Tervareiden nuorisonelikko mukana U19-poikien futsalmaajoukkueen leirityksellä tammikuussa

25.12.2018

U19-poikien futsalmaajoukkueen leiritykset jatkuvat heti alkuvuodesta ja mukana on tälläkin kertaa vahva edustus pohjoisesta, kun päävalmentaja Kerkko Huhtanen nimesi ryhmään neljä Tervareiden paidassa liigaa pelannutta ja hyvin vastuuta saanutta nuorukaista. Mukana ovat Toni Kaikkonen, Santeri ja Taneli Kohonen sekä Arttu Niemelä. Seurayhteistyön kautta Haukiputaan Pallon ja pudasjärveläisen Kurenpoikien kasvatit olivat mukana jo joulukuun Ruotsi-otteluissa. U-19 maajoukkue leireilee Eerikkilässä heti uuden vuoden ensimmäisellä viikolla 4. - 6. tammikuuta.

Päävalmentaja Kerkko Huhtanen kommentoi Palloliiton sivuilla miten hänellä oli positiivinen ongelma ryhmää nimetessä ja valintoja mietittiin paljon.

- UEFA Futsal B -kurssin malliryhmäleiri oli onnistunut pelaajaseurantatapahtuma. Seuraavien U19-futsalmaajoukkueen tapahtumien pelaajavalinnat vaikeutuivat positiivisesti, kun moni pelaaja osoitti kehittyneensä ja potentiaalia kansainvälisiin otteluihin, Huhtanen sanoo.

- Muutamat uudet kasvot saavatkin nyt näyttöpaikan varsinaisella maajoukkueleirillä.

Palloliiton sivuilla kerrotaan, miten U19-poikien leiri edeltää miesten maajoukkueleiriä ja maajoukkueitten välinen vuorovaikutus alkaa näkyä käytännössä yhä paremmin ja laajemmin. Tähän on Huhtasen mukaan selvänä syynä se, että nuoret pelaajat ovat päässeet seurajoukkueissaan paremmin esille.

- Hienoa on, että useat U19-futsalmaajoukkueen ehdokkaista ovat alkaneet vakiinnuttaa peliminuutteja futsal-liigaseuroissaan.

- Aleksi Pennasen ja useamman alle 21-vuotiaan pelaajan nimeäminen miesten futsalmaajoukkueen leirivahvuuteen puolestaan vahvistaa käsitystä maajoukkuepelaajan polun olemassa olosta ikäluokkamaajoukkueista miesten futsalmaajoukkueeseen, Huhtanen alleviivaa.

Pelaajat leirille:
Maalivahdit (2):
Jere Myllykangas, Lapuan Ponnistus
Erik Ojala, PJK
Kenttäpelaajat (14):
Ville Angeria, FC Kemi
Bene Filppu, GFT
Arttu Haataja, Mad Max
Vilho Hanni, Sievi FS
Petri Jouppi, Leijona Futsal
Otto Jukko, GFT
Toni Kaikkonen, Tervarit
Santeri Kohonen, Tervarit
Taneli Kohonen, Tervarit
Benjamin Mark, HIFK
Arttu Niemelä, Tervarit
Verneri Salpakari, KaDy
Joona Simpura, PJK
Leevi Sorsa, PJK

Lähde: Palloliitto.fi

Uutisarkistoon »