SC Riverball Tervareiden vieraana sunnuntaina

07.11.2020

Futsal-Ykkönen jatkuu Tervareilla sunnuntaina joensuulaista SC Riverballia vastaan kello 12 käynnistyvällä ottelulla. Tervarit on sarjassa sijalla kaksi seitsemällä pisteellä kolmen ottelun jälkeen kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Vieraat ovat pelanneet kaksi ottelua, joista se on voittanut toisen ja yhden hävinnyt. Joensuulaiset pelaavat tänään lauantaina Oulussa FC OPAa vastaan kello 19, joten vieraat pääsevät isänpäivän otteluun lyhyellä palautumisajalla.

SC Riverball palasi takaisin Futsal-Ykkösen vuoden tauon jälkeen voitettuaan itäisen lohkon Futsal-Kakkosessa. Joensuulaiset ovat aloittaneet harjoituskautensa jo heinäkuussa ja pelanneet muutaman harjoitusottelun ennen kauden alkua. Joukkuetta valmentaa tälläkin kaudella Manu Grönroos ja Riverball jatkaa pitkälti samalla rungolla millä he nousivat Ykköseen. Mukaan on kuitenkin liittynyt uusia pelaajia täksi kaudeksi, kuten maalivahti Tuomas Pulkkinen, Mikael Immonen, Jalmari Haapea, Aleksanteri Herttuainen, Ali Lataf Kamar ja Tuomas Venäläinen sekä Konstantin Belov.

Taivaansinistä peliasuista tunnetut joensuulaiset ovat pelanneet jännittäviä otteluita alkukaudesta. Valmennus on ajoittain peluuttanut joukkuetta kolmella kentällisellä antaen vastuutta laajasti koko miehistölle. Maalipuiden välissä on kantanut kahdessa ensimmäisessä pelissä Juha-Matti Ryynänen. Kummassakin ottelussa omiin on mennyt viisi maalia, joka on keskimäärin liikaa joukkueen aikoessa taistella otteluiden voitosta tasaisessa sarjassa. Hyökkäyspäässä joukkue on näyttänyt pystyvänsä tekemän tuhoja, sillä avausottelussa vastustajan verkko heilui neljästi ja viime viikonloppuna seitsemän kertaa. Tervareiden tulee olla tarkkana sunnuntaina pelikiellon jälkeen kokoonpanoon palaavan vahvan pivotin Anton Kuzminin kanssa. Viime viikonloppuna Dimitri Klimov (2+2), Tuomas Pulkkinen (2+0) ja Ali Lateef (3+0) tekivät kaikki kaksi maalia EBK FS voitossa.

Tervarit pääsee sunnuntaihin levänneenä. Kokoonpanosta puuttuu varmuudella U19- futsalmaajoukkueen leirityksessä mukana oleva Eero Kaisto, joka on koko Futsal-Ykkösen pistepörssin kärkimies kahdeksalla pisteellään (4+4). Kolmessa ottelussa Tervareiden peli on kehittynyt jatkuvasti eri osa-alueilla. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on laadukasta ja monipuolista, jossa on vaihdeltu sujuvasti hyökkäyspelin rytmitystä pelin sisällä. Punamustilla on löytynyt ratkaisuvoimaa kahdesta kentästä ja peliaikaa on pystytty jakamaan tasaisesti huomioiden sarjan tiivis pelitahti. Puolustuspelaamisessa on ollut myös lupaava suunta ja maalilla kumpikin maalivahti on esiintynyt vahvasti.

Valmennus on antanut alkukaudesta vastuuta rohkeasti myös nuorille pelaajille, sillä viime kauden Tervarit U19- joukkueen pronssimitalistipelurit Iikka Ruhkala ja Rasmus Knuutila debytoivat viime viikonloppuna Tervareiden pelaavassa kokoonpanossa. Sunnuntain otteluun Tervarit lähtee hakemaan kolmea pistettä luottaen omaan laadukkaaseen tekemiseensä jokaisessa tilanteessa. Kokoonpanot julkaistaan sunnuntaina tunti ennen ottelun käynnistymistä Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata ottelun sujumista.

Tervarit noudattaa Palloliiton ohjeistusta ja edellyttää kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa koko tapahtuman ajan sekä yleisöltä että henkilökunnalta. Ottelutapahtumassa on käytössä Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti velvoite käyttää kasvomaskia koko ottelutapahtuman ajan. Lisäksi ottelutapahtumien turvajärjestelyissä suositetaan edelleen tarkkaa suunnittelua 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseksi kaikissa tilanteissa (myös lipunmyynti, myyntipalvelut). Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskin käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita.

Urheilutalon lipunmyyntipiste aukeaa kello sunnuntaina kello 11.15. Tervareiden 30 euroa maksavat kausikortit ovat myös myynnissä. Se kattaa kaikki alkavan kauden runkosarjan kotiottelut ja voit ennakkotilata ja maksaa kortin verkossa laittamalla yhteystietosi sähköpostiimme ouluntervarit [at] gmail.com . Saat lunastettua Oulun urheilutalon lipunmyyntipisteestä esittämällä puhelimestasi maksutapahtuman. Kortin voi toki lunastaa myös käteisellä lipunmyyntipisteestä.

Pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä (lapset, eläkeläiset ja opiskelijat) 5 euroa.

Tervetuloa nauttimaan vauhdikkaasta Futsal-Ykkösestä Urheilutalolle!

Uutisarkistoon »