Sievi FS jyräsi vakuuttavaan voittoon

05.02.2017

Futsal-liiga jatkui lauantaina Urheilutalolla paikallisottelulla Tervareiden ja Sievin välillä. Vastakkain olivat sarjajohtaja Sievi ja viimeisellä sijalla oleva Tervarit. Vieraat olivat saapuneet Ouluun vajaalla kahdella kentällisellä, kun riveistä puuttuivat pelikieltoinen Rami Tirkkonen ja loukkaantunut Juho Alasuutari, joka oli joukkueen tukena penkillä. Kokoonpanossa olivat mukana oululaisillekin tutut Henri Heikkilä ja Jarmo Junno sekä koko muu ykkösnyrkki. Tervareiden maaliin oli palannut Juho Keskinen ja Teemu Pähtilä oli ottanut oman paikkansa ykköskentän pohjalla. Uutena pelaajana kokoonpanossa oli tällä kaudelle aiemmin Tervaripaidassa pelannut Hicham Bouhia, joka pääsi kentälle toisella jaksolla.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen lupaavasti, kun Adrian Rizvanin oikealta laidalta lähtenyt laukaus meni maaliin Joni Pakolan jalan kautta. Osuman jälkeen Tervarit olivat lähellä siirtyä kahden maalin johtoon, mutta toisin kävi. Nikola Erceg maalasi kahdesti, ensimmäisessä hänelle jätettiin liikaa tilaa ja pallo kimposi epäonnisesti puolustajan jalasta ohi Keskisen. Ercegin viimeistelemä johtomaali syntyi kotijoukkueen alimpana miehenä pelanneen pallonmenetyksen jälkeen pelin kymmenenellä minuutilla. Jakson kuluessa Sievi otti pelin hallintaansa ja Jarmo Junno laukoi pitkän kuljetuksen jälkeen vieraat 1-3 johtoon, kun Tervaripuolustus antoi hänelle liikaa tilaa laskeutumalla turhan alas vaarattoman oloisessa tilanteessa. Neljännen osuman viimeisteli kaukaa edellisen maalin syöttänyt Henri Heikkilä, jolle jätettiin rajapotkutilanteessa aikaa ja tilaa puolustajan toimesta käyttää kovaa laukaustaan. Jakson viimeisellä minuutilla Iiro Vandell kavensi ja tauolle lähdettiin 2-4 lukemissa. Avausjakson ensimmäinen puolisko oli pelillisesti kotijoukkueelta hyvää ja joukkue pystyi ajoittain toteuttamaan ennakkoon sovittua ylhäältä prässäystä. Vaihtovälit pysyivät lyhyinä, mutta alkoivat venyä jakson edetessä. Peli oli ensimmäisellä jaksolla intensiivistä ja katkonaista, jossa kummallakin oli paikkansa. Kotijoukkue teki puolustuspäässä liian helppoja virheitä, joita sarjajohtaja ei jättänyt käyttämättä.

Toiselle jaksolle punamustien toiveena oli saada aikaan nopea kavennusmaali. Sitä ei yrityksistä huolimatta syntynyt vaan Joni Pakola teki 2-5 26.minuutilla harjoitellun rajapotkukuvion jälkeen. Nopea liike kohti Jaakko Alasuutaria, joka tarjoili pallon takaisin Pakolalle paraatipaikalle ja tarkka laukaus maata pitkin ohi Keskisen. Tämän jälkeen Tervarit ottivat käyttöönsä viidennen kenttäpelaajan siirtäen painopisteen Sievin kenttäpäätyyn. Maalinteossa onnistui kuitenkin Sievin maalivahti Miika Toivola tyhjään maaliin omasta päästä. Lisää tuli hetken päästä Sievin ylivoimahyökkäyksen jälkeen, kun Henri Heikkilä syötti vapaaksi jätetylle Ercegille, jolla oli malttia hakea paremmassa paikassa ollut Jaakko Alasuutari takatolpalta. Peli oli käytännössä ohi, mutta vieraat jatkoivat pelistä nauttimista ja kotijoukkueen tuskaa lisäsi Juho Väinälä Ercegin syötöstä hyödyntäen vapaan tilan kentän toisella puoliskolla. Tämän jälkeen Heikkilä teki illan toisensa jälleen Ercegin syötöstä ja Jaakko Alasuutari teki lukemiksi jo 2-10 ennen Arno Kandelbergin kavennusta. Hetki tästä ja Henri Heikkilä viimeisteli hattutemppunsa jälleen Ercegin tehdessä esityön. Loppulukemat 3-12 teki kymmenen metrin vapaapotkusta Tervareiden virhetilin täytyttyä Riku Partala. Vieraiden tehokkain oli Nikola Erceg 2+5 tehoillaan ja hänet palkittiin ansaitusti heidän parhaana pelaajana. Henri Heikkilän tehot olivat 3+1 ja Jaakko Alasuutarin 2+1. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Dritan Stafsula.

Lukemat ovat armottomat ja selittelyjä ei tarvita. Sarjan häntäpään ja kärjen välinen ero oli eilen iso, vaikka ottelu alkoi hyvin kotijoukkueelta. Vire katosi ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen ja vieraat menivät ensin ohi ja lopulta vakuuttavaan voittoon. Huolestuttavaa on, kuinka peruspuolustuspelaamisessa tehdään edelleen liian helppoja virheitä. Näiden kautta vastustajille annetaan toistuvasti liikaa aikaa ja tilaa, joita tällä kaudella vastustajat ovat hyödyntäneet kauden mittaan liian useasti. Toisella jaksolla Sievi teki viimeiseen varttiin seitsemän maalia, joten peli pääsi repeämään pahasti.

Sievin vire on ollut koko kauden ajan vahvaa ja on vaikea nähdä toista yhtä suurta suosikkia kevään pudotuspeleissä. Tervareiden osalta runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua ja kaikki ovat äärimmäisen tärkeitä. Eilinen on unohdettava ja lähdettävä nöyrästi peruspelaamisen kautta hakemaan lisäpisteitä sarjapaikan uusimiseksi. Seuraava mahdollisuus on kahden viikon päästä lauantaina Pirkkalassa PJK:n vieraana, jossa Tervarit lähtee kaventamaan pirkkalalaisten viiden pisteen etumatkaa. Kotisalissaan Tervarit esiintyy kolmen viikon päästä tuplaotteluissa PP-70:a ja Liikunnan Riemua vastaan.

Uutisarkistoon »