Tervarit haastaa sunnuntaina kovavireisen Kampuksen Dynamon

04.03.2017

Viime viikonloppu oli Tervareille täysosuma Futsal-liigassa, kun joukkue otti kaksi tärkeää voittoa tiukassa paikassa, ensin kaatui Urheilutalolla lauantai-iltana PP-70 4-1 (2-0) ja sunnuntaina kotisalissa kellistyi Liikunnan Riemu 6-0 lukemin. Ottelu alkoi Riemua vastaan Tervareiden kannalta hienosti, kun Dritan Stafsula vei punamustat 1-0 johtoon heti kahdeksan sekunnin pelin jälkeen Iiro Vandellin syötöstä. Hyvä vire jatkui läpi ensimmäisen jakson, mutta toisessa päässä Juho Keskinen oli täystyöllistetty torjuen upeasti vieraiden lukuisat yritykset eikä Riemu kyennyt avaamaan maalitiliään avausjaksolla. Tervarit lisäsi johtoon avausjakson lopulla Teemu Pähtilän tehdessä kauden avausmaalinsa Vandellin tehdessä jälleen esityön. Koppimaalin myötä oululaiset pääsivät lähtemään oivallisessa asemassa toiselle jaksolle 2-0 johdossa.

Toinen jakso jatkoi samaa positiivista suuntaa kuin ensimmäinen jakso. Tervarit siirtyi 3-0 johtoon 28.minuutilla Adrian Rizvanin illan ensimmäisellä maalilla, johon esityön teki Dritan Stafsula. Maalin myötä tehtiin suomalaista futsalhistoriaa, sillä Adrian Rizvani on ensimmäinen pelaaja, joka on viimeistellyt futsal-liigassa 200.maalia. Saavutuksen merkitystä korostaa tieto siitä, että Rizvani on tehnyt kaikki pisteensä oululaisseuran riveissä, joten hänestä voidaan puhua todellisena Tervari-legendana. Futsal-liigan kaikkien aikojen maali- ja pistekuninkaalla on kasassa yhteensä 201 maalia ja 125 syöttöä eli yhteensä 326 pistettä, sillä Rizvani teki ottelussa vielä 5-0 maalin. 4-0 maalin viimeisteli Junior ja 6-0 loppulukemat teki Tomi Toukola Rizvanin syötöstä. Voiton avaimet olivat viime viikonloppuna tiivistynyt puolustuspelaaminen, jossa viimeisenä lukkona oli upean viikonlopun pelannut Juho Keskinen. Joukkue teki kovasti töitä ja se tuotti tulosta sekä onnistumisia tärkeissä paikoissa puolustus- ja hyökkäyspäässä. Valmennus oli otteluissa myös hyvin hereillä ja reagoiden herkästi pelin virtauksiin ohjaten pelaajia oikeaan suuntaan.

Viikonlopun kaksi voittoa tarkoittivat Tervareiden nousua sarjassa 13 pisteeseen ennen kahta viimeistä kierrosta. Oululaiset ovat edelleen viimeisellä sijalla, mutta PJK on enää kahden pisteen päässä 15 pisteessä ja viime sunnuntain vastustaja Liikunnan Riemu on kolmen pisteen etumatkalla 16 pisteessä. Tervareiden maaliero on ennen viikonlopun otteluita 60-104 eli 44 maalia pakkasen puolella, PJK:n 65-105 eli -40 ja Riemun 59-95 eli -36.

Tervarit kohtaa huomenna sunnuntaina omassa ottelussaan Kampuksen Dynamon Jyväskylässä kello 14. Riemu pelaa tänään lauantaina kotonaan kello 14 Ruutupaitoja vastaan ja PJK kello 17 samoin kotonaan FC Kemiä vastaan. Näitä otteluita on mahdollista seurata Futsal-liiga.tv-lähetysten kautta. Oululaisten kannalta on tärkeintä keskittyä omaan tekemiseen mahdollisimman laadukkaasti ja katsoa lopulta mihin asti se riittää.

Viime kierroksilla valmennus on löytänyt sopivat kenttäkoostumukset ja on pystynyt tekemään muutoksia kenttätapahtumien perusteella. Riku Säärelän tulo valmentajaksi on mahdollistanut nopeamman pelinaikaisen reagoinnin kenttätapahtumiin. Kokoonpano huomiseen otteluun julkaistaan tuntia ennen h-hetkeä. Viime viikonloppuna Aki Vähäsöyrinki toi positiivista virettä joukkueeseen omalla esimerkillään, johon kuuluu tinkimätön työnteko joukkueen eteen ja loppuun asti taisteleminen. Joukkueen kokenut osasto täytti myös hyvin paikkansa johdattaen joukkueen kahteen tärkeään voittoon. Positiivista on ollut myös Teemu Pähtilän kasvaminen tärkeiden ottelujen alla kantamaan vastuuta eri rooleissa. Pähtilä on toteuttanut nöyrästi valmennuksen ohjeita läpi kauden ja hän on kehittynyt saamansa vastuun myötä.

Leijumiseen ei ole kuitenkaan varaa kahden voiton myötä vaan Tervareiden on säilytettävä nöyryys ja rentous Kadya vastaan. Jyväskyläläiset ovat olleet hyvässä vireessä viime otteluissaan ja he ovat kolmen voiton putkessa, kun viime viikonloppuna kaatuivat vieraskentillä Leijona Futsal ja Ilves FS. Heidän tähtäimessään on pudotuspelien kotietu neljän parhaan joukossa, joka vaatii ristiinpelaamista ylempänä sarjassa olevilta, mutta myös täysiä pistepotteja KaDylta. Raportit kertovat jyväskyläläisten löytäneen hyvän vireen vaikean alkukauden jälkeen ja peli on ollut hyvissä uomissa. KaDy on pystynyt haastamaan kaikki kärkiseurat ja kevään osalta vireen säilyessä nykyisenkaltaisena jyväskyläläiset ovat potentiaalinen mitalistijoukkue. Tässä vaiheessa on turhaa viedä ajatuksia niin pitkälle vaan myös jyväskyläisten on pystyttävä voittamaan omat vastustajansa kotiedun saavuttaakseen. Kauden ensimmäisen ottelun veivät jyväskyläläiset ennen joulua kahdella ottelun viimeisellä minuutilla syntyneellä maalilla 1-3. KaDyn ennakon mukaan vuosien saatossa keskinäisissä otteluissa KaDy on ottanut 10 voittoa Tervareiden jouduttua tyytymään 8 voittoon ja kerran on päädytty tasalukemiin.

Sunnuntain otteluista ei taaskaan panoksia puutu ja Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat ottelun osalta mahdollisuuksien mukaan muun muassa Twitterissä tileillä @OulunTervarit ja @TervaritLIVE. Seuraa meitä myös Instagramissa @ouluntervarit ja Facebookissa osoitteessa http://www.facebook.com/OulunTervarit. Ottelu on nähtävissä ilmaisena nettilähetyksenä osoitteessa futsal-liiga.tv

Uutisarkistoon »