Tervarit matkaa lauantaiksi Raumalle

16.01.2020

Tervarit matkaa lauantaiksi länsirannikolle FC Rauman vieraaksi Futsal-Ykkösen syyskierroksen rästiotteluun. Kotijoukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä 8 pisteellä 10 pelatun ottelun jälkeen. Tervarit on viime viikonlopun voiton jälkeen sarjassa hyvissä asemissa sijalla neljä kolme pistettä sarjakärjestä. Ottelu käynnistyy Raumalla lauantaina kello 13.

Kausi on ollut pelaajavalmentaja Jere Kyrkön johtamalle raumalaisseuralle vaikea. Kasassa on ennen lauantaita ainoastaan kaksi voittoa alkukaudella. EBK kaatui vieraskentällä lokakuussa ja PTU Satakunnan derbyssä kotikentällä marraskuussa. Kotijoukkueen kaksi tasapeliä ovat tulleet AU:ta ja TPK:a vastaan marras- ja joulukuussa. Raumalaiset lähtevät lauantaihin vuoden 2020 ensimmäisen otteluun pitkän pelitauon jäljiltä ja alla on kolme tappiota ja kuusi voitotonta ottelua loppuvuonna 2019. FC Rauma on pelannut alkukauden varsin tasaisia otteluita, mutta ne ovat kääntyneet lopulta liian usein tappioksi, jotta pistesarake olisi kertynyt nykyistä enempää.

Lauantain isännät ovat onnistuneet maalinteossa 32 kertaa, joka on sarjan toiseksi vähiten. Omaan maaliin on mennyt 49 palloa. Pisteiden valossa kolme pelaajaa jakaa tehopörssin kärkisijan seitsemällä pisteellään. Roope Virtasella on 7 maalia, Jere Kyrkkö on kerännyt 4+3 tehot ja Kasper Nyholmilla on 7 syöttöä. Maalia on vartioinut pääasiallisesti Aleksi Kuusanmäki ja Ilveksen lainavahti Juha-Matti Pösöllä on tilillä muutama ottelu alkukaudesta. Raumalaiset ovat kokenut joukkue, jolla on ollut mukana kuluvalla kaudella Juuso ja Jussi Aallon sekä Jarno Majamaan kaltaisia kokeneita pelimiehiä, joilta löytyy ratkaisuvoimaa.

Tervarit lähtee kahden voitto-ottelun jälkeen hyvistä asemista jatkamaan kärkisijojen tavoittelua. Oululaisten vahvuutena on ollut läpi kuluvan kauden toimiva puolustuspeli, jossa maalivahtipeli on ollut hyvällä tasolla Juho Keskisen johdolla. Pelaajisto on muuttunut pelaajasiirtojen ja loukkaantumisten myötä, mutta joukkue on kyennyt hyvin sopeutumaan muutoksiin. Tehot ovat olleet ajoittain hukassa, mutta riittävän laadukas koko joukkueen puolustaminen on taannut pisteitä heikompikin iltoina. Kauden ainut romahdus tuli Oulun paikallisottelussa, jossa FC OPA vei selkeästi voiton Tervareista.

Punamustien valmennusjohto on nähnyt raumalaisten otteluita ennen lauantaita ja on luonut pelisuunnitelmaa tältä pohjalta. Joukkue on saanut vetää henkeä viime viikon kolmen ottelun jälkeen vaikka osa nuoriso-osastosta urakoi sunnuntaina Tervarit-junioreiden ja Haukiputaan Pallon riveissä. Tervareilla ja Raumalla ei ole pelikieltoja viikonlopun otteluun ja Tervareiden loukkaantumistilanne näyttää paremmalta kuin muutama viikko sitten. Joukkueen tehokkain pelaaja on Kaapo Lepojärvi 12 pisteellä (6+6). Toni Kaikkosella (5+5) ja Ville Niskalalla (4+6) 10 pistettä ennen lauantaita.

Lopullinen kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Ottelusta tullaan näkemään suora nettilähetys FC Rauman Youtube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=IsFQlVitGbI . Tervarit palaa kotisaliin lauantaina 25.1.2020 kello 19 ja vastassa on jälleen FC Rauma.

Uutisarkistoon »