Tervarit matkustaa kovakuntoisen PJK:n vieraaksi sunnuntaiksi

13.02.2020

Tärkeät ottelut jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun Tervarit matkustaa sunnuntaina vierasotteluun Pirkanmaalle Pirkkalan Jalkapalloklubin vieraaksi. Joukkueiden välissä on ainoastaan kaksi pistettä ennen kamppailua. Tervarit on sijalla 3. 30 pisteellä 18 pelatun ottelun jälkeen ja PJK sijalla 6. 28 pisteessä 17 ottelun jälkeen. Tervareilla on matkaa kolme pistettä sarjan kärkeen jaetulla kärkisijoilla oleviin FC Kiistoon ja Zenithiin, jotka ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän kuin oululaiset. Punamustien niskaan hengittää pisteen päässä kaksi ottelua vähemmän pelannut raahelainen AS Moon ja ottelun vähemmän pelannut EBK/FS. Asetelmat ovat kiharaiset sarjan lähestyessä loppuaan eikä kenellekään sarjan kärkitaistelussa mukana olevalla ole varaa pistemenetyksiin säilyäkseen mukana nousukamppailussa.

PJK:n kausi on ollut nousujohteinen, sillä sarjan alkuvaiheessa pirkkalalaiset pelasivat epätasaisesti. Viime viikonloppuna joukkue kaatoi kotikentällään Zenithin 7-1 ja tätä ennen vieraskentällä TPK:n. Joukkue on pelannut viisi viimeistä ottelua ilman tappiota saldolla kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Viimeisestä kymmenestä ottelusta he ovat voittaneet kuusi, pelanneet kaksi tasapeliä ja hävinneet kahdesti. PJK on tällä hetkellä yksi sarjan kovakuntoisimmista joukkueista ja varsinkin pirkkalalaisten ykkösnyrkki Miikka Mörö-Antti Ala-Myllymäki-Miika Sainio ovat tehneet tuhojaan ja ratkoneet otteluita sunnuntain isännille. Möröllä (23+12) ja Ala-Myllymäellä (20+15) on kummallakin 35 pistettä ja Sainiolla 31 (11+20). Tervareiden tulee ottaa vahva kolmikko tarkasti ja ottaa heiltä turha tila pois.

Syyskierroksella joukkueet pelasivat 3-3 tasapelin Oulussa tasaisessa ottelussa. Pirkkalaiset ovat viime kierroksilla onnistuneet nappaamaan pisteitä sarjan kärkijoukkueilta ja joukkue on pelannut nousujohteisesti myös kotikentällä. Viimeisin kotitappio on marraskuulta ja kokonaissaldo on neljä voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. PJK:n ohjelma on päätöskierroksilla kotipainotteinen, sillä viidestä ottelusta se pelaa neljä kotikentällä. Mietittävää valmennusjohdolle tuo kaksi pelikieltoa sunnuntaille, sillä maalia vartioinut Nico Suomalainen ja kenttäpelaajista Joni Koskinen huilaavat Tervarit-pelin korttitilin täyttymisen vuoksi.

Tervarit voitti viime viikonloppuna PTU:n 7-3 Urheilutalolle ja lähtee hakemaan kauden kolmatta vierasvoittoa sunnuntaina. Vieraspelit eivät ole olleet helppoja nuorelle oululaisjoukkueelle, kun taas kotona peli on kulkenut eri tapaan ja Urheilutalolla vieraat eivät ole lähteneet voitto mukanaan. Tervarit on kyennet vieraissakin pelaamaan tasaisia otteluita kaikkien joukkueiden kanssa, mutta esitykset ovat olleet epätasaisempia kuin kotikentällä. Yhtenä selittävänä tälle lienee vieraspeleissä korostunut tehottomuus maalipaikoissa, sillä Tervarit on kyennyt vain kerran vieraskentällä tekemään yli kolme maalia yhdessä ottelussa. Puolustuspelaaminen on ollut pääosin hyvällä tasolla myös vieraskentällä, mutta omaan verkkoon on mennyt vierasotteluissa kotiotteluita enemmän maaleja, 37 maalia. Kotikentällä puolustuspelaaminen on ollut betonista, sillä vastustaja on onnistunut maalinteossa Urheilutalolla ainoastaan 11 kertaa yhdeksässä ottelussa.

Tervareiden maalissa vastuuta kantaa loppukauden Matti Sivonen Juho Keskisen siirryttyä lainasiirrolla Sieviin Futsal-liigaan. Kaapo Lepojärvi-Ville Niskala-Matias Juntunen -kolmikko on ollut vieraista kovassa vireessä viime aikoina ja on panoksellaan kääntänyt otteluita Tervareille. Ennakkoa kirjoitettaessa ei ole vielä tiedossa tarkempi kokoopano, joka julkaistaan tuntia ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Iiro Vandell sovitti viime viikonloppuna pelikieltonsa eikä Tervareilla ei ole sunnuntaille pelikieltoja. Ottelusta on luultavasti luvassa suora nettilähetys PJK:n Youtube-kanavalla https://www.youtube.com/channel/UCwV3gZiCjRTA03XfKowFp3w

Ottelu käynnistyy Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa sunnuntaina kello 16.

Uutisarkistoon »