FC Kemi ryösti tärkeät pisteet saaliikseen

12.12.2018

Perämeren herruustaisto tarjosi 254-henkiselle yleisölle vauhtia ja draamaa koko rahan edestä. Lähes kaksituntiseksi venynyt thrilleri ei noussut pelillisesti kauden muistettavimpien otteluiden joukkoon, mutta ottelun lähtökohdat ja joukkueiden keskinäinen historia takasivat tunnetta siitäkin edestä. FC Kemi oli vieraskentästä huolimatta piirun verran terävämpi ja tarkempi kentän kummassakin päädyssä ja ansaitsi täydet pisteet maalein 6-1 (1-0).

Tervarien avauskymppi ei sujunut kotona kuumepotilaana ottelua seuranneen Jani Paanasen kuvioiden mukaisesti. Kotijoukkue sortui prässin alla liian usein hätäisiin ratkaisuihin ja ei malttanut pelata vahvuuksillaan. FC Kemi siirtyi alle kahden minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon Ville Uimaniemen uittaessa pallon ohi jälleen hyvän pelin torjuneen Juho Keskisen.

Kotijoukkue sai pelinsä rullaamaan avausjakson jälkimmäisellä puoliskolla ja pakotti Kemin ottamaan viidennen virheensä ajassa 16.01, mutta Tervarit jätti etsikkoaikansa käyttämättä. Vieraiden uhrautuva puolustusnelikko pysyi tiiviinä, ei antanut oululaisille mahdollisuutta päästä yrittämään tasoitusta 10 metrin kumulatiivisesta rangaistuspotkusta ja mikä tärkeintä, pystyi peittämään suurimman osan laukauksista.

Toisella jaksolla Tervarit taisteli hyvällä sykkeellä hakien 1-1- tasoitusmaalia, mutta Kemin parhaana palkittu Lari Honkanen venytti jopa päällään pallon eteen suorasta sivuttaisliikkeestä turhauttaen isäntien pelimiehet. Vesa Lilja hiljensi oululaisyleisön ajassa 30.43 tehden vastahyökkäyksestä Kemin 2-0 johto-osuman.

Kemi ajautui toisellakin jaksolla virhevaikeuksiin paineen alla ja otti viidennen rikkeensä, kun jaksoa oli pelaamatta lähes kahdeksan minuuttia. Pelin lopullinen ratkaisu aiheutti partojen pärinää: Tervarit haki kavennusta viidellä kenttäpelaajalla, kun alimpana pelaajana pallossa ollut Jani Kokkila työnnettiin kaksin käsin irti pelivälineestä. Ville Uimaniemi sai sijoittaa pallon tyhjään maaliin kotijoukkueen voimakkaasta protestoinnista piittaamatta ja ratkaisi ottelun käytännössä 3-0 maalillaan.

Viimeiset kuusi minuuttia olivat todella rikkonaiset Tervarien turhautuessa tehottomuuteensa ja torikokouksia nähtiin kummankin joukkueen toimesta. FC Kemin valmentaja Kalle Huusko ohjattiin pukuhuoneen puolelle kesken ottelun, kuten myös suoraa punaista katselemaan joutunut Adrian Rizvani.

Tappion myötä Tervarit jatkaa liigassa edelleen sijalla 11. ja matkaa pudotuspelipaikkaan kahdeksan pistettä, kun runkosarjaa on vielä pelaamatta 12 ottelua. Joukkueella on edessään raskas loppuviikko, sillä oululaiset pelaavat arkipelin jatkeeksi tuplapelit vieraskentillä. Lauantaina sillä on edessään loppukautta ajatellen todella tärkeä taisto, kun punamustia isännöi viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä JoSePa, joka nousi liigaan karsintojen kautta. Sunnuntaina härkäviikon täydentää SoVo kotisalissaan.

Uutisarkistoon »