Tervarit ja FC Rauma kohtaavat lauantaina Urheilutalolla

23.01.2020

Tervarit ja FC Rauma kohtaavat tulevana lauantaina uudestaan ja tällä kertaa ottelu pelataan Oulussa Urheilutalolla kello 19. Viime viikonloppuna raumalaiset veivät pisteet 7-3 kotivoitolla oululaisilta. Sunnuntaina Rauma kaatoi Monkulat ja paranteli asemiaan sarjan peräpäässä. Viime lauantaina Tervareiden pelaamisessa oli paljon parannettavaa varsinkin erikoistilanteissa ja raumalaiset olivat puolestaan hyviä kuukauden pelitauon jäljiltä.

Raumalaiset ovat sarjassa sijalla 10. viikonloppuna otetun kahden voiton myötä 14 pisteellä. Vierailla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin suurimmasta osasta joukkueista. PTU on kahden pisteen päässä kaksi ottelua enemmän pelanneena ja AU seitsemän pistettä edellä sijalla 8.. Takana hengittää sunnuntain vastus FC OPA pisteen päässä kaksi ottelua enemmän pelanneena. Raumalaisten erikoistilannepelaaminen oli lauantaina myrkkyä Tervareille ja ottelun ensimmäisen jaksolla isännät onnistuivat useamman kerran yllättämään oululaiset erikoistilanteissa.

Lauantain vieraat ovat kärsineet kuluvalla kaudella loukkaantumisista, mutta pelaajatilanne näyttää tammikuussa paremmalta kuin syyskaudella. Raumalaiset ovat kokenut joukkue ja vaikea vastus fyysisenä joukkueena. Kasper Nyholm on ollut tehokkain yhdeksällä syötöllään. Jere Myllykangas ja Jere Kyrkkö ovat keränneet kahdeksan pistettä (5+3). FC Raumalla ei ole pelikieltoja lauantain otteluun lähdettäessä.

Tervarit säilyi sarjassa sijalla 4. tappiosta huolimatta ja kärki on edelleen kolmen pisteen päässä, kun Zenith hävisi FC OPAlle. EBK on pisteen päässä ottelun enemmän pelanneena ja AS Moon kahden pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Tervareiden tulee nostaa joukkueena lauantaina tasoaan, jotta pisteet jäisivät Ouluun. Päävalmentaja Ville Hirvelä peräänkuulutti lauantain tappion jälkeen parempaa erikoistilanteissa varsinkin puolustussuuntaan pelattaessa. Tasaisessa sarjassa tarvitaan jokainen piste, jos halutaan taistella kärkisijoista ja ottelut ratkeavat pieniin asioihin.

Päävalmentaja Hirvelän mukaan kokoonpanomuutokset ovat näkyneet joukkueessa tason vaihteluna ja kun joukkueen kokeneimmasta päästä on ollut poissaoloja, niin peliesitysten vaihtelu on ymmärrettävää. Tervarit on nuori tulevaisuuden joukkue ja Oulussa rakennetaan tulevaisuutta antamalla rohkeasti vastuuta nuorille, jotka ovat kantaneet vastuuta hyvin. Oululaisten pelaavassa kokoonpanossa on ollut kuluvalla kaudella useita vasta täysi-ikäisyyden saavuttaneita pelimiehiä, joista kasvatetaan pelimiehiä tuleville vuosille oululaisen futsalin tulevaisuutta silmälläpitäen hyvässä yhteistyössä yhteistyöseurojen kanssa.

Myöskään Tervareilla ei ole lauantaina pelikieltoja. Tarkempi kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata ottelua reaaliaikaisesti. Pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä 5 euroa. Kaikille Tervarit-juniorien ja HauPan junioripelaajille on illan otteluun vapaa pääsy. Tervetuloa!

Uutisarkistoon »