Futsal-liiga jatkuu lauantaina - Ruutupaidat vastassa Urheilutalolla

04.01.2017

Tervareiden futsal-kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla vaasalaista Ruutupaitoja vastaan, jonka se kohtaa toisen kerran kuluvalla kaudella. Ensimmäisen ottelun veivät vaasalaiset kotikentällään 5-2. Sarjatauon aikana Tervareille tuli lunta tupaan, kun FC Kemin tekemä vastalause hyväksyttiin ja joukkueelta vähennettiin seitsemän pistettä edustuskelvottoman pelaajan vuoksi. Palloliiton päätöksen mukaan Tervareiden Junior oli edustuskelvoton voittoisassa FC Kemi sekä tappiollisessa ottelussa Ilves FS:a vastaan. Päätös tarkoitti Tervareiden tippumista sarjassa viimeiselle sijalle viiteen pisteeseen 13 ottelun jälkeen. PJK on kaksi pistettä oululaisia edellä sijalla 11. ja Liikunnan Riemu on sijalla 10. yhdeksällä pisteellä. Ruutupaidat ovat yhdeksäntenä neljällätoista pisteellä ennen kevätkierrosta.

Runkosarjaa on jäljellä yhdeksän ottelua, joten kevätkierroksen aikana oululaisten tulee napata tiuhaan tahtiin pisteitä kevään aikana hilatakseen itsensä kuiville pistevähennyksen jälkeen. Ensimmäinen koitos on Ruutupaidat, jonka saldona on sarjassa neljä voittoa ja yhdeksän tappiota maalierolla 36-52. Marraskuun alun jälkeen vaasalaiset ovat ottaneet kaksi voittoa seitsemästä ottelusta ja sarjasijoitus on tippunut pudotuspelipaikan alapuolelle. Tähän osansa on ollut maajoukkueestakin tutun maalivahti Iiro Auvisen poissaololla loukkaantumisen vuoksi. Alkukauden tehokkain vaasalaispelaaja on ollut Aapo Autio 4+5 tehoillaan. Ennen joulutaukoa Ruutupaidat hävisivät vieraissa Kadylle ja kotonaan jatko-ottelun jälkeen PJK:lle.

Tervareiden osalta ainoa mahdollisuus liigataipaleen jatkamiseen on ottaa pisteitä tasaiseen tahtiin. Se vaatii sitoutumista laajalla rintamalla pelaajistolta ja taustoilta. Otteet olivat joulutauolle lähdettäessä parantuneet alkukaudesta ja pelissä oli oikeita asioita. Vastuunkantoa tullaan tarvitsemaan loppukaudesta laajalla rintamalla ja ennen kaikkea kokeneiden pelaajien tulisi kantaa joukkuetta vaikeilla hetkillä. Pelitauon aikana on treenattu ja hiottu kuvioita tulevaa varten ja joukkue on valmis otteluun. Alkukauden tehokkain pelaaja on ollut Adrian Rizvani 6+10 tehoillaan ja Dritan Stafsulalla on kasassa 7+3 tehot.

Tervarit toivoo saavansa laajan oululaisyleisön tuen taakseen lauantaina ja lopuissa runkosarjan otteluissa, jotta pistetili karttuisi mahdollisimman tulevina kuukausina. Tervetuloa seuraamaan ottelua paikan päälle Urheilutalolle lauantaina kello 15. Liput otteluun maksavat aikuisilta 10 euroa, eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet 7 euroa ja alle 12 vuotiaat lapset 5 euroa. Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat ottelun osalta mahdollisuuksien mukaan muun muassa Twitterissä tileillä @OulunTervarit ja @TervaritLIVE. Seuraa meitä myös Instagramissa @ouluntervarit ja Facebookissa osoitteessa http://www.facebook.com/OulunTervarit.

Uutisarkistoon »