Tervareilla kahden vierasottelun viikonvaihde

13.12.2019

Tervareilla on tänä viikonloppuna edessä kahden vierasottelun puhde kahden sarjanousijan kotisalissa. Tänään lauantaina Tervarit matkustaa Loimaalle Alastaron Urheilijoiden vieraaksi ja huomenna sunnuntaina oululaiset kohtaavat FC Kiiston Vaasassa. Tervareiden kaksi viimeistä ottelua on päättynyt tasapeliin ja punamustat lähtevät hakemaan paluuta voittojen tielle viikonlopun peleistä. Tervarit on sarjassa hyvissä asemissa sijalla 4. 15 pisteellä seitsemän pelatun ottelun jälkeen ihan sarjakärjen tuntumassa.

Lauantain kotijoukkue Alastaron Urheilijat nousi täksi kaudeksi Futsal-Ykköseen ja kausi on käynnistynyt heillä hyvin, sillä AU on sijalla seitsemän 12 pisteellä. AU on pelannut viimeiset neljä ottelua vieraissa, joista saldona oli 7 pistettä kahdella voitolla, yhdellä tasapelillä ja tappiolla. Sunnuntaina FC Kiisto takoi kotikentällään taululle tylyt 10-0 lukemat lauantain isäntiä vastaan, mutta tulos ei kerro koko totuutta joukkueiden välisestä tasoerosta. Kotikentällä AU:n voittotili on vielä avaamatta, sillä kolmesta pelistä on kertynyt kaksi tasapeliä ja yksi tappio, joten kotijoukkue lähtee nälkäisenä hakemaan kauden avauskotivoittoa. AU on ollut tehokas hyökkäyspäässä alkukaudesta, mutta omiin on mennyt liikaa palloja, sillä oma verkko on heilut 43 kertaa eli keskimäärin vajaat viisi kertaa ottelua kohden. Viidellä päästetyllä maalilla on usein vaikea voittaa ottelua, joten kotijoukkueen resepti on lauantaille selvä.

Valmentaja Sami Happosen joukoilla suunnitelmissa on ottaa kauden avausvoitto tiukalla puolustuspelaamisella ja koko joukkueen tasaisella suorittamisella. Alkukaudesta tehot ovat kasaantuneet ykköskentän harteille, joka näkyy joukkueen pistepörssissä. Jani Luoma on takonut jo 18 pistettä (12+6) kahdeksassa ottelussa ja Tuomas Happonen on säestänyt 14 pisteellä (7+7) ketjukaveriaan. Kolmanneksi eniten pisteitä on kerännyt Mikke Louhela 13 pisteellään (9+4) ja neljänneksi tehokkaimmalla Juho Nurmella on 5 (4+1) pistettä. Ottelu käynnistyy Loimaalla tänään kello 17.

Loimaalta Tervarit jatkaa sunnuntaiksi Vaasaan sarjakärki FC Kiiston vieraaksi kello 15 käynnistyvään otteluun. Vaasalaiset ovat sarjakärjessä ennen viikonloppua 18 pisteellä kahdeksan ottelun jälkeen. Vaasalaiset ovat olleet tehokkaita vastustajan maalin edessä ja Kiisto on tehnyt 45 maalia ja puolustus on ollut tiivistä, sillä omiin on mennyt vain 16 maalia. Kotikentällä Kiisto on voittanut kaikki neljä otteluaan maalierolla 27-3, joten kyseessä on kova haaste Tervareille.

Vaasalaiset ovat myös sarjanousija täksi kaudeksi ja alku on ollut vahva. Kiisto koostuu pitkälti pelaajista, jotka pelasivat Ruutupaitojen kanssa Futsal-liigaa muutama kausi sitten. Matias Träskbäck on ollut pohjalaisten tehokkain 15 pisteellä (9+6) ja Nicolas Tuiskulla 10 pistettä (8+2). Toni Pylkkäsellä ja Joel Sunabackalla 9 pistettä ja muutenkin vaasalaisten tehot ovat jakautuneet tasaisesti pelaajiston kesken. Vaasalaiset pelaavat lauantaina Oulussa FC OPA:a vastaan myöhäisottelun, jossa heillä on mahdollisuus kasvattaa pistesaldoaan.

Tervareiden peli on ollut hyvää varsinkin puolustussuuntaan alkukaudesta, sillä oululaiset ovat päästäneet ainoastaan 11 maalia seitsemässä ottelussa. Maalivahdit ovat saaneet riittävästi tukea koko joukkueelta maalin varjelussa ja asenne puolustukseen on ollut hyvä. Viimeisissä otteluissa Tervarit on luonut hyvin paikkoja maalintekoon, mutta tekopaikoissa on ollut pienoista tehottomuutta. Tervarit on tällä hetkellä sarjan ainut tappioton joukkuen, joten sen saldon jatkaminen on hyvä tavoite tälle viikonlopulle.

Tervarit pääsee vieraskiertueella terveellä miehistöllä. Taneli Kohosen siirto Ruotsiin varmistui joulukuun alussa ja hän ei ole oululaisten mukana loppukaudesta. Kokoonpanosta uupuvat lisäksi lauantaina Matias Juntunen ja Arttu Niemelä. Lopulliset kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata otteluiden sujumista. Mahdollisista suorista nettilähetyksissä viikonlopun osalta tiedotamme Facebookissa.

Uutisarkistoon »