HauPa ja Kurenpojat mukaan seurayhteistyöhön

05.10.2018

Tervarit rakentaa Jani Paanasen johdolla Pohjois-Pohjanmaalle toimivaa pelaajaputkea nuorimmista junioreista U19-sarjojen kautta aina miesten Futsal-Liigaan ja sitä kautta aina maajoukkuetasolle saakka. Oulun alueen hallitilannetta ei voi pitää tällä hetkellä tyydyttävänä, sillä vain muutamasta kaupungin ylläpitämästä liikuntapaikasta löytyy joko lajiin soveltuvat maalit tai ylipäänsä lupa pelata oikealla pallolla. Pelkästään Tervarit-juniorien vuorotarve sadoille lajiharrastajille olisi kymmeniä tunteja kuukaudessa.

Haukiputaalla Jatulin hallissa hyvää pohjatyötä tekevä HauPa on tälläkin kaudella Tervarien virallinen yhteistyöseurajoukkue. HauPan U19-joukkue pelaa juniorien Futsal-Liigaa ja joukkueen pelaajat ovat harjoitelleet tiiviisti koko syksyn Tervarien edustusjoukkueen ringissä. Jani Paananen uskoo, että poikamaajoukkueseen nousseet pelurit pääsevät jo tämän kauden aikana maistelemaan miesten liigavauhtia.

Pudasjärvellä jalkapallon talviharjoitteluolosuhteet ovat vielä käytännössä olemattomat lajinomaiselle harjoittelulle. Kurenpojat ovat ottaneet futsalin tärkeäksi osaksi pienimpienkin juniorien taitoharjoittelua. Futsalin puuhamies Toni Niemelä valmentaa myös Kurenpoikien Kakkosen joukkuetta, jonka kanssa Tervareilla on alkavalle kaudelle ns. farmisopimus, joka mahdollistaa pelaajaliikenteen kumpaankin suuntaan. Niemelän suojatteja on HauPan tapaan nähty jo punamustassa nutussa syksyn harjoituspeleissä ja Paananen ei pidä mahdottomana, että korkeimmillaan Kakkosta pelanneita lupauksia voitaisiin nähdä myös liigassa jo ensimmäisellä yhteistyökaudella.

- Nämä yhteistyösopimukset ovat merkittäviä kaikille osapuolille. Kurenpoikien ja HauPan nuoret pelurit pääsevät harjoittelemaan yhdessä liigatason pelureiden kanssa ja myös pelaamaan ensimmäisiä harjoitusotteluita sillä tasolla. Tämä yhteistyö poikii varmasti tulosta kaikilla osa-alueilla tarkasteltuna jo tämän kauden aikana ja me voimme antaa myös oman tietotaitomme seurana käyttöön Haukiputaan ja Pudasjärven suuntaan ja tukea Kari Purasen ja Toni Niemelän työtä kenttätasolla, Jani Paananen innostui.

Uutisarkistoon »