EBK saapuu Tervareiden vieraaksi lauantaina

06.12.2019

Futsalpallo pyörii lauantaina Urheilutalolla kello 18 alkaen, kun Tervarit saa vieraakseen espoolaisen EBK:n. Futsal-Ykkösen kärjessä on ennen viikonloppua TPK 16 pisteellä kahdeksalla pelatulla ottelulla. Sarjanousija FC Kiisto on toisena 15 pisteellä seitsemän ottelua pelanneena ja kolmantena on Zenith 14 pisteellä. Tervarit lähtee otteluun sarjan neljänneltä sijalta kuuden pelatun ottelun jälkeen 14 pisteellä. Tervareiden saldo on neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Lauantaina vierailija EBK on sijalla seitsemän 12 pisteellä, jotka ovat kertyneet neljästä voitosta ja neljästä tappiosta.

Kuluva kausi on toinen espoolaisille Futsal-Ykkösessä ja debyyttikaudella joukkue sijoittui kahdeksanneksi 27 pisteellä. Joukkueen valmentajana toimivat Jyri ja Eetu Kauria. EBK:lla on farmisopimus Futsal-liigan Someron Voiman kanssa, josta se on saanut kuluvalla kaudella kovia vahvistuksia sekä yhteisiä harjoitustapahtumia liigajoukkueen kanssa. Viime viikonloppuna joukkue pelasi PJK:a vastaan voittaen ottelun 5-1 ja mukana olivat SoVosta Arber Istrefi ja Xhevdet Gela. Viimeisen viiden ottelun saldona EBK:lla on kolme voittoa ja kaksi tappiota. Kolmesta vierasottelusta sinipaidat ovat voittaneet kaksi ja hävinneet yhden maalisuhteella 10-18. Kotona saldo on kaksi voittoa ja kolme tappiota maalilukemien näyttäessä 24-22.

EBK on pelannut kahdella Futsal-Ykkösen kaudellaan viihdyttävää futsalia. Joukkueen kompastuksena ovat olleet epätasaiset esitykset ja joukkueen suoritustaso on vaihdellut liikaa ottelusta toiseen, jotta sarjasijoitus olisi ollut korkeammalla. Valmennusjohto on pyrkinyt tällä kaudella lisäämään joukkueen pelikuria, jotta pelisi olisi tasapainoisempaa. Joukkueen tehot ovat olleet alkukaudesta vahvasti kolmen pelaajan harteilla. Antti Korhonen on nakuttanut jo 18 pistettä (12+6) johtaen koko sarjan pistepörssiä. Korhonen on jatkanut viime kauden tapaan kovaa pistetehtailua, jolloin hän voitti 38 (34+4) pisteellään sarjan pistepörssin. Pyry-Ville Korhonen on toiseksi tehokkain EBK:n pelaaja 11 (7+4) pisteellä. Viime kaudella 28 (13+15) pistettä kerännyt on viime kauden tahdissa, kun kasassa on kahdeksan pelin jälkeen 11 pistettä (3+8).

Kotijoukkue Tervarit on keskittynyt kahden viikon pelitauon aikana harjoitteluun. Valmennuksella on käytössään koko materiaali ja tulevana viikonloppuna tekee paluun punamustaan paitaan Matias Juntunen. Viime kaudella ToPV:ssa pelannut Juntunen vahvistaa Tervareiden jo aiemmin vahvaa miehistöä ja tuo erilaisia vaihtoehtoja peluuttaa joukkuetta. Oululaiset lähtevät pelaamaan lauantaina omilla vahvuuksillaan ja harjoituksessa on painotettu tasapainoisen pelaamisen tärkeyttä kentän kummassakin päässä.

Lauantain ottelu on haaste Tervareille, sillä EBK on yllätyksellinen joukkue. Tervarit luottaa omaan pelisyysteemiin ja -suunnitelmaan, jossa pallo sekä pelaajat liikkuvat hyvin ja koko joukkue puolustaa viimeiseen asti. Tervareiden puolustus on ollut sarjan tiiveintä ja omaan verkkoon on sujahtanut pallo ainoastaan 10 kertaa. Vastustajan verkko on heilunut 22 kertaa, joten maaliero on kymmenen maalia plussalla.

Lauantain kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelua ja ottelua on mahdollista seurata Urheilutalon lisäksi Palloliiton tulospalvelun kautta. Pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä 5 euroa. Kaikille Tervarit-juniorien ja HauPan junioripelaajille on illan otteluun vapaa pääsy ja ovelta on edelleen saatavissa 25-vuotisjuhlamme kunniaksi koko runkosarjan kattava kausikorttimme vain 25 eurolla.

Uutisarkistoon »