Sarjakärki Golden Futsal Team sunnuntaivieraana Urheilutalolla

13.10.2018

Tervareiden on suunnattava nopeasti ajatukset tulevaan tappiollisen Sievi-vierailun jälkeen, sillä jo huomenna sunnuntaina pelataan kauden kotiavaus Urheilutalolla klo 15. Kovan alkukauden kolmas askel on espoolainen Golden Futsal Team, joka aloitti viikonlopun urakointinsa Kemissä hakemalla tyylikkään 3-0 voiton. Tervarit kärsi Sievissä 3-8 tappion kovan kotijoukkueen hyödyntyessä sarjanousijan puolustusvirheet. Tervarit lähtee otteluun kahden tappion jälkeen hakemaan kauden avausvoittoa.

Suomifutsalin yhden kestomenestyjän espoolaisen GFT:n valmentajaksi palasi maajoukkueen valmennusryhmässä mukana oleva Ville Sihvonen, joka oli aiemmin pitkään käskijänä keltamustien joukkueelle. Sihvonen on saanut valmennusryhmänsä kanssa joukkueen hyvään alkukauden vireeseen, sillä joukkue on voittanut kaikki kolme otteluaan ja on Futsal-liigan kärjessä. Ennen vieraskiertuetta kotikentällä kaatuivat Ilves FS ja Mad Max. Hyökkäyspäässä vierailijat ovat olleet tehokkaita, sillä kasassa on 15 maalia ja omiin on sujahtanut ainoastaan kolme maalia kolmessa ottelussa.

GFT:n maalille palasi täksi kaudeksi ulkomaan kierrokselta futsalin maajoukkuerinkiin kuuluva Antti Koivumäki, joka on pelannut korkealla tasolla jo vuosikausia. Kuluvalle kaudella kovin hankinta on viime kaudella Suomen mestaruuden Kampuksen Dynamon riveissä voittanut Miika Hosio, joka on ollut vuosikausia yksi Futsal-liigan kirkkaimmista tähdistä. Mukana on myös vanhoja tuttuja, kuten kaikkien aikojen suomalainen futsalista Panu Autio, jonka taso pysyy vuodesta toiseen samalla tasolla. Oululaisille futsalyleisölle tutuin nimi on muutama vuosi sitten punamustan paidan töiden vuoksi Oulun taakseen jättänyt Ari Makowski, joka on tällä kaudella viihtynyt pohjapelaajan roolissa. Jyväskylästä Liikunnan Riemusta espoolaisjoukkueeseen on siirtynyt kolmikko Tom Korolainen-Lasse Saari-Ville Vähäkoitti, joista jälkimmäinen on kolkutellut myös maajoukkueen portteja.

Kolmen Suomen mestaruuden GFT tavoittelee tällä kaudella Suomen mestaruutta kahden puolivälieräsarjaan päättyneen kauden jälkeen. Joukkue on uusiutunut jonkin verran ja mukana on myös nuoruutta pääkaupunkiseudun junioriputken kautta.

Uusiutunut Tervarit hyödynsi tänään lauantaina laajaa materiaalinsa huomioiden huomisen kotiavauksen. Valmennuskaksikko Jani Paananen-Tomi Tuominen antoi vastuuta kaikille mukana olleille pelaajille tänään Sieviä vastaan jakaen kuormaan pelaajien kesken. Tervarit on pelannut alkukauden vierasotteluissa rohkeasti pyrkien aktiiviseen omaan pallolliseen peliin. Se on ainoa tie kehittää pelaajia pitkällä tähtäimellä.

Joukkueen valmennustiimiin kuuluva Juho Väinälä katsoi ottelun jälkeen jo tulevaa

- Sievi pääsi tänään rankaisemaan viisi kertaa lepsusta puolustamista ja surkeista pallollisista ratkaisuista. En tiedä montako peliä vielä menee ennen kuin aletaan tekemään perusasioita oikein. Toivottavasti huomiseksi tarttuisi oppia tämän päivän virheistä, kommentoi vieraiden parhaana tänään palkittu Väinälä.

Väinälä summasi ottelun jälkeen tämän päivän esityksessä näkyneet positiiviset asiat

- Toisen puoliajan alussa meillä oli hyvä jakso jossa palloton liike oli hyvää ja pallo liikkui mukavalla temmolla. Myös pallottomassa pelissä oli hetkellisesti kaivattua aggressiivisuutta. Sitä toivon meidän esittävän huomennakin, pohti Väinälä

Kotisalissa Tervareiden tukena on aina fanaattinen oululainen futsalkansa, joka muistaa aina kannustaa kotijoukkuetta sekä tasapuolisesti antaa painetta vierasjoukkueelle sekä tuomareille hyvässä hengessä. Sunnuntain ottelu toimii Tervarit-junioreiden kauden päätöstapahtumana ja paikalla on huomenna paljon nuoria jalkapalloilijan alkuja, jotka Tervarit toivottaa perheineen lämpimästi tervetulleeksi viettämään päättäjäisiään.

Pääsyliput otteluun aikuiselta 10 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 7 euroa ja alle 15 vuotiaat 5 euroa. Alle 7v vuotiaat vapaa pääsy. Ottelussa on mahdollista hankkia kausikorttikampanjan myötä kaikkiin runkosarjan kotipeleihin sisäänpääsyn takaava kausikortti 30 euron hintaan. Ovet aukeavat huomenna kello 14.15 ja yleisöä palvelee Terwari-kahvion palvelut.

Ottelu käynnistyy kello 15 Urheilutalolla. Tervetuloa!

Uutisarkistoon »