Tervarien shokkialku oli liikaa Zenithille

10.11.2019

Oulun urheilutalolla lauantain iltakamppailussa kohtasivat Futsal-Ykkösen viimeiset tappiottomat joukkueet, kun AS Moon kärsi aiemmin iltapäivällä kotitappion FC Kiistolle. Seitsemällä kenttäpelaajalla ja maalivahdilla peliin lähtenyt Zenith sai kylmää kyytiä jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun näyttävän paluun tositoimiin nilkkavammansa jälkeen tehnyt Ville Niskala laukoi Iiro Vandellin esityöstä Tervarit 1-0 johtoon vain 37 sekunnin pelin jälkeen.

Tervarit oli ottelun ensimmäisellä kympillä murhaavan tehokas. Ajassa 1.24 punamustien kulmakuvio painui sisään Zenithin oman pelaajan jalan kautta ja Santeri Kohonen vei isännät jo 3-0 johtoon Arttu Niemelän oivaltavan syötön jälkeen, kun pelikello pysähtyi aikaan 8.53.

Tervarien päävalmentaja Ville Hirvelä oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

- Lähdimme otteluun täydellä kolmella kentällisellä vuoropeluutuksella. Tarkoituksemme oli pitää pelitempomme korkeana ja väsyttää pitkän matkan Ouluun reissannut Zenith (Helsinki). Jokainen kenttä sai tänään onnistumisia ja meillä ei varsinaisesti ollut hätää missään vaiheessa peliä, vaikka avauskympin jälkeen Zenith pääsi paremmin sisään peliin, Hirvelä kehui.

Tervarit onnistui vielä toisella jaksolla kaunistelemaan loppunumerot 5-1 kotivoittoon Toni Kaikkosen ja ensimmäisen maalinsa miesten valtakunnallisessa sarjassa tehneen Henri Seppälän toimesta. Juho Keskinen hoiti jälleen tonttinsa Tervarien maalilla tyylikkäästi.

Voittonsa myötä Tervarit nousi sarjassa kakkospaikalle. AS Moon on pisteen edellä kärjessä, mutta se on pelannut kaksi ottelua oululaisia enemmän. Tervarit pelaa seuraavan pelinsä viikon päästä sunnuntaina, kun punamustat matkaa Poriin PTU:n vieraaksi.

-Olemme päästäneet neljässä ottelussa yhteensä vain viisi takaiskumaalia, johon olen erittäin tyytyväinen. Valmennuskolmikkomme ensimmäinen pelillinen asia lähtiessämme valmistautumaan tähän kauteen oli nimenomaan koko joukkueen puolustuspelimme toimiminen ja ainakin tällä hetkellä joukkue toteuttaa sovittuja asioita erittäin hyvin. Ensi viikolla edessämme on ensimmäinen pidempi pelireissu, mutta en usko sen vaikuttavan merkittävästi pelaamiseemme. Lähdemme Poriin jo lauantaina, jotta pääsemme otteluun tuoreilla jaloilla, Hirvelä kertoi.

Uutisarkistoon »