Tervarit nosti voitolla osakkeitaan

09.02.2020

Lauantai oli Tervarien kannalta oikeinkin mainio päivä. Joukkue otti elintärkeän 7-3 (2-0) pakkovoiton kotisalissaan urheilutalolla PTU:sta (Pori) ja sarjan kärkitrio FC Kiisto, Zenith ja TPK hävisivät omat ottelunsa, joten oululaisten teoreettiset saumat jopa suoraan sarjanousuun pysyvät yhä hengissä.

Itse ottelusta ei jäänyt suurempia tarinoita tuleville futsal-sukupolville. Sarjapaikastaan taisteleva PTU lähti rikkomaan oululaisten peliä matalalla prässillä ja fyysisyydellä ja kotijoukkue ei saanut koneestaan parhaita kierroksia irti.

Tervarien ja koko ottelun avaushahmoksi nousi avausjakson ainoat maalit laukonut Kaapo Lepojärvi, joka kantoi kädessään kapteenin nauhaa Iiro Vandellin kärsiessä yhden ottelun mittaista pelikieltoaan. Toisella jaksolla Lepojärvi tarjoili vielä kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Paluun punamustien maalitolppien väliin teki Matti Sivonen, joka kantaa loppukauden yllään ykköstorjujan paitaa. Juho Keskinen vastasi viikolla Sievi FS:n haasteeseen ja siirtyi loppukauden mittaisella sopimuksella Futsal-Liigaan Sievin väreihin.

Tervarien vastuuvalmentaja Ville Hirvelä oli pelin jälkeen helpottunut, mutta vähäsanainen.

- Pakkovoittoa haettiin, se saatiin ja pelimme ei missään nimessä ollut parhaassa iskussa. Toisen jakson viimeinen kymppi oli melkoista hulabaloota vieraiden hakiessa viidessä kenttäpelaajalla kavennusmaaleja. Kumpikin joukkue sortui siinä melkoisiin virheisiin, Hirvelä summasi.

Viikonlopun tulosten myötä Tervarit nousi sarjassa kolmanneksi, vain kolmen pisteen päähän piikkipaikasta. Jaetulla kärkipaikalla olevat Zenith ja FC Kiisto ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun oululaisia vähemmän. Loppukauden mustahevonen saattaa olla Raahen AS Moon, joka nousi sunnuntaisella voitollaan PTU:sta jo neljänneksi vain pisteen vähemmän keränneenä kuin Tervarit ja raahelaisilla on punamustiin verrattunan kaksi peliä vielä rästissä.

Tervarit pelaa seuraavan pudotusottelunsa ensi sunnuntaina Tampereella, jolloin vastaan tulee PJK. Tuosta ottelusta ei tule puuttumaan panosta, sillä ottelun häviäjä on käytännössä ulkona ainakin suoran nousijan taistelusta.

Uutisarkistoon »