PJK kaatui voittomaalikisan jälkeen - kauden avauspisteet punamustille

10.11.2018

Pirkkalassa pelattiin lauantai-iltapäivänä kahden vaisusti kautensa aloittaneen joukkueen kohtaaminen, kun PJK Pirkkala ja Tervarit kohtasivat. Joukkueet olivat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla ja kotijoukkue yhdellä pisteellään yhtä pykälää kuin vierailija Tervarit, joka oli vielä nollakerhossa. Vieraiden kokoonpano oli totuttu. Harjoitusringissä mukana olevista Mikko Suomela ja Teemu Mattila olivat tänään Kurenpoikien mukana. Valmennusjohto halusi antaa tänään pelivuoron Tervareiden maalissa Mad Max-lainaveskari Mikko Annaninille. Hän otti heti alussa muutaman ison torjunnan painaessa päälle. Ottelun kulku muuttui alun jälkeen ja Tervarit oli hallitseva osapuoli, mutta hyökkäykset olivat varsin lyhyitä verrattuna vastustajan vastaaviin.

Ottelun avausmaali nähtiin 8.minuutilla kotijoukkueen maalivahdin Nico Suomalaisen avattua peliä keskelle, mutta syöttö suuntautui suoraan Heikki Halmetin jalkaan. Hän ampui tarkasti pallon yläriman alle omalta kenttäpuoliskolta. Peli aaltoili tasaisena osuman jälkeen ja kotijoukkue sai pallon tolppaan 11.minuutilla, mutta onni oli tällä kertaa oululaisten mukana ja pallo pomppasi ulospäin tolpasta. Tervarit onnistui 14.minuutilla toisen kerran. Jani Kokkila löysi Taneli Kohosen oikealta laidalta, joka laukoi vieraat kahden maalin johtoon. Tervarit täytti virhetilinsä ennen jakson loppua, mutta kuudetta virhettä ei enää tullut joten kotijoukkue ei päässyt ampumaan kymmenmetrisiä. Ensimmäisellä jaksolla Mikko Annanin osoitti vahvuutensa ottamalla varmasti kiinni kotijoukkueen laukaukset.

Toinen jakso käynnistyi tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue avasi maalitilin 26.minutilla Tervareiden kulman jälkeen ja vastahyökkäyksen päätti Leevi Sorsa. Hänet pelattiin vapaaksi takatolpalle eikä Annanin voinut mitään osumalle. Tervarit iski takaisin seuraavasta tilanteesta, kun Juho Väinälä laukoi oikealta pallon verkkoon Dritan Stafsulan esityöstä. Minuutin tehohetken päätti Antti Ala-Myllymäki ylänurkkalauksella kulmatilanteen jälkitilanteesta, kun hänelle jätetiin liikaa tilaa laukoa. Peli 2-3 ja näissä lukemissa mentiin viimeiselle kymmenminuuttiselle.

Kotijoukkue tuli tasoihin 34.minuutilla, kun puolustuksen selustaan oli päässyt juoksemaan Antti Ala-Myllymäki, joka tasoitti ottelun iltapäivän toisellaan. Ote siirtyi tämän jälkeen vieraille ja kotijoukkueen virhetili täyttyi ennen jakson loppua. Näissä lukemissa mentiin viiden minuutin jatko-otteluun, kun viimeisellä viidellä minuutilla ei saatu aikaa maaleja.

Ensimmäinen mahdollisuus avautui vajaan minuutin pelin jälkeen, kun kotijoukkue rikkoi Taneli Kohosta ja Jani Kokkila pääsi laukomaan kymmenestä metristä vapaapotkua. Kotijoukkueen maalivahti Nico Suomalainen torjui kuitenkin yrityksen tulemalla vastaan. Myös Juho Väinälälle avautui paikka naulata ottelun, kun hänellä avautui pallonriistonsa jälkeen tilaisuus osittaiseen läpiajoon, mutta Suomalainen torjui yrityksen. Väinälälle avautui paikka myös hetki ennen loppua, kun Suomalainen tuli rohkeasti vastaan menettäen pallon. Yrityksen siivosi puolustus maaliviivalta. Näin mentiin rangaistuspotkukilpailuun, jossa saivat vastuuta Tervareista nuoret. Toni Kaikkonen ja Santeri Kohonen onnistuivat kumpikin ja kotijoukkueen jäädessä ilman osumia Tervarit otti voiton.

Tervarien Juho Väinälä oli tyytyväinen kauden avauspisteisiin.

- Meidän pelimme ei ollut tänään kauneinta, mutta taisteluilmeemme oli hyvä ja olimme riittävän kurinalaisia. Lainalla Mad Maxista oleva Mikko Ananin täytti tonttinsa erinomaisesti ja petasi meille torjunnoillaan taukojohtomme. Lauantaina oli saumat täyteen pistepottiin, mutta onneksi U19-poikamme takasivat voittolaukauskilpailussa onnistumisillaan sentään ne tärkeät kaksi pistettä, Väinälä kehaisi.

Tervarit otti kauden avauspisteensä ja nousi sarjassa sijalle 11. Joukkue jatkaa liigaa heti huomenna PP-70:n vieraana klo 15 alkaen. Tamperelaiset ottivat tänään myös voiton FC Kemistä voittomaalikisan jälkeen siirtyen 7 pisteeseen kahdella voitollaan. Ottelusta on luvassa huomenna lyhyt aamupäivän aikana.

Uutisarkistoon »