Ilves FS saapuu Ouluun revanssimielellä

29.10.2010

Kauden 2010-2011 Futsal-liiga on urheilullisesti tasaisempi ja mielenkiintoisempi kuin pitkiin aikoihin – näin uskalletaan kai sanoa, kun ensimmäistä kierrosta on ehätetty pelata jo lähes puolet. Viime kauden mestari Ilves FS kompastui kotisalissaan heti avausviikonloppuna turkkinsa takkuihin, joiden aiheuttajana oli keväällä niukasti mitaleilta ulos jäänyt Oulun Tervarit. Ilvekselle avautuu tilaisuus nopeaan revanssiin, sillä sarjaohjelma heittää joukkueet toisen kerran vastakkain jo tässä vaiheessa syksyä.

Oululaisten kausi on käynnistynyt varsin valoisissa merkeissä. GFT:lle sarja-avauksessa taipunut tervakaupungin ylpeys löi viime lauantaina Sievi Futsalin maalein 3-2 (1-1) ja on pudotuspeliviivan yläpuolella, vaikka joukkueella on tilillään vasta kolme ottelua. Jukka Korhosen ja Heikki Halmetin johtaman ryhmän valttina on tällä(kin) kaudella vahva joukkuehenki ja tasaisen vahva materiaali, josta avaavan kahdeksikon valitseminen tuottaa kaksikolle positiivisia ongelmia. Tervarit hakee kuitenkin vielä parasta terävyyttään parketilla, sillä joukkueen pelaajalistasta löytyy runsaasti liiton sarjoissa pelaavia kesäpalloilijoita, joka tuo kauteen valmistautumiseen omat haasteensa ja esteensä. Yhteisten harjoitustuntien vähyys on näkynyt avauskierroksilla epätasaisina otteina yhden pelin sisällä. Tervarit kykenee jo väläyttelemään parasta osaamistaan, mutta oman pään virheet ovat näkyneet taululla kolmentoista takaiskumaalin muodossa. Korhosen mukaan joukkueen agendana onkin hioa oululaisten joukkuepuolustaminen viime kausia tehokkaammaksi.

Ilves on kerännyt Tervarien tapaan kuusi sarjapistettä avauskierroksilta. Tampereen tupsukorvat nuiji FTK:n kotisalissaan murskalukemin 13-2 (7-0) ja haki arvokkaan vierasvoiton PoPan kotisalista. Oulu on perinteisesti ollut vaikea vieraspaikkakunta: viime kaudella Ilves ei saanut kahdelta vierailultaan mukaan edes lohdutuspistettä, joten ainakaan asenteen puutteeseen ei hallitsevan mestarin luulisi lauantaina kaatuvan.

Tervarit ja Ilves FS iskevät yhteen 30.10. lauantaina kello 15.00 ja pelipaikkana toimii Oulun urheilutalo.

Uutisarkistoon »


 

Kaikki uutiset»