Tervareilla vastassa lauantaina sarjakärki FC Kiisto

20.02.2020

Tervareilla on lauantaina 22.2. edessä paluu kotisaliin, kun Urheilutalolle saapuu sarjakärki vaasalainen FC Kiisto kello 12 käynnistyvään otteluun. Vaasalaiset voittivat viime viikonloppuna PTU:n kotikentällään suurinumeroisesti 12-3, kun Tervarit hävisi vieraskentällä PJK:lle 2-6. Tervarit on sarjassa sijalla 5. 19 pelatun ottelun jälkeen 30 pisteessä, kun Kiisto on sarjan piikkipaikalla 36 pisteellä 18 ottelun jälkeen tasapisteissä Zenithin kanssa. Kolmantena sarjassa on PJK 31 pisteellä ja neljäntenä olevalla on pisteitä kasassa myös 31. Tervareiden perässä on kuudentena AS Moon 29 pisteellä 17 pelatun ottelun jälkeen ja EBK 18 ottelulla 29 pisteessä. Lauantain isännillä on ennen Kiisto-ottelua jäljellä enää kolme ottelua, joten sarja on loppuvaiheessa.

Vaasalaiset pelaavat ensimmäistä kautta Futsal-Ykkösessä, jonne se nousi karsintojen kautta viime kauden päätteeksi. Kausi on ollut täysosuma Kiistolle sarjanousijana ja liito on jatkunut koko kauden. Kotona pistetili on tarttunut tasaisesti ja saldo on seitsemän voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Maaliero on kotisalissa 55-18, joten pelit ovat olleet hyvin hallinnassa Kiistolla. Vieraissa peli on ollut haastavampaa, mutta vaasalaiset ovat vieraskentiltä keränneet neljä voittoa, yhden tasapelin ja kolme tappiota kahdeksassa ottelussa. Maaliero on kahdeksan maalia plussalla kokonaissaldon ollessa 32-24.

Viidestä viimeistä ottelusta Kiisto on voittanut kolme, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kerran. Viimeisin vierasottelu päättyi 2-6 tappioon FC Raumalle. Vaasalaisten loppuohjelma on vieraspainotteinen ja joukkue matkaa vielä AU:n ja TPK:n vieraiksi viimeisillä kierroksilla. Vaasaan saapuu toiseksi viimeisellä kierroksella FC OPa, jolla on vielä sarjapaikka lopullisesti varmistamatta ennakon kirjoitushetkellä. Kiiston pelaajisto koostuu Futsal-liigassakin Ruutupaitojen paidassa pelanneista kokeneista pelaajista ja muissa seuroissa futsaloppinsa keränneistä pelureista. Tehot ovat jakautuneet laajasti koko pelaajiston kesken ja tehokkain pelaaja on Matias Träskbäck 26 (15+11) pisteellään. Riku Jääskä teki viime viikonloppuna vahvan debyytin keräten 5+1 ensimmäisessä Futsal-Ykkösen ottelussaan. Vaasalaisilla ei ole pelikieltoja lauantain kamppailuun.

Tervareiden nousuhaaveet kokivat viime sunnuntaina kolauksen PJK:n tappion myötä ja nousupaikan saavuttaminen ei ole enää omissa käsissä. Joukkue pystyi hyvään pallolliseen pelaamisen ottelussa ja loi tarvittavan määrän maalipaikkoja, joiden avulla ottelu olisi voinut kääntyä myös oululaisille, jos terävyys maalipaikoissa olisi ollut kohdillaan ja muu pelaaminen olisi ollut samalla tasolla kuin vastustaja. Työtä on siis tehtävänä tulevaisuutta silmällä pitäen, jotta ensi kaudella Tervarit taistelisi loppuun asti sarjan kärkisijoista. Selkeä kehityskohde on ensi kaudella saada pysyvyyttä kokoonpanoon, jotta kentät eivät vaihtelisi pelistä toiseen. Jatkuvat muutokset hankaloittavat yhteisen sävelen löytämistä ja ovat heijastuneet epätasaisina otteina kentän kummissakin päässä varsinkin vieraskentällä, jossa Tervareiden peli on takunnut.

Kautta taaksepäin katsoessa on positiivista joukkueen onnistunut nuorennusleikkaus, pelaajien kehittyminen kauden aikana ja hyvä kotivire. Tervarit on vielä tappioton kotisalissaan ennen kahta viimeistä kotiottelua ja tavoitteena on pitää tappioton saldo loppukaudestakin. Lauantaina kotiyleisöllä on mahdollisuus nähdä kolme uutta pelaajaa, kun PJK-pelissä debyytin tehnyt ja lupaavia otteita maalissa esittänyt vasta 16-vuotias Pietari Portimo on mukana loppukauden Matti Sivosen apuna. Toinen uusi pelaaja on Sami Huhtiniemen Torniosta ja kolmas oululaisyleisölle tutumpi ikihonka Heikki Halmet, joka paikkailee oululaisten poissaoloja loppukauden mittaisella lainasopimuksella FC Netsistä. Paluun kokoonpanoon tekee ainakin Santeri Kohonen. Kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Eero Kaisto ja pelikieltoinen Kaapo Lepojärvi.

Ottelun kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata ottelun etenemistä tekstimuodossa jollei pääse paikalle Urheilutalolle. Pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä 5 euroa. Kaikille Tervarit-juniorien ja HauPan junioripelaajille on otteluun vapaa pääsy. Ottelussa palvelee Terwari-kahvio. Myyntipisteessämme käy maksuvälineeksi vain käteismaksu.

Tervetuloa!

Uutisarkistoon »