Tervarit venyi kauden parhaaseen esitykseensä

24.02.2020

Erittäin ohkaisessa oljenkorressa liigakarsintapaikan suhteen roikkuva Tervarit selvitti lauantaina ensimmäisen haasteensa, kun se löi sarjajohtaja FC Kiiston maalein 4-3 (2-1). Ottelun ratkaisijaksi nousi vain kuusi sekuntia ennen kamppailun päätössummerin soimista pallon vieraiden verkkoon niitannut Toni Kaikkonen.

Tervarien vastuuvalmentaja Ville Hirvelä ei peitellyt tyytyväisyyttään kamppailun jälkeen.

- Aika lähellä täyden kympin suoritusta jokaiselta ukolta tänään. FC Kiisto on erittäin vaarallinen ja taitava joukkue, mutta pystyimme etenkin avausjaksolla sulkemaan porttimme omalla puolustusalueellamme ja taukojohto oli ansaittu, Hirvelä iloitsi.

Tervarien maaleista avausjaksolla vastasi Ville Niskala, joka tasoitti ottelun 1-1 numeroihin ajassa 18.06 Matias Juntusen syötöstä ja teki vielä ns. pukukoppimaalin 2-1:een ajassa 19.29 Jani Kokkilan syötöstä.

Tervareille avautui 4 vs 3 ylivoimapeli, kun Joel Sunabacka keräsi muutaman sekunnin sisään kaksi keltaista korttia. Niiden seurauksena Jouni Aapajärvi osoitti punaisella kortillaan Sunabackalle suunnaksi pukuhuoneen.

Tervarit hyödynsi ylivoimapelinsä etsikkoajan ja mainiolla pelipäällä ollut Matias Juntunen huudatti oululaisyleisöä 3-1 johtomaalilla ajassa 31.10.

FC Kiisto ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi vielä 3-3 tasoihin, kun peliä oli pelaamatta yli kolme minuuttia. Tervarit lähti rohkeasti hakemaan voittoa viidellä kenttäpelaajalla vielä kahden viimeisen minuutin aikana. Riskipeli kannatti ja Kaikkonen pääsi niittamaan voittomaalin lähietäisyydeltä vaasalaisten verkkoon.

- Tämä oli ehdottomasti kauden kypsin esityksemme. Saimme tärkeitä onnistumisia myös hyökkäyspäässä ja 4-3 sekä 5-4 ylivoimamme toimivat maalien arvoisesti. 16-vuotias Pietari Portimo osoitti kylmähermoisuutensa ja otti muutaman tärkeän torjunnan toisella jaksolla, Hirvelä kehui.

Zenith voitti lauantain ottelussaan jo putoamisensa sinetöineen KP-V/Monkulan 6-3 ja on oululaisiin nähden jo käytännössä tavoittamattomissa. Ykkösen kakkossijaan ja siitä liigakarsintoihin on vielä pienen pieni mahdollisuus, mutta vaikka Tervarit voittaisi kummankin jäljellä olevan ottelunsa, täytyy FC Kiiston, AS Moonin ja PJK:n tehdä loppukaudesta pienimuotoinen mahalasku.

Tervarit huilaa ensi viikonlopun ja kohtaa lauantaina 7.3. Oulun urheilutalolla AU:n kello 12.00 alkavassa koitoksessa.



Uutisarkistoon »