Tervarit tulitti täyden kympin tulostaululle

22.12.2019

Sarjajumbo KP-V/Monkulat (Kaustinen) ei kyennyt lauantaina tarjoamaan 130-henkiselle yleisölle todellista jännitysnäytelmää Oulun Urheilutalolla lauantaina.Kotijoukkue Tervarit löi pelin avaustahdit ja oli läpi 40-minuuttisen parempi joukkue ottaen täyden pistepotin tylyin 10-0 (5-0) loppunumeroin.

Neljä edellistä peliään voitoitta pelannut Tervarit sai lauantaina tärkeän ja tarvittavan onnistumisen johtomaalin muodossa jo pelin kolmannella minuutilla, kun Juho Keskisen heitosta pallon haltuunsa saanut Ville Niskala (2+2) laukoi pallon vieraiden verkkoon. Ajassa 3.43 Tervarit siirtyi jo 2-0 johtoon Kaapo Lepojärven toimesta, maaliin esityön teki Niskala. Vieraat eivät enää toipuneet Tervarien salama-alusta, kotijoukkue hallitsi peliä ja Monkuloiden ainoat mahdollisuudet maalintekoon lepäsivät yksittäisten vastahyökkäysten varassa.

- Saimme heti peli alkuminuuteilla kaksi tärkeää maalia ja se vapautti kyllä pelimme. KP-V/Monkulat taisteli, mutta olimme tänään vahvempia pelin kaikilla osa-alueilla. Kierrätin läpi ottelun koko pelaajalistaamme kentällä ja se näkyi ajoittain kuvioiden sekoamisena, mutta nuorten pelaajien täytyy saada mahdollisuus kasvaa miesten peleihin, Tervarien vastuuvalmentaja Ville Hirvelä kertoi.

Tervarien maalitalkoita johti peräti neljä täysosumaa laukonut Kaapo Lepojärvi, joka keräsi myös kaksi syöttöpistettä. Ville Niskala (2+2) ja Iiro Vandell (2+0) tarjosivat myös tehojen muodossa vahvaa taustatukea. Juho Keskinen pääsi maalinsa suulla suhteellisen helpolla iltapuhteella, mutta joutui kuitenkin nollapelinsä eteen venymään muutamaan näyttävään venytykseen.

Voittonsa myötä Tervarit säilytti asemansa iskuetäisyyden päässä nousutaistelusta. TPK haki lauantaina tärkeät pisteet Vaasasta FC Kiiston vieraana nousten Ykkösessä kolmanneksi. Tervareilla on kasassa yhden ottelun muita kärkijoukkueita vähemmän pelanneena 18 pistettä. Eroa piikkipaikkansa säilyttäneeseen FC Kiistoon on kuusi pistettä eli käytännössä keskinäisellä pelillä asetelman voi kääntää jo tasoihin.

Oululaiset palaavat sarjatauolta jo ennen loppiaista, kun 4.1. paikallisderbyssä isännöi FC OPA. Tervarit matkaa vielä 6.1. etelään ja Espooseen EBK:n vieraaksi. Seuraava kotiottelun on lauantaina 11.1. kello 19 Urheilutalolla.

Tervarit toivottaa kaikille kannattajilleen, tukijoilleen ja seuraajilleen hyvää ja rauhallista joulua!

Tapaninpäivänä onkin jo aika kokoontua yhteen urheilun merkeissä, kun kello 13 alkavassa perinteikkäässä jalkapallo-ottelussa toistensa taitoja mittaavat TerwaHerkut ja AC Stars. Tervetuloa viihtymään myös silloin kanssamme.

Uutisarkistoon »