PJK isännöi Tervareita lauantaina - punamustat hakevat kauden avausvoittoa

10.11.2018

Tervareiden viikonloppu on taas futsaltäyteinen, kun joukkue on matkustanut perjantaina Tampereelle kahteen vierasotteluun. Lauantaina kello 16 on vastassa PJK ja sunnuntaina klo 15 PP-70. Voitaneen todeta oululaisten kauden käynnistyvän uudestaan viikonloppuna, kun vastassa ovat sarjan päävastustajat. Alkukaudella Tervareiden otteluohjelma on ollut armoton ja vastassa ovat olleet kaikki sarjan kärkijoukkueet.

Lauantaina Pirkkalassa Tervarit kohtaa PJK:n kello 16. PJK on sarjassa pykälän korkeammalla kuin Tervarit yhdellä tasapelipisteellä seitsemän ottelun jälkeen. Viime viikonloppuna PJK hävisi vieraissa KaDylle 9-1 ja keskiviikkona Leijona Futsal 8-1 vahvempi. Pirkkalaiset pelaavat kolmatta kauttaan Futsal-Liigassa ja kuluvalla kaudella joukkue on asettanut tavoitteekseen historiansa ensimmäisen playoff-paikan. Kummallakin liigakaudella joukkue on sijoittunut sarjassa sijalle 10. ja jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkueen valmennuksesta on vastannut jo pitkään Timo Lahti. Viime kauden jälkeen joukkue menetti nuoret lupaukset Kasperi Kankaan ja Timi Litmasen Leijona Futsalille. Lähtijöitä paikattiin hankkimalla täydennystä miehistöön Ylöjärven Ilveksestä.

PJK on onnistunut maalinteossa kuluvalla kaudella 11 kertaa, joten joukkueella on ollut ongelmia maalinteossa. Takaiskuja on tullut 42 maalin verran, jossa on kuitenkin huomioitava muutama suurinumeroinen tappio, mutta keskimäärin kuusi maalia ottelussa on liikaa, jos itse tekee alle kaksi maalia ottelua kohden. Sisäistä tehopörssiä johtaa kapteeni Mikko Mörö 2+2 tehoilla muiden jäädessä pariin tehopisteeseen. Kotijoukkue hakee takuulla kurssinsa kääntöä vieraiden tapaan lauantaina.

Tervarit lähtee viikonloppuun sarjan viimeiseltä sijalta vielä nollakerhossa. Viime viikonloppuna Tervarit pelasivat tuplaottelut, lauantaina Leijona Futsal oli vahvempi Urheilutalolla ja sunnuntaina kokeneista entisistä Ruutupaitojen liigapelaajista koostunut FC Kiisto pudotti Tervarit Futsal Cupista. Punamustat lähtevät viikonloppuun hakemaan kauden avausvoittoa lähes parhaalla miehistöllä. Alkukaudesta nuoriso-osasto saanut rohkeasti vastuuta kokeneiden pelaajien ohella. Kurssin kääntämiseksi joukkueen puolustuspelin tulee parantua alkukaudesta, sillä puolustus on auennut liian helposti ja turhan monta kertaa vastustaja on päässyt laittamaan pallon tyhjiin takatolpilta keskialueiden pallonmenetysten jälkeen.

Positiivista joukkueen otteissa ovat olleet rohkeus pelata tilanteessa kuin tilanteessa. Valmennuksella on ollut käytössä laaja materiaali, jota on peluutettu otteluiden sisällä vastuuta jakaen. Tervareiden paras pistemies on ollut alkukauden viidessä ottelussa Taneli Kohonen 3+1 tehoilla. Lisää tehoja kaivataan laajalla rintamalla jo tulevana viikonloppuna päävastustajia vastaan.

Kello 16 käynnistyvä ottelu on nähtävissä suorana nettilähetyksenä Futsal-liiga.tv:n kautta

Uutisarkistoon »