Tervarit matkaa Raaheen AS Moonin vieraaksi

19.10.2019

Viime viikonloppuna käynnistynyt Futsal-Ykkönen jatkuu Tervareiden osalta viikonloppuna kahdella ottelulla. Tänään lauantaina oululaiset matkaavat Raaheen AS Moonin vieraaksi ja huomenna Ouluun saapuu turkulainen TPK kello 14 käynnistyvään otteluun. Sarja-avaus oli Tervareille voitokas, kun paikallisvastustaja FC OPA kaatui 5-0. Viime viikonloppuna punamustat olivat tehokkaita maalipaikoissaan ja asenne oman maalin suojeluun oli ensiluokkaista.

Lauantain vastustaja raahelainen AS Moon aloitti kautensa myös voitolla kaatamalla Monkulat vieraskentällä 6-3. Pitkään yhdessä pysynyt raahelaisnippu on sijoittunut kahtena viime vuonna sarjassa sijalle 3. jääden niukasti ulos liigakarsinnoista. Tulevaan kauteen AS Moon lähtee yhtenä sarjan vahvimmista ennakkosuosikeista. Kotijoukkue on pysynyt perusrungoltaan hyvin yhdessä jo pitkään, joka tullee olemaan yksi joukkueen vahvuuksista tulevalla kaudella. Moon on vahva kotijoukkue, josta kertovat viime vuosien tilastot. Joukkue on hävinnyt kotonaan vain kaksi ottelua kahden viime kauden aikana ja Raahen liikuntahallissa tulee olemaan hyvä tunnelma myös tällä kaudella.

Joukkueen johtavista pistelingoista jatkavat tällä kaudella kaikki totutusti. Kolmikko Marko Keinänen-Antti Uusitalo-Timi Knuutinen ovat nakutelleet kovia lukemia pistepörssissä ja käyneet kokeilemassa Sievin paidassa myös liigavauhtia aiemmilla kausilla. Uutena pelaajina joukkueessa ovat Tervareista Raaheen siirtynyt Joonas Pahkala ja myös Oulusta kotikonnuilleen palannut Hannes Seikkala. Kokeneiden pelaajien lisäksi tulevalla kaudella näyttöpaikkoja tulevat saamaan AS Moon Akatemian nuoret kyvyt. Jää nähtäväksi mihin Moonin motivaatio ja taidot tulevat kantamaan tällä kaudella.

Tervarit uusiutui vahvasti täksi kaudeksi ja on valmistautunut intensiivisesti kauteen viime viikot. Pelaajiston uusiutuminen tullee näkymään alkukaudesta joukkueen otteissa. Tulevien viikkojen jokainen ottelu ja treenitapahtuma tulee viemään nuorta joukkuetta eteenpäin. Lauantaina on edessä kova testi, kun vastassa on vahva raahelaisnippu kotikentällä. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi Raahessa 6-6 tasapeliin kaksi kautta sitten. Kuluvan kauden harjoitusottelussa Moon oli selkeästi Tervareita edellä, mutta kyseisestä ottelusta ei voi tehdä suurempia johtopäätöksiä, koska pelaajisto oli lähinnä junioreita Tervareilla.

Lauantain ottelussa on syytä lähteä hakemaan jälleen hyvää virettä omaan puolustuspelaamiseen ja rakentaa peli sen varaan. Jää nähtäväksi miten kummankin joukkueen fokus pysyy pelin perusasioissa, sillä aiemmin joukkueiden kohtaamiset ovat olleet varsinaisia maalintekokilpailuja, joissa on menty päästä toiseen. Tervarit päässee matkaan ilman loukkaantumisia ja merkittäviä poissaoloja, mutta lopullinen kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelua. Tulevana viikonloppuna valmennus hyödyntää koko käytössä olevia materiaalia, sillä otteluiden välillä on aikaa palautumiseen ainoastaan alle vuorokausi.

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Youtubessa AS Moonin-kanavan kautta: https://www.youtube.com/watch?v=BpOEpG5O_60 ja lisäksi tämän päivän ottelua voi seurata Palloliiton tulospalvelun kautta.

Uutisarkistoon »