Tervarit nousi suosta ja haki tärkeät pisteet Espoosta

07.01.2020

Tervarien joukkue koki kovia joulun alla. Jani Kokkila loukkasi jalkansa ja on toistaiseksi sivussa. Taneli Kohosen seurakaveriksi Ruotsiin siirtyi lisäksi vielä HauPan kirjoilla ollut Arttu Niemelä ja U19-maajoukkueen malliryhmässä Eerikkilässä olivat Henri Seppälä ja Antti Wiik, joten viikonvaihteen tuplapeleissä Ville Hirvelällä ei ollut käytössään paras mahdollinen pelaajalista. Seppälä pääsi kuitenkin matkustamaan maanantaiksi mukaan EBK-otteluun.

Joukkue kokosi kuitenkin itsensä nopeasti uuteen taisteluun lauantain 3-7 (1-4) FC OPA:lle kärsityn tappion jälkeen ja suuntasi jo sunnuntaina aamusta kohti Espoota ja Opinmäen liikuntahallia.

Syyskierroksen ottelussa Oulun urheilutalolla EBK nousi viidellä kenttäpelaajalla tasoihin vain runsas minuutti ennen päätössummeria, joten lähtökohdat loppiaisena pelattuun kamppailuun olivat kimurantit.

Tervarit sai maanantain otteluun hyvän startin ja johti viiden peliminuutin jälkeen 2-0 Santeri Kohosen ja Kaapo Lepojärven osumilla. EBK kavensi kuitenkin Antti Korhosen toimesta taukotilanteeksi 1-2.

Toni Kaikkonen nosti punamustien toiveet korkealla ajassa 29.38 viemällä oululaiset 3-1 johtoon, maaliin syötön tarjoili päivän toisen syöttöpisteensä kirjannut Ville Niskala.

EBK haki viimeiset viisi minuuttia kavennusta liivimies ylös nostettuna ja onnistui nousemaan maalin päähän, kun ottelua oli vielä pelaamatta vieraiden kannalta pitkät 27 sekuntia. Tervarien puolutus pystyi kuitenkin katkaisemaan EBK:n hyökkäyksen ja Santeri Kohonen (2+0) aloitti oululaisjuhlat sijoittamalla pallon tyhjään maaliin ajassa 39.50. Tervarit otti tärkeän vierasvoiton loppulukemin 4-2 (2-1).

Tervarien vastuuvalmentaja Ville Hirvelä oli huojentunut kamppailun päätyttyä.

- Tämä ole meiltä todella kova tasonnosto sitten lauantaisen OPA-ottelun. Vastassa ei missään nimessä ollut heikko vastus, mutta laskimme prässitasoamme alaspäin ja saimme siten koko nelikkomme puolustuspelin tiiviimmäksi. Nuorella joukkueella tapahtuu ymmärrettävästi vielä pelin sisälläkin notkahduksia, mutta olen kokonaisuutena tyytyväinen yleisilmeeseemme, Hirvelä summasi.

Voittonsa myötä Tervarit nousi takaisin iskuetäisyyden päähän Ykkösen nousutaistosta. Lauantain kierroksella FC Kiisto joutui jakamaan pisteen 3-3 tasapeliin nousseen alkukauden yllättäjän Zenithin kanssa, joten eroa sarjan kärkipaikalle on vain neljä pistettä, kun kärkijoukkueet ovat pelanneet 12 peliä yhteensä 22 runkosarjan ottelustaan.

Ensi lauantaina pelataan koko kauden kannalta iso ottelu, kun Oulun urheilutalolle vieraaksi saapuu rakas pohjoisen kiistakumppani AS Moon Raahesta. Kello 19.00 alkavassa ottelussa kummallakaan joukkueella ei olisi varaa tappioon, sillä raahelaiset ovat sarjan piikkipaikasta kolme pistettä perässä.

Uutisarkistoon »