Tervarit hallitsi - Mad Max teki maalit

23.02.2019

Tervarit matkusti lauantai-iltapäiväksi Valkeakoskelle Mad Maxin vieraaksi. Joukkueet kohtasivat aiemmin kaudella Oulussa ottelussa, jossa Tervarit otti 8-4 voiton. Valkeakoskelaiset ovat ennen ottelua sarjassa sijalla 8. 22 pisteellään pisteen turvin pudotuspelipuolen paremmalla puolella. Tervarit on sarjassa viimeisenä 10 pisteellä kolmen pisteen päässä PJK:sta, joka on sarjassa karsijan paikalla.

Tervareiden U19-nelikko on tämän viikonlopun U19 Futsal-liigan lopputurnauksessa yhdessä Jani Paanasen kanssa, joten Tervarit matkusti ilman heitä Pirkanmaalle. Joukkueen valmennuksesta otti vastuun tämän viikonlopun ajaksi seuran manageri Jussi Törmä. Maalissa avasi tänään Matti Sivonen. Törmällä oli käytössä kaksi kentällistä pelaajia, kun loppukaudeksi punamustiin siirtynyt Joonas Pahkala otti paikan pelaavasta kokoonpanosta.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti, mutta ensimmäisen jakson kuluessa ote siirtyi vieraileville oululaisille. Tervarit sai siirrettyä painopisteen kotijoukkueen päätyyn ja joukkue jauhoi kärsivällisesti pitkiä hyökkäyksiä. Se avasi Maxien puolustusta ja kotijoukkueen maalille syntyi useita hyviä maalipaikkoja joko pitkistä sekä suorista hyökkäyksistä että erikoistilanteista. Kotijoukkueen maalilla pelannut Jukka Saari sai venyä parhaimpaansa Tervareiden rynniessä kohti Saaren vartioimaa maalia. Paikkoja siunaantui useita, mutta terävyys ei ollut riittävää. Kesken Tervareiden painostuksen Maxit iskivät nopeasti katkaisten vieraiden pitkän avauksen. Nopea avaus ja vastahyökkäys, jonka päätti maaliin maalitykki Justus Kunnas 15.minuutilla. Sama kaava jatkui loppujakson ajan, mutta maalinteko ei onnistunut vielä vierailta. Reilu minuutti ennen taukoa Kim Lingman löysi rajapotkutilanteessa Riku Raikon takatolpalta ja pallo maaliin, 0-2. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Avausjaksolla Tervarit oli selkeästi hallitsevampi osapuoli kentällä, mutta harmittavasti maalit jäivät vielä tekemättä hyvistä paikoista huolimatta. Sama kaava jatkui toisella jaksolla ja Tervarit pelasi ahnaasti hakien kavennusta. Valitettavasti seuraavan maalin teki kenttätapahtumien vastaisesti Maxit ja Justus Kunnus. Lepsusti pelattu sivurajapotkutilanne ja Kunnas oli jäänyt aivan liian vapaaksi puolustuksen selustaan.

Tervarit sai kuparisen rikki heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun Juho Väinälä laukoi tulisesti kaukaa ja peli oli 3-1. Oululaisille siunaantui kavennuksen jälkeen paikkoja lisämaaleihin, mutta myös kotijoukkue oli vaarallinen ja pallo kävi tolpassa. Viisi minuuttia ennen loppua Maxien Raikko teki iltapäivän toisensa, kun kotijoukkue pääsi yrittämään useamman kerran lähietäisyydeltä Tervareiden puolustuksen keskeltä ja lopulta Matti Sivonen oli voimaton ylivoiman edessä.

Tervarit lähti hakemaan kavennusta ottamalla maalivahdin pois reilut viisi minuuttia ennen loppua. Peli pyöri hyvin Maxien päässä, mutta Jukka Saari ja kotijoukkueen puolustus oli tiivistä ja uhrautuvaista eikä pallo löytänyt tietään Maxien maaliverkkoon. Ottelu ratkesi lopullisesti reilu minuutti ennen loppua, kun Kunnas pelattiin yksin peli ja vastassa oli vain tyhjä maali. Mikko Heritty lisäsi Kunnaksen syötöstä johdon lukemiin 6-1 ja loppulukemat 6-2 viimeisteli Teemu Mattila Marcos Silvan syötöstä.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin tänään Riku Raikko ja Tervareiden Juho Väinälä. Maalissa Matti Sivonen täytti paikkansa ja muukin pelaajisto oli hyvin yritteliäistä. Voinee todeta, ettei lopputulos vastannut kenttätapahtumia pallonhallinnan osalta. Kotijoukkue oli tärkeimmässä eli maalinteossa ja puolustuspelissä Tervareita askeleen edellä, joten pisteet ansaitusti koskilaisille. Tervareiden osalta joukkueen esityksessä oli jälleen hyviä elementtejä, mutta ratkaisevissa hyökkäyspäässä ei oltu tänään tarpeeksi kliinisiä ja tehokkaita. Puolustuksessa tuli taas harmillisia nukahduksia kriittisillä hetkillä. Hatunnosto on annettava kotijoukkueen kotijoukkueen puolustukselle ja maalivahti Jukka Saarelle, jotka blokkasivat suuren määrän oululaisten laukauksia.

Tervarit jatkaa pelejään viikon päästä FC Kemin kello 16. Kyseessä on todella tärkeä ottelu, sillä kemiläiset ovat viisi pistettä Tervareita edellä ottelun vähemmän pelanneena. Toinen kilpakumppani PJK otti tänään 3-1 voiton Ilveksestä ja on nyt kuusi pistettä oululaisia edellä ennen kahta viimeistä runkosarjan kierrosta.

Uutisarkistoon »