GFT tyly vieras - Tervarit jatkaa nollakerhossa

14.10.2018

Tervareiden tiukka alkukausi jatkui sunnuntai-iltapäivänä, kun vieraaksi saapui espoolainen GFT. Kaksi aiempaa oululaisten ottelua olivat päättyneet tappioon vieraskentällä Ilvekselle ja Sieville. GFT taasen oli voittanut kaikki kolme otteluaan, joten tänään kohtasivat sarjakärki ja sarjan viimeinen.

Tervarit lähti lähes muuttumattomalla kokoonpanolla GFT-otteluun. Eilisen pelaavasta miehistöstä puuttui ainoastaan Niko Isola, kuten myös jo aiemmin poissaolleet Sampo Lastuvirta ja Iiro Vandell. Urheilutalolle oli saapunut mukava määrä yleisöä 446 silmäparia.

Sunnuntai-iltapäivän ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista pelaamista. Kummallakin joukkueella oli paikkoja tehdä maali ensimmäisen jakson aikana, mutta viimeistely ei ollut riittävällä tasolla. Tervareiden parhaat paikat siunaantuivat Paavo Jokiselle ja Niko Junkkarille. Toisessa päässä Tom Korolainen joutui toteamaan Juho Keskisen paremmuuden ensimmäisen jakson aikana.

Pelikello näytti aikaa 19.56 kun Tervareilla oli rajapotku syvällä espoolaisten kenttäalueella. Kolmen sekunnin sääntö käänsi kuitenkin pelin suunnan GFT:n hyväksi. Vieraat purkivat pallon tervaripelaajan kautta pitkällä purulla ja alle kahdessa sekunnissa tilanne kääntyi päälaelleen. Panu Autio laukoi voimalla iltapäivän ensimmäisen osumansa kulmakuviosta pelisummerin päättäessä jakson samalla hetkellä, kun pallo painui sisään ja GFT sai todellisen 1-0 pukukoppimaalin.

Kotijoukkue sai huonoimman mahdollisen alun toisen jakson alkuun, kun Autio teki heti alkuun iltapäivän toisensa, nyt Tom Korolaisen syötöstä. Hetki tästä Autio viimeisteli hattutemppunsa Hosion syötöstä ja peli jo 0-3. Vierailijat olivat armottomia päästessään vauhtiin ja rankaisivat Tervareita keskialueen pallon menetyksestä siirtyen neljän maalin johtoon Samir Haddoutin maalatessa. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut ja nuoriso-osasto otti isompaa roolia toisen jakson kuluessa. 16-vuotias Taneli Kohonen kavensi ensin lukemat 1-4 aktiivisen prässipelin myötä. Hetkinen tästä ja sama nuorukainen laittoi kuuden metrin rangaistuspotkun sisään, 2-4. Kotijoukkueen kannalta rynnistyksen keskeytti GFT:n Lasse Saari rankaisemalla pallonmenetyksestä ja vieraat takaisin kolmen maalin johtoon. Loppulukemat 2-6 teki Miika Hosio tyhjiin Panu Aution toimiessa esityön tekijänä.

Sarjan alku on ollut oululaisille kova testi, sillä vastassa on ollut ainoastaan Futsal-liigan kärkijoukkueita ja ensi viikonloppuna jatketaan samalla kaavalla, kun vieraskentällä vastaan tulee viime kauden Suomen mestari Kampuksen Dynamo. Kärkijoukkueet ovat olleet armottomia nousijoita ja heidän virheitään kohtaan hyödyntäen ne tänäänkin kovalla prosentilla. Aiempiin peleihin verrattuna tänään oululaiset saivat aikaan kontrolloitua pallonhallintaa ja pitkiä hyökkäyksiä aiempaa selkeästi enemmän. Pallo liikkui ajoittain hyvin pelaajalta toisaalta, mutta syötöissä tulee olla jatkossa tarkempi, etteivät vastustajat pääse niitä liian helposti katkaisemaan. Tänään valitettavasti laukaisu- ja viimeistely-yritykset kilpistyivät liian usein vastustajan jalkoihin ja loistopelin vieraiden maalilla pelanneeseen Matias Majanderiin. Maajoukkuekaksikko Autio-Hosio oli tutun tehokas ja hyödynsi omat paikkansa tehokkaasti. Aution tehot olivat tänään 3+1 ja Hosion 1+2. Kotijoukkueesta on nostettava esille Taneli Kohonen, joka on osunut jo kolmesti maalitolppien väliin saatuaan vastuuta alkukaudesta.

Tervarit haluaa kiittää paikalla saapunutta runsaslukuista ja äänekästä yleisöä. Seuraava mahdollisuus nähdä suomalaista huippufutsalia on 3.11. Leijona Futsalin saapuessa Ouluun.

Uutisarkistoon »