Tervarit päättää lauantaina kautensa JoSePan isäntinä

07.03.2019

Tervarit päättää Futsal-liigan runkosarjan ja kautensa tulevana lauantaina kello 16 Joutsan Seudun Pallon saapuessa vierailemaan Urheilutalolle. Tervareiden sijoitus on sarjassa 12. ottelun lopputuloksesta riippumatta, sillä viime viikonloppuna taisteltu piste ei riittänyt sarjapaikan varmistamiseen. Ennen viimeistä ottelua Tervareilla on 11 pistettä, kun edellä olevalla PJK:lla on pisteitä jo 16 ja FC Kemillä 20 pistettä. Oululaisten visiitti liigassa kesti tällä erää vuoden ja tulevana kautena joukkue pelaa Futsal-Ykkösessä.

JoSePalla on lauantain ottelussa vielä panosta, sillä viime kauden liigaan nousseet joutsalaiset eivät ole vielä varmistaneet paikkaansa pudotuspeleissä. Vieraat ovat ennen viimeistä kierrosta sijalla seitsemän 26 pisteellä pisteen Mad Maxia ja kaksi PP-70 edellä. Ennen Oulun vierailua JoSePalla on alla kolme tappiota ja kuusi viimeistä ottelua on tuottanut ainoastaan yhden voiton. Kausi on ollut joutsalaisille jo tässä vaiheessa onnistunut, sillä sarjapaikka varmistui hyvissä ajoin ja joukkue kamppailee loppuun saakka sarjanousijana pudotuspelipaikasta.

Joukkueen paras pistemies on Markus Rautiainen 29 pisteellään (19+10). Jari Kotimäellä on kasassa 19 pistettä (14+5) ja Jesse Ikosella saldo on 13 pistettä (4+9). Päävalmentaja Mikko Paappasella on ollut käytössään liigatulokkaiden lisäksi aiemmin kannuksia liigasta hankkineita pelureita, kuten Jose Ikonen, Jesse Kalliokoski, Tarkko Savela ja Jere Keskinen liigatulokkaiden lisäksi. Maalissa Aake Partio on kantanut pääasiallisen torjuntavastuun. Joukkueen hyökkäys- ja puolustuspelaaminen on ollut pääosin hyvässä tasapainossa koko kauden, sillä ns. ohipelejä on tullut varsin vähän. Joukkue on onnistunut maalinteossa 72 kertaa ja omasta verkosto pallo on poimittu 87 kertaa.

Kotijoukkue Tervarit hakee lauantaina positiivista päätöstä kauteen hakemalla päätöspelistä voittoa. Viime viikonloppuna FC Kemi oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen 4-3 vm. Valmennuksen käytössä ovat jälleen kahdesta viime ottelusta U19-maajoukkueen ja U19 Futsal-liigan lopputurnauksen vuoksi puuttuneet nuorisonelikko. Kyseinen nelikko valittiin maaliskuun lopun EM-karsintajoukkueeseen, joten heidän kautensa jatkuu kevääseen. Varmuudella kokoonpanosta ovat poissa edelleen koko kauden puuttuneet pitkäaikaispotilaat. Tarkempi kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelun alkua.

Ennen kautta Tervarit asetti tavoitteekseen pudotuspelipaikan, joka jäi saavuttamatta. Kausi lähti käyntiin mollivoittoisesti pitkällä tappioputkella ja loukkaantumisten sävyttämänä. Peli kehittyi kauden aikana, mutta tasaisuutta esityksiin saatiin odottaa joulun jälkeiseen aikaan. Tarkemman analyysin aika on kuitenkin vasta myöhemmin. Ennen viimeistä ottelua joukkueen paras pistemies on Juho Väinälä 16 pisteellä (10+6) ja Taneli Kohosella on kasassa 15 pistettä (11+4). Kokeneet Adrian Rizvani ja Dritan Stafsula ovat nakuttaneet 12 pistettä (8+4) ja (1+11).

Lauantaina katsojia palvelee tuttuun tapaan ottelun Tervarit-kahvio. Liput otteluun maksavat 10/7/5 euroa. Tervetuloa päättämään kausi voitokkaasti Urheilutalolle.

Uutisarkistoon »