Tervarit matkustaa Poriin

16.11.2019

Tervarit jatkaa Futsal-Ykköstä sunnuntaina Pihlajan Työväen Urheilijoiden vieraana. Porilainen PTU sijoittui viime kaudella sarjassa neljänneksi jääden kaksi pistettä sarjan kolmannesta sijasta. PTU:n puolustus oli viime kaudella tiivis, sillä heille tehtiin sarjassa vähiten maaleja, 55 kappaletta. Vastustajan maaliverkko heilui toisessa päässä puolestaan 69 kertaa, joten sarjanousijan kannalta viime kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut.

PTU on pelannut tällä kaudella viisi ottelua, joista saldona on kaksi voittoa ja kolme tappiota. Porilaiset ovat kärsineet alkukaudesta loukkaantumista, mutta ovat saaneet tästä huolimatta jalkeille kilpailukykyisen kokoonpanoon jokaiseen otteluun. Kotikentällä PTU on pelannut kaksi kertaa ja avausottelussa he kaatoivat EBK:n puhtaasti 2-0, mutta muutama viikko sitten AS Moon haki Porin Urheilutalolta 6-2 vierasvoiton. Viime viikolla Satakunnassa pelattiin kauden ensimmäinen paikallisottelu, kun FC Rauma oli 5-4 lukemin kotikentällään vieraita vahvempi värikkäässä ottelussa.

Oululaiselle futsalseuraajille tunnetuin nimi pelaajalistassa on Timo Laurila, joka on ollut mukana jo pitkään porilaisessa futsalissa. Viime kauden paras pistemies oli Joonas Meura 14+4 tehoilla, mutta Meuran kausi on ennen sunnuntaita vielä avaamatta futsalin puolella. Tuomas Kallioinen keräsi 9+9 tehot, mutta hänkin on vielä puuttunut kokoonpanosta. Joukkueen maalilla jatkaa viime kaudella hyvin onnistunut Joni Kuusisto. Pisteiden valossa Toni Miettinen on ollut alkukaudesta porilaisten tehokkain 4+1 pistein, mutta muuten sunnuntain isäntien tehot ovat jakautuneet tasaisesti.

Tervarit lähtee otteluun hyvän harjoitusviikon jälkeen. Viime lauantaina oululaiset kaatoivat Urheilutalolla Zenithin 5-1 vakuuttavan esityksen jälkeen. Tervarit on neljän ottelun jälkeen sarjassa sijalla kaksi kolmella voitolla ja yhden tasapelillä. Sunnuntain ottelu on Tervareille tällä kaudella ensimmäinen pidempi vierasmatka, johon oululaiset pyrkivät valmistautumaan parhain mahdollisin tavoin.

- Joukkueelle tämä on uusi tilanne, kun edessä on kauden ensimmäinen vierasreissu. Pyrimme minimoimaan rasitusta lähtemällä Poriin jo ottelua edeltävänä päivänä. Syksy on lähtenyt hyvin käyntiin ja meillä on hyvä treeniviikko alla. Lähdemme jatkamaan samalla kaavalla hyvillä mielin kohti Poria, kertoo päävalmentaja Ville Hirvelä

Joukkueet eivät ole koskaan pelanneet toisiaan vastaan ennen sunnuntaita, mutta Pori ja heidän kotisalinsa on oululaisille tuttu ympäristö aiemmilta kausilta.

- Porissa alustana on kumimatto Oulun parketin sijaan ja se muuttaa pelin luonnetta. Erilainen alusta on etu kotijoukkueelle ja ottelu on ensimmäinen peli meille kumialustalle meille tällä kaudella. muotoilee Hirvelä.

Tervarit lähtee Poriin tiiviillä kokoonpanolla, kun tulevana viikonloppuna osa pelaajista on edustamassa Haukiputaan Palloa ja Tervarit-junioreita junioriturnauksessa.

- Saamme Poriin hyvän kokoonpanon poissaoloista huolimatta ja lähdemme otteluun luottavaisin mielin. Vastustaja on isokoinen ja fyysinen joukkue, joka luo omaan haasteensa otteluun. Uskon kuitenkin meidän oman pelaamisen riittävän. Pyrimme sunnuntainakin pelaamaan omaa peliämme pitämällä palloa hallussa ja liikkeessä, päättää Hirvelä.

Oululaisten tehokkaimmat pelaajat ovat olleet alkukaudesta Toni Kaikkonen ja Arttu Niemelä 3+2 tehoilla ja Taneli Kohosella on kasassa 1+3 pisteet. Kapteeni Iiro Vandell on johtanut toista kenttää 2+1 tehoin. Alkukaudella Tervarit ovat pelanneet pääsääntöisesti kahdella kentällisellä, joista toinen on muodostunut junioreista ja toinen kokeneista pelaajista. Kolmannessa kentässä ovat ensimmäisiä minuutteja aikuisten valtakunnallisissa sarjoissa hakeneet nuoret juniorit.

Ottelu käynnistyy Porin Urheilutalolla sunnuntaina kello 14. Näillä tiedoin ottelusta ei ole luvassa suoraa nettilähetystä, joten ottelua voi seurata Palloliiton tulospalvelun kautta.

Uutisarkistoon »