läpi TPK-ottelu yhdessä joukkueen kanssa. Kosova on isokokoinen ja fyysinen joukkue, joten meidän täytyy pitää pallo liikkeessä ja ei lähteä mukaan siihen painikilpailuun, Kaisto alleviivasi.

Uutisarkistoon »