Kausi käynnistyy derbyllä - ottelutapahtumassa edellytys kasvomaskin käytölle

16.10.2020

Futsal-Ykkösen kausi käynnistyy Oulussa lauantaina 17.10.2020 kello 12, kun Tervarit ja FC OPa kohtaavat Urheilutalolla kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa. Kummallekin joukkueelle tuleva kausi on toinen peräkkäinen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Tervarit palasi viime kaudeksi Ykköseen vuoden liigavisiitin jälkeen ja sijoittui kesken jääneessä sarjassa lopulta sijalle kuusi 33 pisteellä. Kakkosesta noussut FC OPa pelasi nousujohteisen loppukauden ja ollen sarjassa kymmenes 23 pisteellä varmistaen sarjapaikkansa. Viime kaudella voitot paikallistaistoissa menivät tasan 1-1 kummankin voittaessa oman kotiottelunsa.

Ykkönen pelataan kahdentoista joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jossa runkosarjan kaksi parasta pelaavat Futsal-Liigan kahden heikommin sijoittuneiden kanssa karsintaottelut. Sarjan 9. ja 10. sijoille sijoittuneet pelaavat kaksiosaiset karsintaottelut Futsal-Kakkosen kahta parasta joukkuetta vastaan. Otteluparien voittajat pelaavat kaudella 2021-2022 Futsal-Ykköstä ja häviäjät alueellisissa Futsal-Kakkosen lohkoissa. Runkosarjassa sijoille 11. ja 12. sijoittuneet putoavat suoraan Kakkoseen.

Lauantaina vierasjoukkue lähtee historiansa kolmanteen Futsal-Ykkösen kauteen Heikki Viian valmennuksessa ja pelaajistossa on tapahtunut vain pieniä muutoksia. OPaan ovat siirtyneet tulevaksi kaudeksi Tervareista Jani Kokkila ja Jani Haikola Kakkosen Sievin Sisusta. Merkittäviä lähtijöitä ei ole joukkueella ole. Maalivahtikolmikkona jatkavat Juhana Mäkelä, Ville Halonen ja Olli Karppinen. Viime kauden tehomiehet Teemu Mattila (14+10) ja Samu Katajamäki (15+8) kumpikin jatkavat joukkueessa, kuten myös Hannu Pirinen ja Juhani Strid. Jalkapallokentiltä paremmin tuttu Pekka Welling paukutti kahdeksan maalia yhdeksässä ottelussa viime kaudella, mutta hän puuttunee lauantaina kokoonpanosta JS Herculesin Kakkosen kauden vielä jatkuessa parin viikon ajan.

OPa on pelannut kolme harjoitusottelua, joista viimeisemmässä se kärsi 6-7 tappion AS Moonille. Elo- ja syyskuussa pelatuissa otteluista puolestaan liigajoukkueet ToPV ja FC Kemi olivat oululaisia edellä. Joukkueen pelillisenä tavoitteena on parantaa viime kaudesta ja pelata tasaisempi kausi kuin viime kaudella jolloin OPan otteet heittelivät otteluiden sisällä turhan sisällä paljon. OPalle on soviteltu tulevalle kaudelle yllättäjän roolia eikä syyttä sillä sinisillä on maalintekovoimaa ja suoraviivaisuutta hyökkäyspäässä, joka tullee olemaan yksi heidän vahvuuksista. Viime kaudella puolustus ei ollut tarpeeksi laadukasta ja omassa puolustuspäässä joukkue olikin pahoissa vaikeuksissa, josta kertoo 102 päästettyä maalia. Tasaisuus otteluiden sisällä ja puolustuspelin toimivuus ratkaisevat paljon mihin OPan rahkeet riittävät alkavalla kaudella.

Tervareiden valmennuksesta vastaa tulevalla kaudella nelikko Antti Kaisto, Riku Haataja, Pauli Leviäkangas ja Heikki Halmet. Kaisto on tehnyt hyvää työtä Tervarit junioreiden U19-futsaljoukkueen peräsimessä, jonka hän johdatti SM-pronssille viime kauden päätteeksi. Takana on kolmen pelattua harjoitusottelua, joissa avausturnauksessa kaatui kakkosjoukkue Joga Bonito, mutta AS Moon oli vahvempi vieden samalla turnauksen voiton. Harjoituskauden viimeisessä harjoituspelissä Tervarit voitti Kakkosen MBKU:n 5-4, jonka jälkeen joukkue on viettänyt aikansa harjoitussalissa valmistautuen sarjaan.

Uusina pelaajina punamustiin liittyivät Aleksi Isomäki Torniosta ja FC Kemistä siirtyneet Ville Angeria ja Konsta Jussila sekä Ruotsista palannut maalivahti Lari Honkanen. Viime kauden joukkueesta jatkavat Heikki Halmet, Iiro Vandell, Ville Niskala, Aki Vähäsöyrinki, Eero Kaisto, Jere Moilanen ja maalivahti Joonas Lehtola. Tervarit junioreiden seurayhteistyön kautta oululaisten riveissä tulee esiintymään viime kauden pronssijoukkueen pelaajia tulevalla kaudella ja joukkueeseen ajetaan sisään nuoria lahjakkaita pelimiehiä maltilla.

Suurimpana Tervareiden tavoitteena on kehittää pelaajien yksilötaitoja ja rakentaa joukkuetta kärsivällisesti liigatasolle. Toisena tavoitteena on lähteä voittamaan jokaista yksittäistä ottelua ja keräämään riittävä pistemäärä hyvään sarjasijoitukseen kauden lopuksi. Tervareilla onkin riveissään sopivasti kokemusta ja nuoruutta, jonka varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Pitkän harjoituskauden ja vähäisten pelitapahtumien jälkeen joukkueella on nälkää tuleviin koitoksiin, sillä edellisestä virallisesta ottelusta on aikaa lähes kahdeksan kuukautta. Urheilutalo tulee olemaan tälläkin kaudella vaikea paikka vierasjoukkueille hakea pisteitä mukaansa ja punamustat ja parketilla nähdään loppuun asti yritteliäs kotijoukkue.

Tervarit noudattaa Palloliiton maanantaina 12.10.2020 antamaa ohjeistusta ja edellyttää kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa koko tapahtuman ajan sekä yleisöltä että henkilökunnalta. Ottelutapahtumassa on käytössä Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti velvoite käyttää kasvomaskia koko ottelutapahtuman ajan. Lisäksi ottelutapahtumien turvajärjestelyissä suositetaan edelleen tarkkaa suunnittelua 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseksi kaikissa tilanteissa (myös lipunmyynti, myyntipalvelut). Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskin käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita.

Urheilutalon lipunmyyntipiste aukeaa kello lauantaina kello 11.15. Tervareiden 30 euroa maksavat kausikortit ovat myös myynnissä. Se kattaa kaikki alkavan kauden runkosarjan kotiottelut ja voit ennakkotilata ja maksaa kortin verkossa laittamalla yhteystietosi sähköpostiimme ouluntervarit [at] gmail.com . Saat lunastettua korttisi lauantaina kello 11.15 alkaen Oulun urheilutalon lipunmyyntipisteestä esittämällä puhelimestasi maksutapahtuman. Kortin voi toki lunastaa myös käteisellä lipunmyyntipisteestä.

Pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä (lapset, eläkeläiset ja opiskelijat) 5 euroa.

Tervetuloa nauttimaan Futsal-Ykkösen avauksesta!Uutisarkistoon »