FC Kemi saapuu Tervareiden vieraaksi keskiviikkona

11.12.2018

Tervarit palaa Futsal-liigan pariin maajoukkuetauon jälkeen huomenna keskiviikkona, kun Urheilutalolle saapuu vieraaksi FC Kemi. Paikalliskamppailu käynnistyy kello 19. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla, Tervarit sijalla 10. ja FC Kemi pykälän alempana. Oululaiset ovat kuudessa pisteessä, kun kemiläisillä on kaksi pistettä vähemmän kuin huomisilla isännillä. Tervarit keräsi pisteensä ennen taukoa neljässä ottelussa, kun kemiläisillä on takanaan kahdeksan voitottoman ottelun putki. Joukkueen ainut voitto on avauskierrokselta PJK:sta vieraskentällä lukemin 4-1.

Kemiläiset ovat tuskailleet alkukaudesta maalinteon kanssa ja joukkue on onnistunut maalinteossa ainoastaan 15 kertaa yhdeksässä ottelussa. Alle kahdella maalilla ottelua kohden on vaikea voittaa otteluita, kun samaan aikaan vieraiden maaliverkko on heilunut omassa päässä 37 kertaa. Joukkue on pelannut neljä kotiottelua ilman voittoa ja vierasotteluissa saldona on yksi voitto ja neljä tappiota. Joukkueen valmennuksesta vastaavilla Kalle Huuskolla ja Markku Kalermolla on tarkoituksena kääntää uusi lehti kaudessa tauon jälkeen. Pelaajista kolme oli maajoukkueen mukana Tanskassa Pohjoismaiden mestaruusturnauksissa, miesten puolella Ville Uimaniemi ja Tuukka Pikkarainen sekä U19-joukkueen mukana Ville Angeria. Kemiläisten parhaat pistemiehet ovat Tuukka Pikkarainen (4+3), Vesa Lilja (4+2) ja kokenut Keijo Huusko (1+4). Maalissa pelaavat oululaisille tuttu Lari Honkanen ja Marko Pirnes.

Kotijoukkue Tervarit pääsi hyvään vireeseen ennen taukoa ja haluaa jatkaa pisteiden keruuta viikon kolmessa ottelussa. Huomisen jälkeen joukkue matkustaa viikonlopuksi kahteen vierasotteluun JoSePaa ja Sovoa vastaan. Kokoonpanon puolella Sampo Lastuvirta on poissa vuodenvaihteeseen saakka ja Marcos Di Tulio uupuu ainakin keskiviikkona. U19-maajoukkueen mukana ollut nelikko Toni Kaikkonen, Santeri ja Taneli Kohonen ja Arttu Niemelä ovat mukana kokemusta rikkaampana edustustehtävien jälkeen. Viime kauden jälkeen Tervareiden riveihin siirtynyt kolmikko Paavo Jokinen-Niko Junkkari-Jani Kokkila pelaavat huomenna ensimmäistä kertaa Kemiä vastaan. Joukkueen tehokkain on ollut Taneli Kohonen (7+1) tehoilla Juho Väinälä (3+3) ja Adrian Rizvanin (5+1) saldon ollessa kuudessa pisteessä.

Tervareiden ja Kemin pelit ovat olleet aiempina kausina tiukkoja viihdyttäviä. Edellisellä liigakaudella 2016 Tervarit vei kummatkin ottelut yhden ottelun erolla, 3-2 ja 5-4. Paikalliskamppailulle tyypillisesti katsomossa ja kentällä on ollut hyvä tunnelma ja huomiseen otteluun saapunee jälleen Urheilutalolle kemiläisiä kannustamaan joukkuettaan äänekkäästi. Kentän puolella kotijoukkueen on kyettävä suuntaamaan tunne oikeisiin asioihin. Voittaakseen Tervareiden puolustuspelin tulee olla alkukautta tarkempaa koko ottelun ajan ja koko joukkueen on kyettävä auttamaan huippuvireistä Juho Keskistä omalla tekemisillään. Ennen taukoa puolustuspeli oli jo tiiviimpää kuin alkukaudesta SoVo-ottelua lukuunottamatta ja onnistumisia tuli myös hyökkäyspäässä.

Tervetuloa huomenna kannustamaan Tervarit voitoon rakkaasta paikallisvastustajasta Urheilutalolle. Lähestyvän joulun kunniaksi kaikki Oulun alueen juniorit ilmaiseksi sisään ja junnun kanssa peliin saapuva vanhempi pääsee sisään vain 5 euron pääsymaksua vastaan. Muilta ryhmiltä liput otteluun kustantavat aikuiselta 10 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 7 euroa ja alle 15 vuotiaat 5 euroa. Alle 7v vuotiaat vapaa pääsy. Ovet aukeavat huomenna kello 18.15 ja yleisöä palvelee Terwari-kahvion palvelut.

Uutisarkistoon »