JoSePa vei pisteet

09.03.2019

Tervarit päätti tänään lauantaina Futsal-liigan runkosarjan isännöiden joutsalaista JoSePaa. Tervareiden sijoitus oli sarjassa 12. ottelun lopputuloksesta riippumatta, sillä viime viikonloppuna taisteltu piste ei riittänyt sarjapaikan varmistamiseen. Ennen viimeistä ottelua Tervareilla oli kasassa 11 pistettä, kun edellä olevalla PJK:lla oli pisteitä jo 16 ja FC Kemillä 20 pistettä. Oululaisten visiitti liigassa kesti tällä erää vuoden ja tulevana kautena joukkue pelaa Futsal-Ykkösessä. JoSePalla oli lauantain ottelussa vielä panosta, sillä viime kauden liigaan nousseet joutsalaiset eivät olleet vielä varmistaneet paikkaansa pudotuspeleissä. Vieraat olivat ennen viimeistä kierrosta sijalla seitsemän 26 pisteellä pisteen Mad Maxia ja kaksi PP-70 edellä.

Tervarit lähti otteluun vapautuneena ilman paineita täydellä kokoonpanolla. Maalissa aloitti Juho Keskinen ja mukana oli kaksi liigadebyntanttia, Ali Hashemi ja Jesse Kilpeläinen. Vieraiden maalissa pelasi Aake Partio ja joukkue oli päässyt Ouluun optimikokoonpanolla.

Vieraat saivat otteluun lentävän lähdön, kun vajaan parin minuutin jälkeen Markus Rautiainen ampui JoSePan vapaapotkusta 0-1 johtoon tarkalla alakulmaan suuntautuneella laukauksella. Näissä lukemissa edettiin jakson toiselle puoliskolle Tervareiden hallitessa palloa ja kenttätapahtumia. Kotijoukkue tuli tasoihin 11.minuutilla, kun Adrian Rizvani laukoi pallon ylänurkkaan maalin lähietäisyydeltä. Esityön maaliin teki Dritan Stafsula. Seuraavasta maalista vastasi myös Tervarit. Adrian Rizvani prässäsi pallon pois Markus Rautiaiselta ja löysi maalin edestä Ali Hashemin, joka ei erehtynyt vaan viimeisteli liigauransa ensimmäinen maalinsa. Vieraat tulivat tasoihin reilu minuutti Tervareiden johtomaalista, kun Jere Keskisen yksilösuoritus läpi kentän johti maaliin 17.minuutilla. Lisämaaleja ei enää nähty ensimmäisellä jaksolla ja tauolle mentiin 2-2 lukemissa.

Ensimmäisen jakson jälkeen Tervarit vaihtoi maaliin Matti Sivosen, joka on saanut loppukaudesta lisää vastuuta. Toisella jaksolla maalinteon aloitti ensimmäisen tapaan vieraat 24.minuutilla, kun Jari Kotimäki vei joukkueen johtoon Rautiaisen syötöstä. Kolme minuuttia tästä ja lukemat olivat JoSePalle 2-4 Kotimäen toisella maalilla, joka pelasi tilanteen loppuun Sivosen torjuttua ensimmäisen yrityksen. Toisella yrittämällä Kotimäki sai viedä pallon tyhjään maaliin.

Peli pyöri ensimmäisen jakson tapaan enemmän vieraiden päässä myös toisella jaksolla ja vieraat saivat omat paikkansa lyhyempien hyökkäysten kautta. Taneli Kohonen toi vielä kotijoukkueen maalin päähän 34.minuutilla. Kummankin joukkueen virhetilit täyttyivät jakson loppua kohden ja Tervarit lähti hakemaan tasoitusta ottamalla käyttöön viidennen kenttäpelaajan käyttöön. Peli pyöri joutsalaisten päässä, mutta oululaiset eivät päässet hyville paikoille eikä laukauksia aikaan. Lähimpänä pakkopelin aikana maalintekoa oli JoSePa, jonka purkupallo osui maalin tolppaan. Lisämaaleja ei enää nähty ja näin pisteet matkaavat JoSePan mukana Keski-Suomeen.

Voitto tarkoitti, että JoSePa jatkaa vielä kauttaan pudotuspeleissä. Tervareiden kausi päättyi tänään ja joukkueen pelit jatkuvat syksyllä Futsal-Ykkösessä.

Lauantaina päättyi myös erään Tervari-ikonin futsalliigaura, kun Heikki Halmet pelasi viimeisen liigaottelunsa. Mukaan mahtuu 17 vuotta futsalia Tervareiden paidassa vuodesta 2002 saakka ja lukematon määrä harjoituksia ja otteluita futsalin ja jalkapallon puolella punamustien paidassa aina kaikki antaen. Kiitoksia Hessulle kaikista näistä vuosista!

Tervarit haluaa kiittää pelaajia, taustahenkilöitä, yhteistyökumppaneita, yleisöä ja muuta futsal-yhteisöä kuluneesta futsal-kaudesta.

Uutisarkistoon »