Sunnuntai päättyi pettymykseen - Tervarit tippuu Futsal-Ykköseen

05.03.2017

Tervarit jatkoi sunnuntaina tärkeitä ottelujaan Futsal-liigassa, kun joukkue matkasi Jyväskylään Kampuksen Dynamon vieraaksi. Tervarit lähti peliin tiukassa paikassa, kun eilen lauantaina päävastustajat PJK ja Liikunnan Riemu voittivat kummatkin omat kamppailunsa. Se tarkoitti oululaisten kannalta, että heidän tulisi voittaa jyväskyläläiset pitääkseen yllä säilymistoiveensa ennen ensi viikonlopun päätöskierroksen ottelua FC Kemiä vastaan. Punamustat lähtivät otteluun kahdella täydellä kentällisellä maalillaan Juho Keskinen. Valmennus oli laittanut ykköskentän muotoon Iiro Vandell-Karam Hadhoud-Adrian Rizvani-Dritan Stafsula ja kakkosessa pelasivat Hicham Bouhia-Teemu Pähtilä-Junior-Aki Vähäsöyrinki. Sarjassa viidennellä sijalla viisi oleva kotijoukkue lähti otteluun maalillaan Niila-Ville Laitinen ja ykköskenttä oli muodossa Jukka Kytölä-Mikko Kytölä-Jani Korpela-Sergei Korsunov. KaDy oli saanut jalkeille parhaan kokoonpanonsa, joten Tervareilta vaadittiin jälleen huippusuoritusta täyteen pistepottiin.

Ottelu käynnistyi tasaisesti hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa ja Juho Keskinen pääsi ottamaan muutaman torjunnan ensimmäisen viiden minuutin aikana. Tervareiden paras paikka tuli Juniorille, jonka yritys viuhui niukasti ohi kotijoukkueen maalista. Ensimmäinen kymppi oli maaliton ja toisella kympillä KaDyn virhetili täyttyi nopeaan tahtiin, mutta Tervarit eivät onnistuneet maalinteossa. Kesken oululaisten hienoisen otteen sai KaDy kulman, jonka se laittoi liikkeelle nopeasti Jukka Kytölän toimesta Tervaripuolustuksen nukahdettua. Jesse Kalliokosken kova laukaus viuhui Tervarimaalin yläkulmaan. Oululaisten peli sekosi hieman avausmaalin jälkeen ja kotijoukkue pääsi vyöryttämään omia hyökkäyksiään, mutta Juho Keskinen esti torjunnoillaan lisämaalien syntymisen. Ennen taukoa Tervarit pakotti kotijoukkueen virheeseen, joka tarkoitti vieraiden pääsyä ampumaan 10 metrin vapaapotkua. Sen upotti Laitisen taakse varmasti kapteeni Stafsula ja pukukoppimaalin myötä päästiin siirtymään tauolle tasalukemissa 1-1. Avausjaksolla Tervarit pysyi pelissä mukana, vaikka kotijoukkue oli hallitsevampi ja he saivat lukuisia erikoistilanteita. Maalillaan Juho Keskinen pääsi alusti asti lämpimäksi ja puolustus ei päästänyt KaDya ylivoimahyökkäyksiin.

KaDy aloitti toisen jakson terävästi ja hienon kuvion päätteeksi Jukka Kytölä muutti lukemiksi 2-1 Sergei Korsunovin esityön jälkeen. Peli oli avoimempaa kuin avausjaksolla, joka avasi mahdollisuuksia lisämaalintekoon kumpaankin päähän kummallekin joukkueelle. Kesken kotijoukkueen hallintajakson iski Tervarit nopeasti vastaan Juho Keskisen avatessa pitkällä avauksella hyökkäykseen rynnistäneelle Iiro Vandellille. Hän ei erehtynyt paikastaan vaan nosti pallon varmasti yli vastaan tulleen Laitisen ja peli oli tasan 2-2. Riemua ei kestänyt pitkään Jesse Kalliokosken tehtyä iltapäivän toisensa nopean pelinkäännön seurauksena. Nopean vastahyökkäyksen jälkeen pallo alakulmaan ja kotijoukkue 3-2 johtoon. Aaltoileva vaihe jatkui maalin jälkeen, sillä Tervareiden ensi jaksolla nähty tarkka puolustusmuoto puuttui toisen jakson ratkaisuhetkillä. Vieraiden pelistä katosi tasapaino ja kontrolli, jonka johdosti jyväskyläläiset tekivät kaksi nopeaa maalia johtomaalin jälkeen. Ensin syntyi 4-2 maali komean hyökkäyksen jälkeen, jonka päätti Sergei Korsunov. Kymmenen sekuntia tästä ja taululla olivat jo 5-2 lukemat. Jani Korpela namutteli tyhjiin, kun kotijoukkue hyödynsi Tervareiden pallonmenetyksen ja sahasi poikittaissyötöillään puolustuksen kappaleiksi. Riku Säärelä otti tämän jälkeen aikalisän rauhoittaakseen joukkuetta ja oululaiset ottivat käyttöönsä viidennen kenttäpelaajan hakiessaan kavennusta lukemiin. Adrian Rizvanin tykitti tolppaan, mutta paluupallosta avautui KaDylle vastahyökkäys ja lukemat tyhjiin 6-2. Iiro Vandellin johdolla peli saatiin vielä hyökkäyspäätyyn, mutta ratkaisut tulivat turhan kaukaa. Kotijoukkue sen sijaan onnistui omissa yrityksissään ja Mikko Kytölä teki lukemiksi 7-2 ylivoimahyökkäyksestä ja Niila-Ville Laitinen omasta päästä 8-2. Korsunov teki vielä iltapäivän toisensa Markus Rautiaisen esityöstä. Loppupeli oli tämän jälkeen enää pelailua ja loppuvihellyksen odottelua. Ottelu päättyi lopulta Kampuksen Dynamon 9-2 voittoon.

Tappio tarkoitti Tervareiden taipaleen päättymistä Futsal-liigassa tämän kauden jälkeen. Kausi on ollut vaikea joukkueelle ja loppukaudesta parantuneista otteista huolimatta edessä on putoaminen. Tässä vaiheessa on vielä liian aikaista tehdä tarkempaa analyysia kaudesta ja sen aika onkin vasta myöhemmin. Se on varmaa, että joukkue on tehnyt kauden aikana parhaansa säilyttääkseen sarjapaikkansa, mutta valitettavasti se ei riittänyt kuin 12.sijaan sarjassa. Joukkueella on nyt edessä raskas kotimatka Ouluun, jossa runkosarja päättyy ensi viikon lauantaina FC Kemin isäntinä kello 15. Tervetuloa

Uutisarkistoon »