Tervarit voitokas Jyväskylässä - Keskinen iltapäivän sankari

13.11.2016

Tervarit oli matkustanut eilen Tampereella pelatun ottelun jälkeen Jyväskylään ja lähti kello 15 pelattuun otteluun lähes samalla kokoonpanolla kuin eilen. Rony Knape puuttui eilisestä ja ketjuja oli tämän vuoksi hiukan muokattu. Kamppailuun lähdettiin tasaisista lähtökohdista, sillä joukkueet sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla pisteen erolla toisistaan, Tervarit 10. ja Liikunnan Riemu 11. Kumpikin joukkue hävisi eilisen ottelunsa niukasti, Tervarit PP-70:lla 1-3 ja Riemu kotonaan FC Kemille 1-2.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa ja Janne Törmänen kolisutteli Tervareiden maalipuita hyvän seinäpelin jälkeen. Avausmaalista vastasivat kuitenkin oululaiset oikeastaan ensimmäisestä paikastaan reilun neljän minuutin kohdilla, kun Karam Hadhoud tykitti pallon maaliin Teemu Pähtilän syötöstä reilusta kymmenestä metristä Jori Lagerblomin torjunnan kautta. Sama mies oli lisätä johtoa jo kahteen hetkisen päästä, kun hän pääsi läpiajoon vedon suuntautuessa maalin ohi. Lukemat olivat muutama minuutti tästä jo 0-2 Niko Isolan katkaistaessa Sakari Holopaisen syöttöyrityksen puolustuspäässä, josta hän pääsi läpiajoon ja sijoitti varmasti pallon maaliin Lagerblomin längistä. Isola vastasi myös ottelun kolmannesta maalista, jonka pohjusti Keskisen pitkä avaus Konstantin Beloville, joka puski pallon keskelle, jonne Isola oli jo viilettänyt. Varma sijoitus ja komea maali. Maalissa Juho Keskinen oli taas mies paikallaan ja nappasi isoja torjunta pitkin jaksoa ja välillä tolpatkin pelastivat vieraat. Avausjaksolla kotijoukkueesta Janne Törmänen hanakkain pelaaja, mutta myös Tom Korolainen hätyytteli muutamaan kertaan Keskisen maali. Tervarit oli tänään liikkeellä uhrautuvalla ja nöyrällä puolustusasenteella. He antoivat pallonhallinnan suosiolla kotijoukkueelle, mutta punamustat viihtyivät ajoittain myös kotijoukkueen kenttäpuoliskolla aiheuttaen pulmia puolustukselle. Tauolle siirryttiin 0-3 lukemissa.

Toinen jakso aloitettiin samalla kaavalla, Tervarit puolusti ja vetäytyi omaan puolustuskuvioonsa. Kotijoukkue hallitsi palloa ja haki kavennusta pääasiassa kuitenkin kaukaa tulleilla yrityksillä. Pallo kävi muutaman kerran Tervareiden maalin tolpissa onnen ollessa vieraiden mukana. Oululaisten paikat olivat vähissä ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Paras paikka tuli Hadhoudille, joka katkaisi riemulaisten löysän syötön ja karkasi läpiajoon, mutta pallo pomppasi tolpan kautta kulmaksi. Tervarit piti tempoa alhaisena ottaen riittävästi aikaa muun muassa pelin avauksissa ja erikoistilanteissa. Kolmenkymmenen minuutin pelin jälkeen kotijoukkue otti käyttöönsä viidennen kenttäpelaajan ja haki kavennusta pakkopelillä, jossa pallo liikkui kuitenkin turhan hitaasti. Tervarit pysyi hyvin muodossa ja antoi pallolliselle pelaajalle tarvittaessa painetta pitäen kotijoukkueen kaukana Tervareiden maalilta. Riemu sai muutaman loistavan kavennuspaikan, mutta onni ja maaginen Juho Keskinen sekä pallon eteen heittäytyvät pelaajat olivat pallon tiellä. Ottelun ratkaisi lopullisesti Iiro Vandell laukomalla pallon tyhjiin omalta puoliskolta ja lukemat 0-4. Tervareilla vielä lisäpaikkoja maaleihin, mutta Niko Isola ei useista huolimatta hattutemppuaan täyteen. Sen sijaan kotijoukkue vastasi viimeisestä maalista, kun Keskisen nolla murtui vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Janne Paljakan ohjatessa Eetu Parpalan syötön takatolpalta sisään. Enempää maaleja ei enää nähty ja loppulukemat 1-4 tarkoittivat kolmen pisteen matkaamista Ouluun Tervareiden mukana. Kotijoukkueen parhaana otteluraati palkitsi Eetu Parpalan ja punamustien paras oli loistopelin pelannut Juho Keskinen.

Sarjan kolmas voitto tarkoitti Tervareiden nousemista yhdeksään pisteeseen ja yhden pykälän nousua sarjataulukossa sijalle 9. Riemu jäi viiteen pisteeseen ja toiseksi viimeiselle sijalle. Iltapäivä oli hyvä osoitus kurinalaisesta puolustuspelaamisesta sekä pelisuunnitelmassa pysymisestä. Tervarit oli lisäksi eilistä tehokkaampi heille tulleissa paikoissa. Sarja jatkuu Tervareiden osalta kahden viikon päästä Kemissä 26.11. paikallisottelun merkeissä kello 15.

Uutisarkistoon »